DAW kontroléry

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: DAW kontroléry

Příspěvek od Pytkin » 26 led 2010 14:45

joj .. to nema automaticke fadre ? to som si ani nevsimol .. tak to je nepouzitelne sa mix samozrejme ..

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: DAW kontroléry

Příspěvek od Vlad » 26 led 2010 14:48

a ten behringer bcf2000 ma auto fadery?

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: DAW kontroléry

Příspěvek od Ondra P. » 26 led 2010 14:58

Jasne ze zkousel.. Novationa mam zmaklej do detailu, bez neho uz bych si praci s PC nedovedl predstavit, ale na studio mix je to fakt nepouzitelny , amx na live.. mam ten starej ten ma jeste mensi fadery jak ten novej , tudiz je to nepresny... ten novej ma sic fadery vetsi ale stejnak je to takovy siditko , proste znuzecnost...
Ja chci koupit prave ten BCF ten ma automtizovany fadery s Automapem to bude pak super ...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: DAW kontroléry

Příspěvek od kexik » 26 led 2010 15:07

vlad: co si tak predstavujes pod auto fadery? podstatne je ci su motorizovane... to na tom novation nie su. na behringri tusim zasa nie su touch sensitive, ak si dobre pamatam

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: DAW kontroléry

Příspěvek od Pytkin » 26 led 2010 15:11

bcf neviem ci ma touch sensitive .. ale nejak smo necitil , ze mi tam nieco chyba ..

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: DAW kontroléry

Příspěvek od Vlad » 26 led 2010 15:23

kexik píše:vlad: co si tak predstavujes pod auto fadery? podstatne je ci su motorizovane... to na tom novation nie su. na behringri tusim zasa nie su touch sensitive, ak si dobre pamatam
sry: auto fadery myslim jako motorizovane, ze se mi to nastavi podle hlasitosti na savli v DAW, neboli se to hejbe :)
a zase nevim, co si mam predstavit jako touch sensitive

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: DAW kontroléry

Příspěvek od kexik » 26 led 2010 15:49

touch sensitive je ze to zaregistruje ze uzivatel tym pohne, a vypne ten motor takze nemasakrujes nahon hrubou silou

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Re: DAW kontroléry

Příspěvek od Ondrash » 27 led 2010 08:23

Novation mám ještě pořád taky. Na mix absolutně nepoužitelný. Na pluginy super. Ale jsou tam zase ale. Ne všechny parametry se tím dají ovládat. To je asi problém výrobce pluginů, ne všechny parametry si dokáže Novation vycucnout a pak je nabídnout k dispozici. Ale na ovládání SW synth fak super. Všechny SW synth, které používám (moc jich není) jsem si předělal tak, že mám stejné ovládání (tahové potenciometry např. na obálky atd.) pak vůbec nelovím kde co je, takže velké a rychlé usnadnění. Nový atomap má i pěkně vymyšlenej systém nastavení kroků pro přepínání tlačítek (př. tlačítku přiřadím tři kroky na přepínání průběhu oscilátoru pila, trojúhelník, sinus). Automap lze taky použít i na pluginy, které automap neumožňují (Atmosphere, Trilogy), k tomu je NOvation Editor. Automap umí i sysexy (ovládal jsem přes něho menu K2500R). Knoby a fadery mohou reagovat skokově a nebo až po překročení mezní hodnoty. Novation je super inteligentní kontroler. Podpora v sequenceru čím dál lepší, ale teď zase perlička, co čtu nové "What's new" podpora Cubase/Nuendo NULA! Nic nového pod sluncem, ovládání DAW nereálný. Přijde mi to, jak kdyby Novation ukončil spolu práci se Steinbergem. Rýpnu si: "A koho by to překvapilo?"

Jinak by se mi hodil nějaký kontroler na spouštění smyček a bicích. CO ten nový kontroler od novationu Lounchpad? Vypadá to fakt dobře. To je jen pro Abbleton?

Ještě k Behringeru, máte s ním někdo osobní zkušenost? Jdou šavle přiřadit konkrétním stopám?

Ještě řeším jednu věc ve studiu. Nevíte jak efektivně by se dalo zapínat nahrávání více stop? Příklad: Zapnu nahrávání skladby a v průběhu chci nahrát něco na tomhle synthu pak na tomhle, na chvilku ho vypnout, abych si změnil zvuk a pak ho zase zapnout. Myší lovit stopy v arangi (když už jich mám třeba 50) je hrozná otrava :( Ten behringer neumožňuje pro konkrétní šavli zapnout record mód?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: DAW kontroléry

Příspěvek od Pytkin » 27 led 2010 08:34

ondrash: behringer môže ísť buď v midi a programujes si čo je kde, čo je jednak otravne a jednak to nemá potom toľko možnosti. Alebo v móde mackie control, čo je omnoho efektívnejšie. Vtedy si 8 fadrov (okno ktoré vidíš) posuvas do ľava/prava buď po jednom, alebo po ôsmich. Tak to funguje snáď na každom kontroleri, čo som kedy skúšal. Record arming tam mám pocit je.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: DAW kontroléry

Příspěvek od Ondra P. » 27 led 2010 09:59

Ondrash: stim nahravanim vice stop mi napada si dat na ty stopy Link/Unlink channels, pak mas ovladani pro vsechny zalinkovany chanely najednou, ale pokud na nejakej kliknes s podrzenim ALTu, tak ji muzes nezavisle ovladat...

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: DAW kontroléry

Příspěvek od Vlad » 27 led 2010 10:01

Ondrash: mam dotaz - pouzivas automap 3.4 nebo jsi upgradoval na automap pro? 20€ neni moc, ale nevim jestli mi to v necem pomuze. Na strankach novation to samozrejme vychvalujou

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: DAW kontroléry

Příspěvek od Ondra P. » 27 led 2010 10:05

Vlad píše:Ondrash: mam dotaz - pouzivas automap 3.4 nebo jsi upgradoval na automap pro? 20€ neni moc, ale nevim jestli mi to v necem pomuze. Na strankach novation to samozrejme vychvalujou
Ja mam PRO... tam moc rozdilu neni pouze co jsem zaznamenal ze jdou ruzny parametry v tom automap okne pretahovat sem tam

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: DAW kontroléry

Příspěvek od delay » 27 led 2010 11:01

Yamaha 01x, sorry, to bude asi mimo rozpočet.

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 17:44

Re: DAW kontroléry

Příspěvek od Cundo » 27 led 2010 13:02

Ten Presonus ma zaujal.Pripajam sa k Fractalovej uvodnej otazke.Su nejake skusenosti?
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Re: DAW kontroléry

Příspěvek od Ondrash » 27 led 2010 17:30

Vlad píše:Ondrash: mam dotaz - pouzivas automap 3.4 nebo jsi upgradoval na automap pro? 20€ neni moc, ale nevim jestli mi to v necem pomuze. Na strankach novation to samozrejme vychvalujou
Mám základní verzi a neplánuju zatím upgrade

Odpovědět