DAW kontroléry
Re: DAW kontroléry
joj .. to nema automaticke fadre ? to som si ani nevsimol .. tak to je nepouzitelne sa mix samozrejme ..
Jasne ze zkousel.. Novationa mam zmaklej do detailu, bez neho uz bych si praci s PC nedovedl predstavit, ale na studio mix je to fakt nepouzitelny , amx na live.. mam ten starej ten ma jeste mensi fadery jak ten novej , tudiz je to nepresny... ten novej ma sic fadery vetsi ale stejnak je to takovy siditko , proste znuzecnost...
Ja chci koupit prave ten BCF ten ma automtizovany fadery s Automapem to bude pak super ...
Ja chci koupit prave ten BCF ten ma automtizovany fadery s Automapem to bude pak super ...
vlad: co si tak predstavujes pod auto fadery? podstatne je ci su motorizovane... to na tom novation nie su. na behringri tusim zasa nie su touch sensitive, ak si dobre pamatam
bcf neviem ci ma touch sensitive .. ale nejak smo necitil , ze mi tam nieco chyba ..
sry: auto fadery myslim jako motorizovane, ze se mi to nastavi podle hlasitosti na savli v DAW, neboli se to hejbekexik píše:vlad: co si tak predstavujes pod auto fadery? podstatne je ci su motorizovane... to na tom novation nie su. na behringri tusim zasa nie su touch sensitive, ak si dobre pamatam
a zase nevim, co si mam predstavit jako touch sensitive
touch sensitive je ze to zaregistruje ze uzivatel tym pohne, a vypne ten motor takze nemasakrujes nahon hrubou silou
Novation mám ještě pořád taky. Na mix absolutně nepoužitelný. Na pluginy super. Ale jsou tam zase ale. Ne všechny parametry se tím dají ovládat. To je asi problém výrobce pluginů, ne všechny parametry si dokáže Novation vycucnout a pak je nabídnout k dispozici. Ale na ovládání SW synth fak super. Všechny SW synth, které používám (moc jich není) jsem si předělal tak, že mám stejné ovládání (tahové potenciometry např. na obálky atd.) pak vůbec nelovím kde co je, takže velké a rychlé usnadnění. Nový atomap má i pěkně vymyšlenej systém nastavení kroků pro přepínání tlačítek (př. tlačítku přiřadím tři kroky na přepínání průběhu oscilátoru pila, trojúhelník, sinus). Automap lze taky použít i na pluginy, které automap neumožňují (Atmosphere, Trilogy), k tomu je NOvation Editor. Automap umí i sysexy (ovládal jsem přes něho menu K2500R). Knoby a fadery mohou reagovat skokově a nebo až po překročení mezní hodnoty. Novation je super inteligentní kontroler. Podpora v sequenceru čím dál lepší, ale teď zase perlička, co čtu nové "What's new" podpora Cubase/Nuendo NULA! Nic nového pod sluncem, ovládání DAW nereálný. Přijde mi to, jak kdyby Novation ukončil spolu práci se Steinbergem. Rýpnu si: "A koho by to překvapilo?"
Jinak by se mi hodil nějaký kontroler na spouštění smyček a bicích. CO ten nový kontroler od novationu Lounchpad? Vypadá to fakt dobře. To je jen pro Abbleton?
Ještě k Behringeru, máte s ním někdo osobní zkušenost? Jdou šavle přiřadit konkrétním stopám?
Ještě řeším jednu věc ve studiu. Nevíte jak efektivně by se dalo zapínat nahrávání více stop? Příklad: Zapnu nahrávání skladby a v průběhu chci nahrát něco na tomhle synthu pak na tomhle, na chvilku ho vypnout, abych si změnil zvuk a pak ho zase zapnout. Myší lovit stopy v arangi (když už jich mám třeba 50) je hrozná otrava
Ten behringer neumožňuje pro konkrétní šavli zapnout record mód?
Jinak by se mi hodil nějaký kontroler na spouštění smyček a bicích. CO ten nový kontroler od novationu Lounchpad? Vypadá to fakt dobře. To je jen pro Abbleton?
Ještě k Behringeru, máte s ním někdo osobní zkušenost? Jdou šavle přiřadit konkrétním stopám?
Ještě řeším jednu věc ve studiu. Nevíte jak efektivně by se dalo zapínat nahrávání více stop? Příklad: Zapnu nahrávání skladby a v průběhu chci nahrát něco na tomhle synthu pak na tomhle, na chvilku ho vypnout, abych si změnil zvuk a pak ho zase zapnout. Myší lovit stopy v arangi (když už jich mám třeba 50) je hrozná otrava
ondrash: behringer môže ísť buď v midi a programujes si čo je kde, čo je jednak otravne a jednak to nemá potom toľko možnosti. Alebo v móde mackie control, čo je omnoho efektívnejšie. Vtedy si 8 fadrov (okno ktoré vidíš) posuvas do ľava/prava buď po jednom, alebo po ôsmich. Tak to funguje snáď na každom kontroleri, čo som kedy skúšal. Record arming tam mám pocit je.
Ondrash: stim nahravanim vice stop mi napada si dat na ty stopy Link/Unlink channels, pak mas ovladani pro vsechny zalinkovany chanely najednou, ale pokud na nejakej kliknes s podrzenim ALTu, tak ji muzes nezavisle ovladat...
Ondrash: mam dotaz - pouzivas automap 3.4 nebo jsi upgradoval na automap pro? 20€ neni moc, ale nevim jestli mi to v necem pomuze. Na strankach novation to samozrejme vychvalujou
Ja mam PRO... tam moc rozdilu neni pouze co jsem zaznamenal ze jdou ruzny parametry v tom automap okne pretahovat sem tamVlad píše:Ondrash: mam dotaz - pouzivas automap 3.4 nebo jsi upgradoval na automap pro? 20€ neni moc, ale nevim jestli mi to v necem pomuze. Na strankach novation to samozrejme vychvalujou
Ten Presonus ma zaujal.Pripajam sa k Fractalovej uvodnej otazke.Su nejake skusenosti?
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.
Mám základní verzi a neplánuju zatím upgradeVlad píše:Ondrash: mam dotaz - pouzivas automap 3.4 nebo jsi upgradoval na automap pro? 20€ neni moc, ale nevim jestli mi to v necem pomuze. Na strankach novation to samozrejme vychvalujou