DAW kontroléry

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2683
Registrován: 10 dub 2004 14:54

DAW kontroléry

Příspěvek od Fractal » 25 led 2010 21:23

protože mi tahle čubička od steinbergů příjde nehorázně drahá:
http://www.steinberg.net/en/products/ha ... cc121.html

rozhod jsem se pro tuhle:
http://www.presonus.com/products/Detail ... roductId=2

nějaké zkušenosti?

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: DAW kontroléry

Příspěvek od Ondra P. » 25 led 2010 22:06

cece nevim jestli tyhlencty kontrolery nebudou spis zdrzovat nez ulehcovat praci... nereknu kdyz by to byl treba 8mi savlovej kontroler...
kazdopadne by mi taky zajimaly zkusenosti od nekoho kdo to má...

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Re: DAW kontroléry

Příspěvek od Tranzistor » 25 led 2010 22:32

No ja mam zkusenosti s 8mi savlovejma kontrolerama a musim rict, ze nejcasteji ho pouzivam na transportni funkce, zoomovani a kdyz nahravam automatizaci, tak vetsinou se soustredim pouze na jeden nastroj, takze mi jedno savlovej kontrole neprijde az zas takova blbost, osobne mam na nej taky zalusk, a vim ze bymi stacil. Ale nevim jestli by se mi nepral s Novationem Nocturn, takze zatim to vypoustim z hlavy...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: DAW kontroléry

Příspěvek od Pytkin » 25 led 2010 22:46

ten steinberg je trochu na chuja , ze to ovladanie EQ ide len s internym steinberg EQ .. s pluginmi to nejde .. takze je to k nicomu ..

ten presonus som tu mal .. je fajn , ale riesili sme problem , ze to volako nefungovalo .. ani sme to nevyriesili .. neviem ako to nakonieco dopadlo .. ale inak je to celkom fajn ..

mne sa inak pozdava behringer bcf2000 .. to je pekna krabica a funguje to celkom obstojne v tom Mackie Control mode ..
Obrázek


ked sme pri tych jednosablovych , tak celkom hubert chvalil Alphatrack

http://www.frontierdesign.com/Products/AlphaTrack

Obrázek

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Re: DAW kontroléry

Příspěvek od Ondrash » 26 led 2010 00:28

No tak abych ti to trochu zamotal...

Já mám CC121 a jsem s ní hodně spokojenej. POužívám kromě EQ všechno. funguje skvěle, výborné HW zpracování. Transportní funkce fungujou i když nejsi zrovna v Cubase a to je super, dělám např. v editoru na G2X a transportem si pouštím a zastavuju track. pravý horní knob mám jako hlasitost a mute. Čtyři tlačítka jsou editovatelná, ty mám na dva mixery, reset indikátorů a control room. je to ale asi o zvyku. Ai-knob se hodí občas jako scrub. Přemýšlím, že bych ho předělal na alfa kolečko. Zkoušel jsem ten Alphatrack a vůbec mě to nenadchlo. provedení levnej plast z Číny, možnosti nastavení sendů a insertů mi přijdou zbytečný, musíš koukat na display alphtracku, to se raději koukám do projektu. Tlačítka jsou tvrdý...

Jinak něco vícešavlového by se mi líbilo. Ten Behringer je levnej. Dal by se nějak naprogramovat, aby odpovídal přímo na konkrétní šavli v mixu? Mám hodně HW. Líbilo by se mi to mít napevno přiřazené. Jde to vůbec? Dají se použít třeba dva Behringery najednou?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: DAW kontroléry

Příspěvek od Pytkin » 26 led 2010 00:45

no .. na tom behringeri je fajn , ze funguje ako Mackie Control .. Cize miesto 128 hodnot je 1024 .. atd .. ked bude bezat v midi mode , tak moze ovladat co si nastavis ale je to otravne a degradujes ho ..

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: DAW kontroléry

Příspěvek od Vlad » 26 led 2010 09:46

pytkin: no, moc nechapu, co je otravnyho na tom si nastavit knoby a savle jak potrebujes. Ja mam Novation Remote Zero SL a i tak vychvalovanej Automap3 me obcas prekvapi, co tam je namapovano za zbytecnosti. Nezbyva nez si to upravit podle svyho, nebo si stahnout presety od nekoho, kdo to namapoval lepe.
Ted je i novejsi verze:
Obrázek

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: DAW kontroléry

Příspěvek od Pytkin » 26 led 2010 13:30

vlad : a jak to funguje s nuendo/cubase ? v akom mode ? jaka je presnost fadrov ? len midi alebo viac ? ako si prepinas co ovladas ? inserty , sable , atd.. popis trosku viac .. netusim ako funguje AUTOMAP ..

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: DAW kontroléry

Příspěvek od Vlad » 26 led 2010 13:43

pytkin: ja tenhle novej model nemam, mam ten starsi, ale jenom chvili, takze zatim jsem to moc neprozkoumal. Automap funguje tak, ze kdyz si povesim nejakej plugin na midi stopu a na tu si najedu, tak se mi to prepne na ovladani toho pluginu. V nastaveni automap si muzu menit, co se mi bude ovladat, popripade jak jsem psal,daji se stahnout presety od jinejch uzivatelu (zatim jsem si stahnul asi 2, bohuzel jich moc neni)
vic info:
http://www.novationmusic.com/products/automap?option=6
jinak automap, potazmo Novation Remote Zero SL se reilo tady:
./ostatni-hardware/novation-remote-sl-t4482.html?hilit=automap

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: DAW kontroléry

Příspěvek od Pytkin » 26 led 2010 13:46

vlad : OK .. takze ako ovladas trebars mix ? jak si vyberas ktore fadre ovladas ?

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: DAW kontroléry

Příspěvek od Vlad » 26 led 2010 14:03

pytkin: no vic ti k tomu rekne asi Ondrash nebo Ekaze, ty ho maji delsi dobu.
Automap ma prednastavene ovladani Cubase, kdyz si kliknu na mix, tak se mi to samo prepne na ovladani mixu. Bohuzel se to vsechno ovlada na leve pulce tzn. pomoci knobu. na ty savle si to budu muset namapovat:
Obrázek

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: DAW kontroléry

Příspěvek od Pytkin » 26 led 2010 14:07

vlad : no ovladas sable pomocou knobov , to je trosku odveci :) jak ale potom vyberas ktorych 8 kanalov ovladas ? aka je presnost ? midi alebo vacsia ? atd .. Asi nevies odpovedat na tieto otazky ?

pozeram ti video .. na ovladanie pluginov to vyzera celkom OK .. len z toho nevidno , ako ovladat DAW ..

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: DAW kontroléry

Příspěvek od Ondra P. » 26 led 2010 14:08

na mix je Automap naprd... to sou potreba automatizovany fadery
Atomap je dobry na ovladani pluginu.. na to je to pecka... ! jako HW pak.. navic to nema zadnou latenci pac to nejde klasicky prez MIDI...

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: DAW kontroléry

Příspěvek od Vlad » 26 led 2010 14:36

ja si prave rikam, ze na ovladani mixu bych si poridil uz tady zminovanej berhinger bcf2000.
Ale jeste musim poradne prozkoumat ten automap a zkusit to namapovat na ty fadery.
sorry pytkine, ale zatim ti neumim odpovedet

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: DAW kontroléry

Příspěvek od Vlad » 26 led 2010 14:41

ekeaze píše:na mix je Automap naprd... to sou potreba automatizovany fadery
a zkousel sis to namapovat na ty fadery co to ma? myslim ze by to mohlo fungovat. nebo . . . ?

Odpovědět