už sa neviem dočkat..
DIY synths
- ReaktoplazmAR
- ReaktoplazmAR
Re: DIY synths
tak už ho mám hotový.. je to pecička 
a ukazky su kde ? zober si priklad zo mna, co novy synth to novy demo track 
- ReaktoplazmAR
budu ukážky.. no akurat robim demo track s PiL2, a ten mam zložený už hadam od februara
takže tak
zapol som ho prvý krát akurát včera v noci a krúteniu som venoval asi pol hodinu.. prvý dojem je ze strašne sa mi lúbi ako to hrá, stále je tam cítit tá kovová chut fm syntezy ale ten zvuk je tak moderne kultivovaný, neviem ako inak to nazvat.. proste prišlo mi to chirurgicky precizné, také hladké.. ale tá chut kovu je tam silná, nepodobá sa to ani trochu žiadnemu fm syntáku čo poznám.. akurát filtre ma zatial moc nebavili (len LP na basových zvukoch) zdali sa mi agresívne, také že bud som ich nepočul alebo škodili, sú tam 4 mody LP, HP, mix, bass.. ale škúšal som to fakt len chvílu
.. ked DX7 je železo a ocel, a korg707 je plech, tak preen2 je eloxovaná hliníková sféra
preen1 som v ruke nikdy nemal, ale mám dojem že zvuk 1 a 2 sa asi dost líši..
zapol som ho prvý krát akurát včera v noci a krúteniu som venoval asi pol hodinu.. prvý dojem je ze strašne sa mi lúbi ako to hrá, stále je tam cítit tá kovová chut fm syntezy ale ten zvuk je tak moderne kultivovaný, neviem ako inak to nazvat.. proste prišlo mi to chirurgicky precizné, také hladké.. ale tá chut kovu je tam silná, nepodobá sa to ani trochu žiadnemu fm syntáku čo poznám.. akurát filtre ma zatial moc nebavili (len LP na basových zvukoch) zdali sa mi agresívne, také že bud som ich nepočul alebo škodili, sú tam 4 mody LP, HP, mix, bass.. ale škúšal som to fakt len chvílu
.. ked DX7 je železo a ocel, a korg707 je plech, tak preen2 je eloxovaná hliníková sféra
preen1 som v ruke nikdy nemal, ale mám dojem že zvuk 1 a 2 sa asi dost líši..
ono to ma digitalny alebo analogovy filter ??
- ReaktoplazmAR
To by mě zajímalo... hw vypadá prakticky stejně jako Preen1, který mě ale zvukově nebavil. Asi poslechnu nějaký dema nebo počkám na reálné vyzkoušení někde;)
Nemám tedy oba vedle sebe, ale řekl bych, ze jsou hodně zvukove podobny, ne-li dokonce stejný. 2ka ma asi víc algoritmu a multitibral.
- ReaktoplazmAR
može byt, ako som písal.. ja som jednotku naživo nikdy nepočul, ale velmi som ju chcel a počúval som asi milion ukážok..
mám dojem že som v nich dost počul takú tú harmonickú hmlu typickú pre fm syntáky ale pri tejto dvojke to tam akosi nepočujem.. možno za to može ten filter.. inak beriem spat to čo som napísal o tom filtry viššie..včera ma začal bavit a mám dojem že práve tým filtrom sa ten zvuk dá pekne prečistit/vyhladit..
berte prosím ale moje postrehy s rezervou (hlavne vy odborníci na slovo vzatý), nepočul a nedržal som toho tolko čo vy, takže dost možné že v y by ste to vnímali inak..
..možno sa dnes večer dokopem k nejakým ukážkam..
mám dojem že som v nich dost počul takú tú harmonickú hmlu typickú pre fm syntáky ale pri tejto dvojke to tam akosi nepočujem.. možno za to može ten filter.. inak beriem spat to čo som napísal o tom filtry viššie..včera ma začal bavit a mám dojem že práve tým filtrom sa ten zvuk dá pekne prečistit/vyhladit..
berte prosím ale moje postrehy s rezervou (hlavne vy odborníci na slovo vzatý), nepočul a nedržal som toho tolko čo vy, takže dost možné že v y by ste to vnímali inak..
..možno sa dnes večer dokopem k nejakým ukážkam..
- ReaktoplazmAR
tak som nie?o nahral..
toto sú prvé 3 zvuky ktoré som si aj uložil toto je prvý combo-preset (4 nástroje).. v tomto prípade všetky 4 reagujú na 2-akordový loop stále dokola doporu?ujem radšej stiahnut, lebo ten sc to mrví..
toto sú prvé 3 zvuky ktoré som si aj uložil toto je prvý combo-preset (4 nástroje).. v tomto prípade všetky 4 reagujú na 2-akordový loop stále dokola doporu?ujem radšej stiahnut, lebo ten sc to mrví..
no veru to by som vedel v hudbe vyuzit.. prijemne sklenene zvuky 
- ReaktoplazmAR
tu je ako som skladal PiL2 od Ploytec.. všetky zvuky sú tam z tohoto syntáku, mierne upravené (len eq a pod.)
btw: strašne ma to sere, ale nedokážem to video spravit tak aby sa to v tej zelenej trubke nekockovalo.. v originále je to krásne, ale YT to vždy dokurví.. už som skúšal všetko.. a berte to video prosím z rezervou, viem že je trošku trapné ale snažím sa s tým trošku niečo naučit a baví ma to..
btw: strašne ma to sere, ale nedokážem to video spravit tak aby sa to v tej zelenej trubke nekockovalo.. v originále je to krásne, ale YT to vždy dokurví.. už som skúšal všetko.. a berte to video prosím z rezervou, viem že je trošku trapné ale snažím sa s tým trošku niečo naučit a baví ma to..
podla mna to video nieje trapne ani trosku... moc sa mi to paci.. ako celok.. za mna palec hore..
video bomba!
a teraz ma skuste nasmerovat, ako by to blokovo malo vyzerat.
potrebujem tie oscilatory analogicky zmiesat/modulovat v niekolkych osach.
a teraz ma skuste nasmerovat, ako by to blokovo malo vyzerat.
potrebujem tie oscilatory analogicky zmiesat/modulovat v niekolkych osach.
- Přílohy
-
- ReaktoplazmAR
dík, som rád že sa video lúbi.. o to viac na sere že to YT nechce dobre prehrat..