E5000-PC scsi transfer problem

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

E5000-PC scsi transfer problem

Příspěvek od mONOGRAm » 13 kvě 2008 22:01

mam emu E5000 ultra s 20gb diskom, formatovanym priamo v pstrosovi na FAT, radic SCSI v PC Adaptec AHA-2940 a problem so slepym systemom, ktory nevidi HDD E5000ky. pri bootovani BIOSu je mozne sa dostat cez ctrl+A do nastaveni SCSI, kde som skusal menit IDs, rozne kombinacie terminovania, nic nepomaha, uz priamo pri potvrdzovani v tom BIOSackom nastaveni mi nechce zobrat ten emulacky HDD. pri startnuti systemu sa sice nahlasi novy device "emulator IV processor drive", ale v ziadnom suborovom manazeri sa mi disk neobjavi. skusal som tipy zo starsich topic-ov, nic nepomaha. za kazdu radu vdaka.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 13 kvě 2008 23:25

emu formatuje ten disk ako FAT/NTFS ?

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Příspěvek od mONOGRAm » 14 kvě 2008 13:06

je mozne vybrat vnutorny format emu, alebo FAT.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 14 kvě 2008 13:28

takze .. pri bootovani by si mal vidiet aj disk .. vidis len EMULATOR IV processor drive .. to je podla mna len EMU radic .. ale mal by si vidiet aj disk .. SCSI je jedno zbernica .. na kazdom konci by mal byt terminator .. je moznost na radicoch dat AUTO ale to niekedy zblbne .. v tvojom pripade ak v PC nemas nic SCSI , mal by si mat dany terminator na internom konektore .. bud na kabli alebo niektore maju take male "odpory" .. to ale neni pripad 2940 .. tam si v biose radica mozes zapnut terminaciu .. potom ides vonkajsim kablom do sampleru .. ten vnutri neviem ako to ma .. ale tam je snad terminacia vyriesena .. kukni ako mas IDcka ... AHA2940 by mal byt 0 .. EMU radic dajme tomu 5 .. a SCSI disk by mal byt hocico ine .. mas este dake ine SCSI zariadenie ?

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Příspěvek od mONOGRAm » 14 kvě 2008 18:43

nie, dalsie nemam. defaultne mi system nastavil 2940ku na ID 7, hral som sa s nastavenim ID samotneho EMU, kedze som predpokladal, ze system nastavi idealne ID na radic. ale skusim. vdaka. vecer podam spravu o ne/uspesnosti.

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Příspěvek od mONOGRAm » 14 kvě 2008 22:31

2940ka v BIOSe nastavena na ID 0 a softwareovo terminovana, emu ID 1, terminacia na "ON". a.. furt off.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 14 kvě 2008 23:21

monogram : sorry .. samozrejme defaultne ja Adaptec na 7micke .. ale v principe je to uplne jedno .. podstatne je aby malo kazde zariadenie ine ID ..

OK .. 2940 ma ID 0 .. EMU ma id 1 .. a ake ID ma disk ?

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Příspěvek od mONOGRAm » 15 kvě 2008 10:27

no disk ziadne. lebo mi ho nenajde ani v BIOSe

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 15 kvě 2008 13:25

monogram : pockaj .. ved ho vyber a pozri sa na neho .. na nom su jumpre , ktorymi to ID nastavujes ..

Uživatelský avatar
Saly
Příspěvky: 63
Registrován: 28 srp 2007 06:28

Příspěvek od Saly » 16 kvě 2008 07:54

Řadič nech defaultně na ID7, s tím není dobrý hejbat, ID0 je obvykle vyhrazeno a používáno pro bootovací disk. Mrkni na ty jumpery na hadru a nastav tam třeba ID2-5, ale podle mně bude nejspíš problém v kabelu, SCSI kábly jsou ošemetná věc, pokud máš možnost, zkus jinej.

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Příspěvek od mONOGRAm » 16 kvě 2008 08:09

pytkin, saly: oki, dik, skusim, poreferujem!

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 16 kvě 2008 11:14

no ked vidis EMU , tak kabel medzi PC a EMU je v poriadku .. este moze byt problem , ze v EMU musis vypnut terminaciu na radici .. bud sa to robi vnutri dakym jumprom alebo v jeho nastaveni ..

Uživatelský avatar
Saly
Příspěvky: 63
Registrován: 28 srp 2007 06:28

Příspěvek od Saly » 16 kvě 2008 12:22

No právěže tak jednoduchý to s těma kabelama nejni, obzvlášť u nějaký SCSI2, nebo co to v tom sampleru je. Obecně spojit písíčko se SCSI řadičem s dalším SCSI řadičem (EMU) je dobrodružství, wokna si sahají na hadry kdy je napadne, a pokud zrovna něco loaduješ samplerem tak je na konflikt zaděláno. V tom by mohl být taky kámen úrazu, že si prostě některý hw spolu nerozumějí. To pak zbývá jedině pohledat na webu, kdo má funkční kombinaci hw.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 16 kvě 2008 13:23

saly : robil som to vela krat a nikdy s tym nejaky problem nebol .. jasne ze nemozu na subory naraz siahat obaja .. to uz je na uzivatelovi aby si to ustrazil .. ja by som to videl osobne na problem s terminaciou ..

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Příspěvek od mONOGRAm » 20 kvě 2008 20:07

sakra. dnes som sa dostal k masinam a kedze sa mi nechcelo emu vyberat z racku a vyzliekat, aby som sa dostal k HDD, naloadoval som nejake zakladne synth pulzy na disketu /.wav-ka/. pri loadovani tych samplov mi ale sampler vypise "unknown error". sukz!! idem ho rozobrat.
EDIT: takze hlasku "unknown error" vypisoval pravdepodobne kvoli looppointom v samploch. po ich odstraneni berie secko 8) /myslel som si, ze problemom bude velkost,
resp. drobnost tych pulzov - masinu chcem pouzivat najma ako synth/
Naposledy upravil(a) mONOGRAm dne 20 kvě 2008 22:46, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět