Ecson Waldez prezentuje AKAI S5000

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Pierre niko
Příspěvky: 719
Registrován: 28 pro 2004 11:04

Příspěvek od Pierre niko » 29 led 2008 19:36

Jirko

byla tady diskuze, vcem spociva to kouzlo zvuku Akaie, myslis, ze polovina kouzla je i vpoziti akai prevodniku pri ceste dovnitr, nebo ze lepsi vysledky ma pouziti samplu nahranych treba prez , ja nevim, apogee? Myslim, ze si toho nasamploval dost, abys o tom moh erodovane neco rict. Me zatim schazi motivace prochazet tim procesem a raci pouziju wavky z kompu...

Uživatelský avatar
emptysound
Příspěvky: 181
Registrován: 13 dub 2007 10:07

Příspěvek od emptysound » 29 led 2008 21:59

ECSON WALDES píše: ...........by me zajimalo kolik lidi ted od uvah nad pripadnou koupi AKAIe ci jinyho HW sampleru upustilo . ))

.
už mám doma čerstvě S6000 :-) a zatím nemám v plánu se ho zbavit

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 29 led 2008 22:25

EW, emptysound : ta S6000 ma v sebe nejaky ventilator? ako je hlucna ked je v prevadzke? SCSI disky nehucia moc? mam skusenost s tymi starymi 3.5 HDD SCSI ze su dost hlucne.. ja som ho mal v EX5r ale hned som ho odpojil, nebol som schopny pocuvat ten ruch...

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 29 led 2008 22:31

Excom:
1) ventilátor v S5000 není
2) SCSI disky sviští jaxviňa (a taky topí), ale není nic jednoduššího, než disk vyhodit ven a používat buď USB.
Nebo místo disketovky jde údajně zabudovat SCSI ZIPku
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 29 led 2008 22:37

Tudy : zazil som len jeden SCSI a bol som z neho na nervy :) tak som sa ho musel zbavit.. v piatok ho nesem danovi, dufam ze mu bude sluzit v dobrom a nebude z toho zvuku nanervy on :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 29 led 2008 23:02

excom : ked je disk stary , svisti .. ked je novy nesvisti .. dnesne nove SCSI disky su 10.000 rpm alebo 15.000 rpm .. tie tiez svistia .. hold su rychle ..

inak ked uz sme pri tych SCSI diskoch , tak som zistil ze Seagate robi disky aj s Fibre Channel rozhranim .. no uplne peklo ..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 29 led 2008 23:04

pytkin : nastastie ja to nepotrebujem mat v tej EX5r... ale ked som to mal zapojene, tak uznavam ze ten loading je velmi pohodlny, ako tam cpat diskety.... jedine ze by existoval nejaky tichy "pomaly" SCSI a ten by som tam dal spat... to by slo.. v podstate mozem tam zapojit aj externy... ale mna dnes uz vyrusuje a fucanie ventilatora z notebooku...

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 09:45

Příspěvek od W.Cable » 30 led 2008 00:10

V sampleru S5000 vetrak neni,

Obrázek

ale v S6000 uz je.

Obrázek

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 30 led 2008 00:13

EXCOM:
S5000 ventilator nema, S6000 ano. U S6000 je ale moznost nastavit dve rychlosti ventilatoru, ja mam tu pomalejsi protoze je prirozene potisej, ale i tak dela docela rachot coz v kombinaci s SCSI diskem 80 GB uz je docela smrst.. a to nepocitam dalsi SCSI disk a ventilator kterej mi rve i v EMU E4 Ultra Platinum, ti dva spolu nadelaj desnej ramus. Po case si na to clovek zvykne, ale treba naposled co jsem je takhle spolu oba zapnul jsem byl dost prekvapenej jak o sobe umej dat vedet, clovek pak ma pocit, ze v raku ma zasroubovanej malej atomovej reaktor : )

S6000 jsem mimochodem naposled zapnul temer pred rokem (coz bylo uz samo o sobe po dost dlouhy dobe) kdyz jsem si chystal par samplu pro tuhle malou predvadecku v Bratislave, ze ktery je tady to strucny video.


Pierre niko
Prevodniky ma AKAI skvely ale hlavni kouzlo a velka sila HW sampleru je v moznostech a taky konkretnim moznostem ovladani, prooze i to samotny ovladani a pocit z prace s HW cloveka vede k dost jinymu pohledu na zvuk a vnimani jeho tvaru. Je to moc fajn. Prace s HW je pro mne nejzabavnejsi a ma nejvetsi kouzlo. A to mi prijde podstatnejsi nez prevodniky a pod.



.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 30 led 2008 00:29

EW : sakra, tak tohoto som sa prave obaval... moj rack je uplne tichy, akurat AW4416 ma ventilator ale rozmyslam ze ho odtial dam prec a otvorim spodok aby sa dobre odvetravala... po rokoch s pracou za PC som dost alergicky na zvuk kadejakych ventilatorov... uz dlhsie rozmyslam ze prejdem na MAC ktory teda vobec nie je pocut.. zena si kupila MACBOOK a ten vobec nie je pocut, to je LAZEN na usi ;) a hlavne pracovat s niecim co je tiche...

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 30 led 2008 03:05

ECSON WALDES píše:Pierre niko, Tudy -

nekde celou tu "predvadecku" mam v archivu, pripomente mi to a ja se po tom mrknu a hodim to sem pak z meho ftp : )




...........by me zajimalo kolik lidi ted od uvah nad pripadnou koupi AKAIe ci jinyho HW sampleru upustilo . ))

.
No prave, ze ne, ale ten tvuj neni na prodej :)
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

Uživatelský avatar
emptysound
Příspěvky: 181
Registrován: 13 dub 2007 10:07

Příspěvek od emptysound » 30 led 2008 09:50

Jo, S6000 je dost hlučná. Já už to neřeším, prostě to beru že to tak je.

Mám v plánu tam v budoucnu narvat SSD až to bude tak nějak finančně dostupnější. Už sem si na to objednal IDE-SCSI převodník. Asi to nebude takový hukot jako SCSI (myslí rychlost), ale myslím že to bude bohatě stačit.

O tom zadním ventilátoru sem uvažoval že tam ubastlím větší a tižší, ale nevím nevím. Spíš asi vyměním ten starý, který už je hooodně vyjetý.

Kua, proč na S5000 nemusí být ventilátor a na S6000 jo ? To nechápu.

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 30 led 2008 10:36

emptysound píše: ... Kua, proč na S5000 nemusí být ventilátor a na S6000 jo ? To nechápu.

Protoze S6000 ma vseho 2x tolik co S5000, je 2x tak velka a silna - tzn produkuje vetsi teplo a je potreba ji chladit, je to proste malej reaktor . )

Jinak s S6000 gratuluju, doufam ti dobre poslouzi je to skvelej sampler. V mem zivote si troufnu rict ze je to nejzasadnejsi stroj, nic mne po zvukovy strance a charakteru nedefinuje tak jako tyhle AKAIe, doufam si udelam cas a jeste se k nim s hudbou vratim, stoji to za to ! : )


.

Uživatelský avatar
emptysound
Příspěvky: 181
Registrován: 13 dub 2007 10:07

Příspěvek od emptysound » 30 led 2008 11:04

dík. jinak ta prezentačka je spíš dobrý tutoriál :-), vůbec by mě nenapadlo používat víc filtrů najednou a tak... Docela síla když si člověk uvědomí že má v podstatě 128 filtrů a z různých spekter si může ukovat během chvilky spoustu zvuků. Dík za inspiraci.

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 30 led 2008 16:08

ECSON WALDES píše:
emptysound píše: ... Kua, proč na S5000 nemusí být ventilátor a na S6000 jo ? To nechápu.
Protoze S6000 ma vseho 2x tolik co S5000, je 2x tak velka a silna - tzn produkuje vetsi teplo a je potreba ji chladit, je to proste malej reaktor . )
.
Tomu nerozumím, já mám ve své S5000 taky 128 hlasů a o žádné nutnosti větráku v instalačním návodu voice-boardu nebyla řeč..
(Krom toho ADAT a dalších 8 výstupů může mít S5000 taky a pak by měl být rozdíl jen v odnímatelném panelu)

Jinak si myslím, že když někdo vyhodí z S6000 to topné těleso (SCSI HD), tak může větrák s klidem odpojit.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Odpovědět