EDIROL M-16 DX - Digital Mixer for DAW

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
hubert

Příspěvek od hubert »

Ano je to plnohodnotny standalone digi mix.......

hubert

Příspěvek od hubert »

Este som chcel doplnit ze pokial uvazujete len o pouziti ako submixu, tak je tu este verzia M-10DX, ktora ma 10 vstupov ale je to vsetko v jednom takze to nema zvlast prevodniky s predzosikmi v rackovej jednotke. A nema to USB rozhranie takze to funguje len ako mix.

bodyia
Vybavení

Příspěvek od bodyia »

Jo, díky, už jsem si pročet' manuál. Není to žádnej hi-end, už jenom miniaturní rozlišení displeje... na druhou stranu ve všech testech chválili převodníky.
Nepřišel jsem na jednu věc - jak synchronizovat clock. Zatím mám systém RME Adat karta (slave), do ní je píchnutej DDX3216 (master), kterej přes WC řídí dva ADA8000 (slave). Kdyby se přidal Roland, tak main out z něj by šel přes SPDIF do DDXka, zároveň by byl připojenej via USB k počítači. Mám ale obavu, že zesynchronizovat spolu RME a USB driver, aby USB posílalo clock do Rolandu (byl by jako slave) je příliš fantaskní vize - napadá mě jenom řešení Roland master a všechno ostatní slave... ale nějak se mi to nezdá:/

hubert

Příspěvek od hubert »

A nemas este volny jeden SPDIF out na DDX?......tym by si mohol zavesit ROlanda ako slave....

bodyia
Vybavení

Příspěvek od bodyia »

To by šlo? V manuálu o tom není ani zmínka, jenom píšou, že rate Rolanda a dalšího stroje musí být stejná a musí se ručně nastavit. Možnost master/slave jsem tam nenašel. Jinak by to ale bylo nejlepší řešení.

hubert

Příspěvek od hubert »

No pokial pouzivas SPDIF vstup tak cele zariadenie musi byt syncnute na tento vstup nakolko nema zvlast Clock In.......otazka je ale potom ako to bude s USB rezimom na PC......zialbohu momentalne ho nemam na predajni tak to neviem nasimulovat......ale zavesit to na SPDIF urcite ide vtedy prepinas vstup 11/12 medzi analog a digital....

kexik

Příspěvek od kexik »

kazdy spdif chip vie aj master aj slave mod... neverim ze roland nevie jeden z nich. ale mozne to je. najlepsie riesenie to nie je, pac spdif sync je vzdy s jitterom

hubert

Příspěvek od hubert »

Vie to aj Master aj Slave...to mam odskusane.....takze pokial chcel Bodyia to USB pouzit len na clock tak to sa da riesit cez SPDIF.....

kexik

Příspěvek od kexik »

takze prepojit aj spdif in aj out s ddx a je to... bodyia usb urcite nepotrebuje na nic ine, ak si chce len namnozit vstupy na ddx

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

spdif na SRC ? alebo sa z neho odcitaju hodiny a budu clockovat cely pult .. nema to Wclock ? to je smutne v dnesnej dobe ..

kexik

Příspěvek od kexik »

pytkin: v slave mode sa zavesi roland na spdif out hodiny z ddx... takze ddx bude clockovat vsetko. vstupy na rolande budu zajitterovane
ze nema roland wc nie je ani tak vec doby, ako ceny a cielovej skupiny uzivatelov. imho je to urcene pre kapelu alebo maly klub, cize na standalone pouzitie. wc je v tom pripade zbytocny luxus ktory by zdvihol cenu

bodyia
Vybavení

Příspěvek od bodyia »

Diky za rady. Už jsem to objevil v blokovém schématu - když se SPDIF přepne na koax, automaticky se lockují hodiny. S optikou to zřejmě nejde.
Mimochodem menší model 10DX nemá žádný digital in, chybí mu druhý aux a altová cesta

hubert

Příspěvek od hubert »

Podla mna to ide aj s optikou.....ale nepamatam si uz cez aky vstup som to skusal....

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

logicky by to malo ist aj s optikou ..spdif je len jeden .. s dvoma mediami ? alebo su dva ? inak by na optike musel byt src ..

Odpovědět