EDIROL M-16 DX - Digital Mixer for DAW

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

EDIROL M-16 DX - Digital Mixer for DAW

Příspěvek od delay » 04 úno 2008 10:35

Za ty peníze (17.500 Kč) se mi to zdá téměř neuvěřitelný. Nevýhodou je připojení USB a zřejmě knoby nefungují pro Cubase (udává se Sonar a Logic). Taktéž jsem se nedozvěděl, jaké tam jsou ADDA převodníky.

:idea: http://www.roland.com/products/en/M-16DX/features.html

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 04 úno 2008 11:11

Mal som ho nainstalovany nejaku chvilu v studiu a testoval som ho tak v praxi. USB 2 pripojenie sa sice moze zdat niekomu nevyhodou, ale Roland ako jeden z mala ma skutocne dobre zmaknute drivre na USB2. Niet sa coho bat. Ja mam doma asi 5 rokov stary komp s asi 3 roky starou instalaciou XP kde dost casto instalujem a odinstalovavam rozne zariadenia. Napriek tejto skutocnosti prebehla instalacia uplne v pohode a vsetko slapalo hned na prvy krat ako malo. CO sa tyka prevodnikov, tak neviem povedat presne o aky typ ide, nicmenej k zvuku som nema ziadne vyhrady. Skor mi tam vadila absencia MIDI, ale to sa da riesit individualne. Prislo mi to len divne, lebo interna MIDI komunikacia medzi zariadenim a PC existuje. POmocou tejto sa da zariadenie po update systemu na 2.0 pouzit ako kontroler na DAW. V teplatoch je podpora Sonaru, ale da sa urobit vlastne ovladanie ku Cubase alebo Nuendo pomocou generic remote. Co mi prislo ako velmi napomocna vec je vlastny generator sumu so vstavanym mikrofonom a 16 pasmovym analyzerom a EQ na vystupe. Da sa tym celkom slusne eliminovat vplyv akusticky neporiesenej miestnosti v mieste posluchu. Mam to odskusane...podla mna to slape fajn.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 04 úno 2008 12:00

miestnost sa neda ekvalizovat sumom... tym vyekvalizujes len nevyrovnane PAcko. pri budeni sumom sa nestihnu vygenerovat stojate vlny. ale aj tak je to sympaticka funkcia

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 04 úno 2008 12:21

Jo asi som sa zle vyjadril.....ale napisal som v mieste posluchu.....ten mix sa proste zdvihne do vysky usi posluchaca a spusti sa generator a analyza a nasledne na to automaticky aj nastavenie EQ....pokial sa teda pouzije vnutorny mikrofon....ten ale robi analyzu len od 40HZ hore....ak sa pouzije externy kondik....da sa prepnut na analyzu od 20 Hz...to som neskusal. V kazdom pripade nech uz to robi cokolvek funguje to fajn.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 04 úno 2008 12:25

no, ak to prepiskuje sinuskou, tak je to cool... od 40Hz staci, mimochodom, maloktory meraci mike je rovny od 20Hz

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 04 úno 2008 12:28

Jo nehadam sa.....len je tam ta moznost. Inak v teste v KEYS celkom slusne hodnotili cely tento mix....a prave tu analyzu ohodnotili ako "trochu malo pasiem" co sa mi teda vobec nezda.....

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 04 úno 2008 13:06

no, je to malo pasiem... idealny by bol parametricky eq na mastri (stacilo by pat filtrov), potom si to clovek nahuka aj usami za pat minut. ono totiz navyse staci ekvalizovat basy do tych 400Hz. vyssie frekvencie ekvalizovat je dost osemetne a imho sa to neoplati

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 04 úno 2008 13:24

Ten update na 2.0 je software záležitost? Absence MIDI jsem si vůbec nevšiml, to je špatný... To Generic Remote umožňuje přesně co? Dá se to nastavit kromě Cuabse třeba i pro Kontakt ad.? Předpokládám, že s latencí problém nebyl?

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 04 úno 2008 13:56

Ano update je SW stiahnutelny z netu......ale mozno ze by si mal stastie aj uz na kus s novym systemom...to s tym MIDI je trochu ulet....ale ziadna tragedia. Generic Remote je pod cubase/nuendom moznost namapovat si vlastne kontrolery.....je to sucastou tychto DAW...

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 04 úno 2008 14:12

Já uvažuji o koupi něčeoho takového, pač se svým Spirit M12 sem trochu out a hlavně je to nepohodlný... Bych ho prodal a koupil tohle, ikdyž mám dobrou zvukovku a nerad bych měnil.

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 04 úno 2008 14:44

Zajímavá věc, hlavně se mi líbí, že samotný převodníky a řídící jednotka jsou zvlášť. Funguje to i stand-alone nebo je potřeba PC mezistupeň? Hodil by se mi submixer, nějak nestačí vstupy a tohle za 390Euro je velmi atraktivní nabídka.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 04 úno 2008 14:46

Na stand alone funkci sem se chtěl taky zeptat... Tady je kdyžtak manuál:
http://www.roland.com/products/en/_supp ... iCncd=2158

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 úno 2008 14:46

jo .. prijemne je , ze kable ti idu dakde do racku .. a desktop (controler) je spojeny jednym kablom .. ked ho chces mat na stole , pripadne sem tam s nim trosku pohybat, tak je to genialne riesenie .. ze ti nejde 100 kablov na stol ..

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 04 úno 2008 14:49

a hlavně to není žádná kráva, čili na doma super... bych koupil spíš ale jen ten mixer... kartu už mám :-(

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 04 úno 2008 15:34

bodyia píše:Zajímavá věc, hlavně se mi líbí, že samotný převodníky a řídící jednotka jsou zvlášť. Funguje to i stand-alone nebo je potřeba PC mezistupeň? Hodil by se mi submixer, nějak nestačí vstupy a tohle za 390Euro je velmi atraktivní nabídka.
z toho co je na webe mi vyplyva ze je to HLAVNE standalone. inak by to nemalo tie presety, vsetko by slo sejvovat v pc... ale ako submixer je to trocha ako rozbijat vajce bucharom

Odpovědět