efekt pro nord3

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Tudy

Příspěvek od Tudy »

KAYKO píše:...Digitech StudioQuad pre tvoje ucely takisto...
Na reverby nic moc, ale má velmi příjemné chorusy a delay je taky v pohodě. Super na něm je, že jeho možnosti routingu ho dovolují použít i jako mix pro víc synťáků, což by se na podiu mohlo hodit.
Kdyžtak bacha na první verze, které měly dost krátký delay. Chce to aspoň StudioQuad V2, nebo rovnou poslední StudioQuad 4.

Nicméně nevím, jestli je to rovnocenný partner pro NL3. Asi bych šel spíš to TC M-One..
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

TC-M one je fakt jednoduchej... par parametru nic vic nic min.... reverb nic moc, ale pro syntaky ujde .... ale myslim ze prave k syntaku je to dobrej efekt prave uz tou jednoduchou editaci a tim ze prepina ciste programy, tudiz kdyz se hraje live v jednom kuse kde se prepinaj programy na syntaku a efektu za sebou bez zadny pauzy mezi songama tak je dobre pouzitelnej.... treba lexiconu to trva nez se vubec prepne... sic mpx1 prepne rychlejc nez li mpx 550

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

reverb je na live uplne zbytocny podla mna .. skorej modulacie a delaye ..

martinrx
Vybavení

Příspěvek od martinrx »

reverb je na live uplne zbytocny podla mna .. skorej modulacie a delaye ..
mno to mame tedy kazdy na to jiny nazor. ja se muzikou zivim uz 15 let - a tedy hlavne i live produkci - a podle me je reverb skvela vec protoze usazuje ten dany nastroj do sveho vlastniho prostoru a tim ho lepe definuje vzhledem k ostatnim nastrojum, teda krome toho ze samozrejme obohacuje barvu nastroje, zduraznuje jeho charisma a celkove zprijemnuje zvuk daneho nastroje posluchaci.
tot me poznatky.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

moje poznatky tiez z live ozvucovania su take , ze ide nastroj do mixu uz nahaleny (a vacsinou prehaleny , lebo si to kazdy doma nastavi sam) tak sa potom v celej kapele strati .. Ked uz halit , tak na pulte , normalne sendom .. Ale vo vacsine pripadov je hal viac na skodu , nez na uzitok ..

Ale urcite to je individualne ..

martinrx
Vybavení

Příspěvek od martinrx »

jasně - je to individuální - záleží z jakého hlediska se na to díváš - jakou kapelu zvučíš, jaký nástroj se halí, v jakém prostoru se live produkce odehrává, na jak kvalitní aparaturu se hraje, jaký hall a kolik se ho použije a pak zejména co a jak muzikant hraje a kdo a jak to ozvučuje.
co si budem povídat.
přesto všechno mi připadne tvrzení že hall je na live produkci zbytečný poněkud ukvapené.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

martinrx : zbytocny som povedal v kontexte toho , ze podstatnejsie mi pridu delaye a modulacne efekty .. Trebars spominany digitech quad je lacna krabicka , slusne konfigurovatelna , reverby nema nejak oslnivo dobre ale zrovna tie delaye a modulacne efekty su fajn ..

martinrx
Vybavení

Příspěvek od martinrx »

jasné - já pochopil že jsi to myslel jako nadsázku, mám v podstatě taky radši delay než hall.
já jen at se zde něco hýbá :lol:

KAYKO

Příspěvek od KAYKO »

Hmm a co tak naslapne krabicky?

napr. Line6, alebo aj analogove,mozno to prida spravnu patinu pre NL, ked nam uz simuluje tie analogove zlate casy.

martinrx
Vybavení

Příspěvek od martinrx »

nejlíp do racku a musí to mít midi. na každý rejstřík zvlášt doladěný efekt.

KAYKO

Příspěvek od KAYKO »

A kolko xes investovat?

martinrx
Vybavení

Příspěvek od martinrx »

:wink: samozrejmě co nejmín - ale zase na druhou stranu když něco koupím tak nechci aby to byla nějaká blbost, že jo...

KAYKO

Příspěvek od KAYKO »

jo..... exaktne povedane :)

martinrx
Vybavení

Příspěvek od martinrx »

tak dobře - ideální by bylo tak do 3 tisíc - no to mi už ted nepřipadá moc reálné takže maximálně do 5. ale to už fakt "trhám děckám od huby" :lol:

KAYKO

Příspěvek od KAYKO »

To je hned lepsie :) takze opustime kategoriu EW a znesieme sa blizsie k zemi.......... ja navrhujem Alesis Quadraverb/Midiverb, Digitech StudioQuad, Ensoniq DP ale to pri velkom stasti v tej cene, Roland SRV3030, Yamaha hociktora rada SPX, alebo aj Rev ked sa najde v tej cene.
V tej cene ma este napada Korg, ale nemam s nim skusenost, takze neviem odporucit.

Je vyhoda, ze to nepozadujes na studiovu robotu, kedze na stage sa vselico strati................ Najlepsie v nekontrolovatelnom jakotu polovyzlecenych fanyniek.
Naposledy upravil(a) KAYKO dne 06 bře 2007 02:12, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět