efekt pro nord3

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 05 bře 2007 11:54

KAYKO píše:...Digitech StudioQuad pre tvoje ucely takisto...
Na reverby nic moc, ale má velmi příjemné chorusy a delay je taky v pohodě. Super na něm je, že jeho možnosti routingu ho dovolují použít i jako mix pro víc synťáků, což by se na podiu mohlo hodit.
Kdyžtak bacha na první verze, které měly dost krátký delay. Chce to aspoň StudioQuad V2, nebo rovnou poslední StudioQuad 4.

Nicméně nevím, jestli je to rovnocenný partner pro NL3. Asi bych šel spíš to TC M-One..
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 05 bře 2007 11:56

TC-M one je fakt jednoduchej... par parametru nic vic nic min.... reverb nic moc, ale pro syntaky ujde .... ale myslim ze prave k syntaku je to dobrej efekt prave uz tou jednoduchou editaci a tim ze prepina ciste programy, tudiz kdyz se hraje live v jednom kuse kde se prepinaj programy na syntaku a efektu za sebou bez zadny pauzy mezi songama tak je dobre pouzitelnej.... treba lexiconu to trva nez se vubec prepne... sic mpx1 prepne rychlejc nez li mpx 550

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21301
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 05 bře 2007 15:27

reverb je na live uplne zbytocny podla mna .. skorej modulacie a delaye ..

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 05 bře 2007 22:48

reverb je na live uplne zbytocny podla mna .. skorej modulacie a delaye ..
mno to mame tedy kazdy na to jiny nazor. ja se muzikou zivim uz 15 let - a tedy hlavne i live produkci - a podle me je reverb skvela vec protoze usazuje ten dany nastroj do sveho vlastniho prostoru a tim ho lepe definuje vzhledem k ostatnim nastrojum, teda krome toho ze samozrejme obohacuje barvu nastroje, zduraznuje jeho charisma a celkove zprijemnuje zvuk daneho nastroje posluchaci.
tot me poznatky.
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21301
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 05 bře 2007 22:53

moje poznatky tiez z live ozvucovania su take , ze ide nastroj do mixu uz nahaleny (a vacsinou prehaleny , lebo si to kazdy doma nastavi sam) tak sa potom v celej kapele strati .. Ked uz halit , tak na pulte , normalne sendom .. Ale vo vacsine pripadov je hal viac na skodu , nez na uzitok ..

Ale urcite to je individualne ..

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 06 bře 2007 00:11

jasně - je to individuální - záleží z jakého hlediska se na to díváš - jakou kapelu zvučíš, jaký nástroj se halí, v jakém prostoru se live produkce odehrává, na jak kvalitní aparaturu se hraje, jaký hall a kolik se ho použije a pak zejména co a jak muzikant hraje a kdo a jak to ozvučuje.
co si budem povídat.
přesto všechno mi připadne tvrzení že hall je na live produkci zbytečný poněkud ukvapené.
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21301
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 bře 2007 00:33

martinrx : zbytocny som povedal v kontexte toho , ze podstatnejsie mi pridu delaye a modulacne efekty .. Trebars spominany digitech quad je lacna krabicka , slusne konfigurovatelna , reverby nema nejak oslnivo dobre ale zrovna tie delaye a modulacne efekty su fajn ..

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 06 bře 2007 00:47

jasné - já pochopil že jsi to myslel jako nadsázku, mám v podstatě taky radši delay než hall.
já jen at se zde něco hýbá :lol:
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Uživatelský avatar
KAYKO
Příspěvky: 598
Registrován: 19 zář 2005 00:21

Příspěvek od KAYKO » 06 bře 2007 00:57

Hmm a co tak naslapne krabicky?

napr. Line6, alebo aj analogove,mozno to prida spravnu patinu pre NL, ked nam uz simuluje tie analogove zlate casy.

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 06 bře 2007 01:12

nejlíp do racku a musí to mít midi. na každý rejstřík zvlášt doladěný efekt.
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Uživatelský avatar
KAYKO
Příspěvky: 598
Registrován: 19 zář 2005 00:21

Příspěvek od KAYKO » 06 bře 2007 01:17

A kolko xes investovat?

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 06 bře 2007 01:38

:wink: samozrejmě co nejmín - ale zase na druhou stranu když něco koupím tak nechci aby to byla nějaká blbost, že jo...
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Uživatelský avatar
KAYKO
Příspěvky: 598
Registrován: 19 zář 2005 00:21

Příspěvek od KAYKO » 06 bře 2007 01:43

jo..... exaktne povedane :)

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 06 bře 2007 01:49

tak dobře - ideální by bylo tak do 3 tisíc - no to mi už ted nepřipadá moc reálné takže maximálně do 5. ale to už fakt "trhám děckám od huby" :lol:
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Uživatelský avatar
KAYKO
Příspěvky: 598
Registrován: 19 zář 2005 00:21

Příspěvek od KAYKO » 06 bře 2007 02:09

To je hned lepsie :) takze opustime kategoriu EW a znesieme sa blizsie k zemi.......... ja navrhujem Alesis Quadraverb/Midiverb, Digitech StudioQuad, Ensoniq DP ale to pri velkom stasti v tej cene, Roland SRV3030, Yamaha hociktora rada SPX, alebo aj Rev ked sa najde v tej cene.
V tej cene ma este napada Korg, ale nemam s nim skusenost, takze neviem odporucit.

Je vyhoda, ze to nepozadujes na studiovu robotu, kedze na stage sa vselico strati................ Najlepsie v nekontrolovatelnom jakotu polovyzlecenych fanyniek.
Naposledy upravil(a) KAYKO dne 06 bře 2007 02:12, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět