Egosys DuaFire

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Egosys DuaFire

Příspěvek od TOM-Thak » 09 říj 2008 10:06

Chci se zeptat, zda nemá někdo tuhle hračku doma či s ní nějakou zkušenost:
http://www.esi-audio.com/products/duafire/
za ty prachy dost slušná věc. Zrušili Audiophile firewire a hledám alternativní náhradu k abletonu na žívé hraní a tohle se mi zdá jako přijatelná možnost.. očekávám od karty 4xOUT tzn. 2xstereo out + slušnou latency tj. do 20ms + firewire a kompatibilitu s MAC OSX 10.4.X.
Nic v podobné cenové relaci jako byla audiophile firewire na audioteku jsem nenašel.. krom této karty. Měl jsem kdysi Juli@ od Egosys a latence good a za ty prachy to byla spolehliva karta.. tak něco podobnýho očekávám i od tohoto výrobku. Dík za každej názor.

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 09 říj 2008 10:45

na esi som nepocul nejake negativne informacie. ono to bude cca o tom istom ako M-Audio. Drivery vraj maju OK

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Příspěvek od Tranzistor » 09 říj 2008 10:47

Na nyx.cz nekdo psal, ze s ni mel velky problemy. S driverama. Uznali mu reklamaci a vybral si za ni jinou nahradu. Nevim co to bylo za kartu. Je pravda, ze se spatne chovala pod PC a tenhle problem u MACka treba nenastane, ale kdo vi zejo... Skoda ze potrebujes 4x OUT jinak bych ti doporucil od Apogee DUET. Podle me nejlepsi varianta k MAC OSX. Levna zvukovka z vychytanyma driverama a kvalitu prevodniku netreba zduraznovat.... http://www.audiopolis.cz/index.php?sect ... viewcat=12

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Příspěvek od Tranzistor » 09 říj 2008 10:54

Jeste "repaste" z toho nyxu:

Jinak pro zajimavost: jak jsem tu pred casem psal o svych porblemech s ESI DuaFire, tak se to nepodarilo rozchodit ani s TI Express Card jine znacky nez KouwelL. Tak jsem to poslal jako reklamaci zpet do Disku, ze zacatku psali, ze jim to slape, ale pak to prozkoumali vic a dali mi za pravdu, ze ovladace opravdu nejsou koser... Nabidli mi vymenu za jinou kartu z jejich nabidky + doplatek/vraceni dle ceny. Peji tedy chvalu na korektni Disk a rikam si, jak jsem udelal dobre, ze jsem nakoupil u nich. Jinak mam u nich ted ulozenych 5 tis. a cekam, az budou mit na skladu ProFire 610, ktera se mi zalibila (zatim ji M-audio nezacalo distribuovat). Mam slibene, ze mi ji v krame otestuji, zda zvlada WDM a ASIO zaroven a dystak mi ji na cenu doplatku pak poslou dobirkou... Jen takovy pribeh... A varovani pred ESI DuaFire...

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 09 říj 2008 10:55

Prave ono je to dost tezky sehnat 4xout nechapu proc u levnejsich zvukovej delaj jen 2 vystupy. Dost lidi to dneska chce pouzit na zive hrani.. tzn. ableton a do mixu na dve savle rozdelit signal jako kdyby to byly dva CD prehravace. Samozrejme je spousta lepsich karet ve FW provedeni.. mozna se sezene i neco USB, ale ja mam z toho USBcka strach.
FW se mi ale uz taky sesypal.. ale po restartu MAC OSX vsecko OK. Nesporna vyhoda USB je napajeni z USB bez pouzity zdroje tzn. kdyz vypadne proud tak mi to pojede z baterky a muzu pockat nez to nahodej.. kdezto Firewire se napaji taky z appla, ale jen kdyz je v nabijecce.. takze pokud to shodi tak mi shodi i to zarizeni a dojde ke kolizi v abletonu a musim restartovat celej MAC.. to se mi stalo s OZONICem.. takze nevim jake zvolit reseni.. a nepotrebuju fakt nic extra na prevodniky kaslu protoze vetsina klubu ma priserne udelanou akustiku prostoru a celkove ozvuceni .. akorat kdyz sem byl v zahranici tak tam meli inzenyra zvukare, co tam celou akci zvucel takze jsem slysel absolutne vsecko.

Tranzistor: na nyx.cz psal nekdo primo o DUAfire ? a na MAC OSX?

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Příspěvek od Tranzistor » 09 říj 2008 11:06

TOM-Thak píše: Tranzistor: na nyx.cz psal nekdo primo o DUAfire ? a na MAC OSX?
...nene, to byl pripad PC. Psal sem ti to tam vejs. Je mozny ze na OSX to bude v poradku...

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 09 říj 2008 11:14

Tranzistor: jj mas pravdu PC sorry. Tak snad .. no uvidime. Zadnou jinou alternativu jsem nenasel.. krom tech USB.

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 09 říj 2008 12:52

BTW - na co presne je dobry pouzivat WDM i ASIO zaroven (viz ten prispevek z NIXu)? Ja mel za to, ze ASIO je vzdy rychlejsi a WDM je proste po pako aplikace, ktere neumi ASIO.

Unika mi neco?

Jinak ja osobne bych si uz neporizoval kartu s 2x IN only - proto sla z domu FW410. Pokud to chces ale jako dedikovane pouze k abletonu, fajn.
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 09 říj 2008 13:17

unika... wdm umoznuje rovnako nizke latencie ako asio. hacik je v tom ze obvykle byva wdm driver odflaknuty a byvaju tam nastavene zbytocne velke bufre ktore z nejakeho nastavovacieho panelu nejde zmensit. v podstate je jedno ci funguje wdm ako nastavba nad asiom (ako to ma vacsina profi kariet) alebo naopak (ako to ma esi alebo hocaka karta s asio4all)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 09 říj 2008 13:34

upman: Ja ty vstupy nevyuziju k nicemu.. nebudu chodit nikam nic ven nahravat. Potrebuju jen propojit dva audio tracky v abletonu a kazdy aby mel svuj vlastni fyzicky vystup do mixu.. jak jsem psal jako kdyz mas dva CD prehravace a kazdy pripojis na jednu savli.. takze 4x OUT .. 2in staci..
Premejslim, zda to risknout.. jediny ceho se bojim je to aby to nekekslo nekde na akci tzn. slusnej driver pro MAC OSX.. a taky jak to ma dva ruzny vystupy tzn. jacky a cinche tak, jestli jsou shodné a je to jen otazka symetrie a nesymetrie tzn. dva ruzny kabely.

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 09 říj 2008 13:44

kexik píše:unika... wdm umoznuje rovnako nizke latencie ako asio. hacik je v tom ze obvykle byva wdm driver odflaknuty a byvaju tam nastavene zbytocne velke bufre ktore z nejakeho nastavovacieho panelu nejde zmensit. v podstate je jedno ci funguje wdm ako nastavba nad asiom (ako to ma vacsina profi kariet) alebo naopak (ako to ma esi alebo hocaka karta s asio4all)
Aha, no tak v tom pripade zustavam i nadale na ASIO. Spis me zajimalo, proc bych ji mel nechat bezet paralelne v obou rezimech (naprs. na TC Konnekt to jde nastavit), kdyz pokud nechci kartu zbytecne zatezovat, tak ji davam v OS disabled for other use...
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12786
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 09 říj 2008 13:48

pozor na ESI, ich customer podpora je NULOVA... ked budes mat nejaky problem s driverom alebo nieco mozes zabudnut ze ti niekto z hotline odpovie alebo ze nedajboze v dohladnej dobe spravia update drivera .. ja som koli tomu predal QuataFire lebo neboli schopny 3/4 roka spravit driver na vistu a ani len raz mi nikto neodpisal aj ked som ich bombardoval mailami s otazkami ci sa chystaju vobec to spravit ...

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 09 říj 2008 13:50

2 TOM-Thak: No v tom pripade bych si poridil za 4-5tis jetou M-Audio FW410 (ta je celkem masove na zive hrani pouzivana) a mas vystarano. Co se tyce kvality driveru, tak zlate oproti TC :) a hlavne na forech ji moc neresi, takze bude asi v pohode.
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 09 říj 2008 13:53

dendy píše:pozor na ESI, ich customer podpora je NULOVA... ked budes mat nejaky problem s driverom alebo nieco mozes zabudnut ze ti niekto z hotline odpovie alebo ze nedajboze v dohladnej dobe spravia update drivera .. ja som koli tomu predal QuataFire lebo neboli schopny 3/4 roka spravit driver na vistu a ani len raz mi nikto neodpisal aj ked som ich bombardoval mailami s otazkami ci sa chystaju vobec to spravit ...
Jo to je pravda, cetl jsem neco podobneho. To TC jsou zlaty, kazdy tyden novy release, akorat by to uz mohli dotahnout do konce...
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 09 říj 2008 13:56

ASIO A WDM zaroven jsou dobry treba kdyz chces prohlizet video tutorial a zaroven to ve VST rovnou zkouset. Nebo kdyz chces hrat VST nazivo zaroven s podkladem z 1 PC. Na Macu bez problemu, na PC jen s kartou, ktera to umi... DuaFire to sice umi, ale ovladace jsou problematicke (ta DuaFire byla moje :-)

Odpovědět