FENDER Jazz Bass MM nebo jiná basa do 30tis

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
synthy

Příspěvek od synthy »

Pytkin píše:hlavne by som to moc neriesil s tym MADE IN .. zasveteny aj tak vedia , ze sa vsetko robi na vychode ..
... to se týká možná tak kláves :D. Orig. FENDER,PRS,GIBSON jsou dělaný ve státech. Možná se v nich objeví třeba switchkraft made in china ale nástroj je americký. ;-)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

synthy : preco si to myslis ?

rastis

Příspěvek od rastis »

Pytkin - tieto znackovejsie firmy predavaju aj lacne azijske verzie. TOP modely sa naozaj robia v USA a preto maju oproti azijskym TOP ceny. Ak by sa Gibson Les Paul Custom za 100 litrov vyrabal v Azii, vedelo by sa to. Ak je niekto znalec na Gibsony, co pozna zasadne rocnikove odlisnosti a drzal v ruke povodne dobove kusy (a ze takych odbornikov je naozaj dost), rozozna, ze ci je ta gitara z USA Gibson fabriky. Aj tie azijske mega firmy maju svoje rukopisy.

delay

Příspěvek od delay »

No, já nevím jak je to třeba u jiných, ale konkrétně o tomto typu (JazzBass MM) jsem slyšel - četl špatnosti akorát o tom. že basy bývají špatně seřízené... a po různých úpravách hrají velmi dobře.
Na HARMONY CENTRAL jsem četl několik recenzí fundovaných uživatelů a nechce se mi ani věřit, kolik z nich tuto basu považují za jednoho z nejlepších FENDRů a vůbec bas... a americký kusy tam většinou dost pomlovají...

delay

Příspěvek od delay »

Můžu zde ještě zveřejnit názor štastného majitel a jednoho z předních českých basistů, který je znám pod přezdívkou WIMPI:

"...no ja jsem ho koupil v Hamburgu a vybirl jsem cca ze 4 kusu v ruznejch kramech, ten co jsem nakonec koupil se mi zdal nejvic "Marcus", ale v podstate hrali vsechny pekne. Nekupujes nahodou tu z fender.cz?...nevim teda kdo to je, ale dal bych si bacha na secondhand, tyhle basy jsou fakt dobry a kdyz se toho nekdo zbavuje musi bejt nejakej padnej duvod. No vim, ze po me si ji tady jeste koupil Kitnar a Uhlik a oba jsou spokojeni, i sam Marcus tvrdi, ze to je dobrej kauf a hlavne je uz nevyrabej...Je fakt ze nenejaka laborace s jinejma Fendrama a aktivkama nemusi dopadnout zvukove jako prave na MM, ja jsem tu basu upgradeoval o Aguilar OBP3. Ta basa je myslim udelana hodne na 10" a u 12" me chybely stredy, mimochodem to OBP3 stoji za to aspon vyzkouset. Jediny co tam asi nenajdes je zvuk ala Jaco, jde tam udelat stredovej zvuk na prsty, ale je to nastroj jinyho typu, ale i ten stredovej rejstrik je v pohode.
Jasanu bych se nebal, ty bys chtel olsi?...je to proste o zvyku, ale jasan je O.K. tuhle basu urcite nikdy neprodam...dej si jen pozor na vlky a nekdy muze neco resonovat, to me tam casem vzniklo, struna G od 7.polohy nahoru, ale chce to asi prebrousit...tak jo drzim palce W."

rastis

Příspěvek od rastis »

Chalan to preziva trochu viac :). Ale je super, ked je niekto takto spokojny so svojim nastrojom. Secondhand je uplna pohoda, ze niekto nieco predava, nemusi to byt pokazene. Jednoducho su ludia, ktorych nebavi dlho jeden nastroj a s kvalitou to nema nic spolocne.

Inak MM sa stale vyraba:
http://www.fender.com/products/search.p ... 0257802321

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

rastis : ale preco si vsetci myslite , ze sa to skutocne robi v statoch .. ked gitary fender vyraba firma cort .. ako si mozme byt isty , ze made in usa , su skutocne vyrobene v usa ???

Odpovědět