FENDER Jazz Bass MM nebo jiná basa do 30tis
FENDER Jazz Bass MM nebo jiná basa do 30tis
Ahoj, tentokrát hlavně všem basákům...
Nastala doba, kdy mi již můj Jazz Bass made in Mexico nevyhovuje, a já bych si rád pořídil zvukově kvalitnější nástroj...
Jako u většiny lidí je vždy volba omezena penězi, proto mi jako nejvýhodnejší připadá koupit Jazz Basse signature model Marcuse Millera.
Trochu se mi příčí hrát na signature model (navíc jinou barvu asi neseženu), ale zase tuším jistou záruku kvality, navíc ty "možnosti" týhle basy mě fakt lákaj...
Takže pokud někdo máte nějaké zkušenosti, nebo i další tipy na skvělou basu do 30.000,- neváhejte psát.
Nastala doba, kdy mi již můj Jazz Bass made in Mexico nevyhovuje, a já bych si rád pořídil zvukově kvalitnější nástroj...
Jako u většiny lidí je vždy volba omezena penězi, proto mi jako nejvýhodnejší připadá koupit Jazz Basse signature model Marcuse Millera.
Trochu se mi příčí hrát na signature model (navíc jinou barvu asi neseženu), ale zase tuším jistou záruku kvality, navíc ty "možnosti" týhle basy mě fakt lákaj...
Takže pokud někdo máte nějaké zkušenosti, nebo i další tipy na skvělou basu do 30.000,- neváhejte psát.
Co takto doviezt starsi original USA Jazz Bass. Pri troche snahy to nie je az tak nerealisticke. Ten Marcus Miller je tiez iba nejake mexico... Ale urcite existuje na tieto debaty vhodnejsie forum - slovensky gitaristi.sk alebo ceske instrumento.cz
Ak chces ist zvukovo vpred, nemusi byt zle rieseine vymena snimacov. Tie mexico standard su nic moc. Original americke fendre s Alnico magnetmi by to pounuli hojne vpred, dnes predavaju aj modely s dvoma vertikalnymi cievkami nad sebou bez brumu. Vela moze spravit vymena kobylky - neaky heavy duty model od Gotohu z toho moze spravit novu basu.
Takymto tunningom za ovela menej penazi ako novy nastroj z toho mozes dostat porovnatelne vysledky, akoby si investoval tych 30 litrov. Pravda ak Ti ten nastroj inak vyhovuje a nema vaznejsie problemy, co mexiko Fender by nemal mat...
Ak chces ist zvukovo vpred, nemusi byt zle rieseine vymena snimacov. Tie mexico standard su nic moc. Original americke fendre s Alnico magnetmi by to pounuli hojne vpred, dnes predavaju aj modely s dvoma vertikalnymi cievkami nad sebou bez brumu. Vela moze spravit vymena kobylky - neaky heavy duty model od Gotohu z toho moze spravit novu basu.
Takymto tunningom za ovela menej penazi ako novy nastroj z toho mozes dostat porovnatelne vysledky, akoby si investoval tych 30 litrov. Pravda ak Ti ten nastroj inak vyhovuje a nema vaznejsie problemy, co mexiko Fender by nemal mat...
Předně, Miller je made in Japan. Mexico ani náhodou. Od známého, který si nechává stavět kytary u mistra Janeckého jsem se zase dozvěděl, že prý snímače téměř nepomůžou... Je to hlavně asi o dřevě. Netvrdím, že Mexico je nějak zvláš? špatný... Bylo pár modelů, který se zvukově fakt povedly... ale ten můj, to nevim... Každopádně budu testovat ve kšeftě.
Na ty tvé odkazy mrknu, díky.
Snímače jsou Vintage USA, a vůbec celý je to jako pasiv Jazz Bass 77.
Navíc tam je ta elektronika a vylepšená kobylka BadAssII. A slabší krk.
Ze zahraničních fór jsem prozměnu vyčetl, že tato basa bývá mnohem lépe seřízena než USA originály. Asi na to kašlou...
Na ty tvé odkazy mrknu, díky.
Snímače jsou Vintage USA, a vůbec celý je to jako pasiv Jazz Bass 77.
Navíc tam je ta elektronika a vylepšená kobylka BadAssII. A slabší krk.
Ze zahraničních fór jsem prozměnu vyčetl, že tato basa bývá mnohem lépe seřízena než USA originály. Asi na to kašlou...
Tak japonsky, to je jedno - viem, ze nie je USA.
Samozrejme, ze nastroj je o materialy a snimace su az na poslednom mieste, uplne 100% suhlas. Ale zase je pravda, ze tie mexika nie su az take shity. Ja teda nie som basista, ale preslo mi rukami desiatky mexickych gitar a neboli to ziadne zasadne prusery. A prave najvacsi rozdiel medzi mexico a USA je v hardware. Ano - bezne americke fendre su z jelse, bezne mexika z topolu a na zvuku sa to tiez aj prejavi. Ale to este nemusi znamenat, ze sa to prejavi rovno tak, ze tie mexicke musia hrat zakonite uz nasucho horsie.
Ale ak sa Ti ten Miller paci a dobre Ti zneje, kup ho. Aj ked to nie je ziadny USA custom shop (a ani tolko nestoji
), moze to byt dobry nastroj - nevidel som, som len skromny gitarista 
Samozrejme, ze nastroj je o materialy a snimace su az na poslednom mieste, uplne 100% suhlas. Ale zase je pravda, ze tie mexika nie su az take shity. Ja teda nie som basista, ale preslo mi rukami desiatky mexickych gitar a neboli to ziadne zasadne prusery. A prave najvacsi rozdiel medzi mexico a USA je v hardware. Ano - bezne americke fendre su z jelse, bezne mexika z topolu a na zvuku sa to tiez aj prejavi. Ale to este nemusi znamenat, ze sa to prejavi rovno tak, ze tie mexicke musia hrat zakonite uz nasucho horsie.
Ale ak sa Ti ten Miller paci a dobre Ti zneje, kup ho. Aj ked to nie je ziadny USA custom shop (a ani tolko nestoji
Okrem fakt uplne tych najdrahsich nastrojov som z fabriky este nevidel dobre nastelovany nastroj. V serioznych obchodoch maju nastroje vystavene v dobrom stave, v neserioznom ich maju vystavene v takom stave, ako prisli z fabriky a podla toho to aj vyzera.delay píše:...Ze zahraničních fór jsem prozměnu vyčetl, že tato basa bývá mnohem lépe seřízena než USA originály. Asi na to kašlou...
Mexico vs. Japan neries. Aj v mexicu sa robia nastroje, vselijake 60, 70. vintage style, ktore su kvalitativne inde, ako USA standard produkcia.
Inak pri gitarach, pokial to ma clovek trochu v oku sa da trochu odhadnut, z ktorej fabriky pochadza. Tych tovarni nie je az tak vela a mnohe maju svoj "rukopis" bezohladu na znacku na hlave. Pokial viem, Fender ma aj v Mexicu aj v USA aj v Japonsku svoju vlastnu tovaren. Svojho casu chodili chyri, ze aj tak sa vsetky tela aj pre USA robia v Mexiku. Nerobia - teda nerobia sa urcite v tej fabrike, kde sa robia tela pre mexicke Fendre. Mal som ich rozobrete kvanta a nie su to vyrobky z jednej fabriky...
Kámoš má FENDER Toronado z mexika, 2 x hum (přepulil si je na 4xsingle) a udělal z toho Mexico JazzMaster bez páky. Stál 30.000 a zvuk průměr, no spíš je to OK, protože má blbej Amp. Já kupoval JazzBasse Mexico za 20.000 v 1999, a vždycky mě přišel trochu zastřenej.
Teď o víkendu jsem měl v rukách kopii Jazze od Janeckého a na svým Ampu - a bylo to fakt jinde, přitom stála 22.000,-...
Teď o víkendu jsem měl v rukách kopii Jazze od Janeckého a na svým Ampu - a bylo to fakt jinde, přitom stála 22.000,-...
O to pokoj, ze handmade nastroj bude inde ako pasovka.
Kvalita dreva je kapitola sama o sebe. Dobyt po gitarach sa stale zvysuje, zasoby su neni nekonecne, vyraba sa z drev, ktore este pred par tyzdnami rastli v lese. A nie je to len problem lacnych azijskych gitar. A to este Fender vyraba v podstate z beznych materialov. Ale trebars taky vyhradne mahagonovy Gibson este musi ratat aj s ekolgickymi obmedzeniami tazby v dazdovych pralesoch a niektore serie Les Paulov, bezohladu na tie astronomicke sumy aj podla toho hraju...
Kvalita dreva je kapitola sama o sebe. Dobyt po gitarach sa stale zvysuje, zasoby su neni nekonecne, vyraba sa z drev, ktore este pred par tyzdnami rastli v lese. A nie je to len problem lacnych azijskych gitar. A to este Fender vyraba v podstate z beznych materialov. Ale trebars taky vyhradne mahagonovy Gibson este musi ratat aj s ekolgickymi obmedzeniami tazby v dazdovych pralesoch a niektore serie Les Paulov, bezohladu na tie astronomicke sumy aj podla toho hraju...
-
black_j0hn
bud dovest z usa jazzbass made in usa, nebo bych si nechal vyrobit handmade na zakazku.
http://www.sollerguitars.com/
http://www.kamilgreben.sk/
a nakonec tresnicka na dortu
:
http://www.thegrooveshoppe.com/Basses_I ... ern_5.html
http://www.sollerguitars.com/
http://www.kamilgreben.sk/
a nakonec tresnicka na dortu
http://www.thegrooveshoppe.com/Basses_I ... ern_5.html