Final Scratch jak na to...

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
toxin
Příspěvky: 475
Registrován: 09 pro 2007 23:55

Příspěvek od toxin » 09 čer 2008 10:02

a tahal si se někdy k plným báglem desek ? :) Noťas a dvě placky jsou oproti tomu naprostá pohoda...S abletonem neumím ale tady jde o ten komfort těch vinylů...gramofony jsou super cd playery mě teda vůbec neoslovily a čistě hraní z compu pro mě postrádá už jakékoliv kouzlo...

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 09 čer 2008 10:16

nema cenu to tady pitvat ja sem svy rek, mam na to stejnej pohled jako venti..
teda docela me mrzi, ze se tady opet vyjadrujou lidi, kteri si jen neco mysli, ale nemaji praktickou zkusenost... ale co se divim, to je tady normalni

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 09 čer 2008 11:17

biscuit píše:nema cenu to tady pitvat ja sem svy rek, mam na to stejnej pohled jako venti..
teda docela me mrzi, ze se tady opet vyjadrujou lidi, kteri si jen neco mysli, ale nemaji praktickou zkusenost... ale co se divim, to je tady normalni
Biscuite na co je to reakce?
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 09 čer 2008 11:22

toxin píše:a tahal si se někdy k plným báglem desek ? :) Noťas a dvě placky jsou oproti tomu naprostá pohoda...S abletonem neumím ale tady jde o ten komfort těch vinylů...gramofony jsou super cd playery mě teda vůbec neoslovily a čistě hraní z compu pro mě postrádá už jakékoliv kouzlo...
Jo tak kdyz jde o koulo, rad bych to vyzkousel :)
Mi to prijde digital jak digital, je fakt ze vinyl zni jinak, vic se mi z nej libi bass a dojem sterea.. ale kdyz jde track z pc, tak bych se mixingem z placek vubec neobtezoval... ale jak rikam chtel bych si to zkusit.

Jinak kdyz "si" hraju tak vetsinou neco jede v syncu (syntak s paternem na krouceni - kdo me zna vi :)), plus a mam i nejake smycky na hrani k tomu.

Je fakt ze verejne bych nic takoveho na vetsi akci neprovozoval kvuli vetsi praci to vsechno kontrolovat a moznosti snadno udelat chybu.. sekne komp rozpadne timing etc.. to uz radsi jen mix hotovych tracku.
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 09 čer 2008 11:58

Acid Punk píše:Biscuite na co je to reakce?
jak jsem napsal, je to reakce na to, ze tady pisou lidi veci, ktery nemaji podlozeny praxi, nebo jim dokonce nerozumej, nebo nechapou souvislosti. nechci tady vyvolavat nejakej flame... do svedomi si muze kazdej sahnout i bez ukazovani prstem, ale myslim, ze symptom potrefeny husy tady docela plati

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 10 čer 2008 00:41

biscuit.. .. suhlas.

Chalani zamotavate sa tu do roznych abletonov, samplerov ... rozdielov zvuku a neviem co.. to je uplne mimo tohto sposobu DJingu.

Ak chces Toxin hrat tymto sposobom neuvazuj o nicom inom ako o nasich dvoch rieseniach. Obe maju este medzi sebou svoje vyhody a nevyhody... ale su to len "drobnosti"
Prax ale ukazala ze su to jedine dve NAOZAJ funkcne riesenia. Pozrite si midi.cz kolko ludi predava finalscratch... dovod je jednoduchy.. je to nahovno :). Odozva a realnost scratchovania je uplne mimo. Aj M-Audio ma nieco podobne, ale tomu sa mi tiez moc nechce verit.
Aspon medzi nasimi DJmi je to takto.
Klasici, ktori chcu mat bezproblemove a univerzalne riesenie kupuju Serato
Pokrokovejso zmyslajuci a technicky viac zatazeni DJovia kupuju NI.

A teraz sa opat ja zamotavam, lebo opat pisem vlastne to iste :).
Howg :)))

Uživatelský avatar
loudspeaker
Příspěvky: 268
Registrován: 13 lis 2007 16:59

Příspěvek od loudspeaker » 10 čer 2008 00:52

blbost! FS a Serato nejsou jedine funkcni reseni, jen maji asi lepsi reklamu bo co

toxin
Příspěvky: 475
Registrován: 09 pro 2007 23:55

Příspěvek od toxin » 10 čer 2008 11:46

FS 2 a SERATo jsou určitě super produkty ale ve výsledku tam vlastně nejde o nic jiného než kvalitu použitého softwéru a ten převodník .princiy jsou ale na mák stejné.a pokud loudspeaker píše že 3 roky používá mix vibes tak asi ví proč to dělá :wink:.jinak když koukneš na distribuce toho serata tak oni k jedné z těch distribucí dávají jako zvukovku právě tuhle ESI MAYU 44...

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 10 čer 2008 12:09

Toxin, nechce se mi to tu cist cele, ale jestli resis otazku: Maya versus Echo Audiofire, tak bych se vubec nerozmyslel a vzal Audiofire.
Je to nove navrzena karta, se slusnym zvukem, s kterou nejsou moc problemy.
Zato Maya je koncepcne uz hodne stara karta, ktera uz v dobe sveho uvedeni na trh mela sve mouchy (mluvim o PCI verzi, ale USB z ni zrejme vychazi).

Tady je recenze PCI Majky:

http://www.digit-life.com/articles/audi ... index.html

toxin
Příspěvky: 475
Registrován: 09 pro 2007 23:55

Příspěvek od toxin » 10 čer 2008 12:48

právě to jsem řešil je mi jasné že ta Echo Audiofire je nekde uplně jinde potřeboval jsem právě nějákou slušnější kartu s 2X analog in a 2X analog out (stereo).Zatím to vypadá že vezmu právě ji.

Uživatelský avatar
COBOLT
Příspěvky: 385
Registrován: 28 lis 2007 19:01

Příspěvek od COBOLT » 10 čer 2008 12:49

To si napsal peknou hovadinu to ze to lidi prodavaj to jeste neznamena ze je to nahovno :lol:

toxin
Příspěvky: 475
Registrován: 09 pro 2007 23:55

Příspěvek od toxin » 10 čer 2008 12:51

Venti: i tobě dík já to ale prubnu s tou lepší kartou a pak dám echo jak všechno chodí či nechodí nejhůř zaplatím za dva vinyly nic horšího se stát nemůže...

toxin
Příspěvky: 475
Registrován: 09 pro 2007 23:55

Příspěvek od toxin » 03 zář 2008 22:06

tak to nakonec dopadlo tak že jsem si koupil ESI U46 SE společně v setu s Majkem na blbnutí jako soft tu mám Numark Cue 4.1 spolupráce naprosto bezproblémová latence 96 samples nevím kolik to je v ms ale hádám tak 3 takže v tomhle ohledu naprosto paráda vše se chová jak má takže spokojenost...

80_psu
Příspěvky: 104
Registrován: 19 dub 2005 10:33

Příspěvek od 80_psu » 12 úno 2009 18:08

96 samples bude velmi pravdepodobne 96/44100s, coz je taky 8/3675s, ci cca 0.00217687074s.

Odpovědět