v podstatě se jedná o to že potřebuju speciální vinyly s takzvaným time codem ty signál z toho vinylu posílám do zvukovky a do písíčka kde obslužnej softwér ze sejmutého kodu z desky napodobuje chování skutečného vinylu na digitální nahrávce výsledek je pak poslán do výstupu zvukovky která je propojená s linkovým vstupem mixu tak jsem to pochopil kdyžtak mi to prosím potvrďte či vyvraťte...
tu je ještě pro představu principielní schema:

no co mi z toho vyplinulo:
nutností je softwér kterej umí zpracovat time cody z vinylu narazil jsem při pátrání třeba na tenhle navíc je celkem v pohodě k sehnání na netu...
http://www.deckadance.com/index.html
gramofony a mix mám jen nemám zvkovku s potřebným počtem vstupů a výstupů takže v tomhle je první háček kterej musím vyřešit do kompletních řešení se softwérem i zvukovkou se mi jít nechce protože tímto způsobem si myslím že jsem schopen ušetřit a navíc myslím že by pro mě bylo vhodnější sáhnou po něčem trochu studiovějším...
kdybyste mi teda poradily zvukovku co by k tomuto účelu byla vhodná v cenové kategorii tak do 7000 Kč byl bych rád.je mi jasné že je tu o tom spoustu témat ale tohle je přeci jen trochu specifický způsob využití...
Byl bych rád za nízkou latenci pod asio drivery (pokud jsem to pochopil tak softvéry pracují pouze s ASIO) , mikrofoní vstup, fizickou odolnost a samozřejmě kvalitní zvuk.
předem díky za všechny postřehy na návrhy!Karel