FUCKING FUCKER
Jezisi ... to je neco pro Cyrila a Acid Punka ... ;-|
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz
Takze tobe se ten zkresleny zvuk libi na tolik ze bys jeden vzal?nooly píše:hruza zvuk? podloz argumenty... to, ze se ti to nelibi (na coz mas pravo) neznamena, ze je to spatny =)Acid Punk píše:No jo vidis, na to jsem zapomel 5000 USD a kdyz ti prdne elektronka je dosviceno.. k tomu hruza zvuk
Tu vec za 80000 Kc proste chci
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."

edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."

odbihas od podstaty, jen mi povez, v cem je ten zvuk spatny. ja bych si fucking fuckera nekoupil a uz jsem to sem dokonce psal. nemyslim si ale, ze je ten zvuk spatny. ty ano, zajimalo me jen proc.Acid Punk píše:Takze tobe se ten zkresleny zvuk libi na tolik ze bys jeden vzal?nooly píše:hruza zvuk? podloz argumenty... to, ze se ti to nelibi (na coz mas pravo) neznamena, ze je to spatny =)
Mno kdyz to neslysite tak nema cenu to dal rozvadet, je to jako debaty wav vs mp3, nekdo ten rozdil proste neslysi.. a nekomu se to nizkobitratove chrlani muze i libit.
Peace

Acid: neni to jako debaty wav vs. mp3, to je ten muj priklad, snaha priblizit se naky referenci. Tam se da komentovat slysitelna ztrata neceho apod. Cemu se snazi priblizit fucking fucker? (kdo to tu prvni prelozi?
Nicemu. Takze se ti to bud libi, nebo ne... Pokud otazka stoji takhle ("Zni to dobre?").

tak ako je etalon zvuku husiel alebo klaviru a da sa tym padom rozpravat o dobrom alebo zlom huslovom alebo klavirnom zvuku, tak tak isto existuje etalon skresleneho gitaroveho zvuku. takze aj pri skreslenom zvuku elektrickej gitary sa da rozpravat o dobrom a zlom zvuku.
no. a Fucking Fucker (mimochodom mam znameho - vyraba lampove gitarove zosiky, ma na ne skratku FF - to ako z mena, ale nevola sa zhodou okolnosti Fucking Fucker
).... Fucking Fucker hra uplne objektivne a bez predsudkov ako pokazeny normalny gitarovy zosik... ked sa v lampaci vsetko uplne rozosere a poodchadzaju lampy, tak je to presne ten isty zvuk, ako ponuka Fucking Fucker. da sa teda smelo povedat, ze Fucking Fucker je uplna picovina so zlym zvukom.
ina vec je, ci sa najde muzikant co taky zvuk pouzije. kludne sa na tom da nahrat cely album a kludne to moze byt po vsetkych strankach vynikajuca muzika - o to nejde. pokial sa ovsem ten amp masovo nerozsiry a nenajde si oblubu u muzikantov, tak je to cele iba uchylny experiment, mozno zaujimavy, ale urcite to nie je dobry gitarovy aparat...
no. a Fucking Fucker (mimochodom mam znameho - vyraba lampove gitarove zosiky, ma na ne skratku FF - to ako z mena, ale nevola sa zhodou okolnosti Fucking Fucker

ina vec je, ci sa najde muzikant co taky zvuk pouzije. kludne sa na tom da nahrat cely album a kludne to moze byt po vsetkych strankach vynikajuca muzika - o to nejde. pokial sa ovsem ten amp masovo nerozsiry a nenajde si oblubu u muzikantov, tak je to cele iba uchylny experiment, mozno zaujimavy, ale urcite to nie je dobry gitarovy aparat...
jakze ? vypocuj si veskeru hudbu, respektive drvivu vacsinu hudby, ktora sa nahrala na skreslenej gitare. to je ten etalon. mozme polemizovat, ze v kazdej dekade bola uroven skreslenia trochu ina a trochu bol iny vkus, co sa tyka farby. ale to su nepodstatne deteily.Cyril píše:rastis: ten etalon kytarovyho zvuku by me teda zajimal...
pozor - ja nie som ziadny konzervativec, co nedokaze stravit nic, co sa vymyka vlastnemu vkusu - to ani nahodou... len sa tu zacalo "filozofovat" ze ako moze niekto povedat dobry a zly zvuk... no jednoducho - ak ma nieco svoj zvukovy etalon, cize je s cim porovnavat, tak je velmi jednoduche pomenovat co je zle a co je dobre.
pokial bude debata o nejakej exotickej synteze a nejakych neviemakych sialenych doteraz nepocutych zvukoch - OK. ale je debata o elektronkovom gitarovom zosilovaci, ktory produkuje skresleny zvuk. takze ak ho tak aj budem brat, s kludom napisem, ze produkuje ZLY skresleny gitarovy zvuk...
tak. a uz ma poznas a vies ake mam postojenemo píše:ajajaj...tak isto existuje etalon skresleneho gitaroveho zvuku
rek bych, ze to je cele o postoji
libi/nelibi vs. dobre/spatne
nekdo holt dokaze jet jenom v jednom z techto rezimu.. a pak ty diskuse podle toho vypadaji

<i>a pak ty diskuse podle toho vypadaji</i>

myslim ze rastis dobre hovori... pri lampovej hlave nie je nijaky priestor na experimenty... lampova hlava neponuka nic okrem klasickeho lampoveho zvuku a to je jej hlavna sila a mimo klasickeho zvuku nema zmysel o lampe uvazovat. to je ako vyrobit "experimentalny" zvuk husli tak, ze vezmes stradivarky a zacnes do nich vrtat diery.
to je ten etalon. mozme polemizovat, ze v kazdej dekade bola uroven skreslenia trochu ina a trochu bol iny vkus, co sa tyka farby. ale to su nepodstatne deteily.
ok, staciak ma nieco svoj zvukovy etalon, cize je s cim porovnavat, tak je velmi jednoduche pomenovat co je zle a co je dobre.

Cyril: FF = Rozjebany Zmrd

Naposledy upravil(a) nemo dne 08 dub 2008 16:23, celkem upraveno 1 x.
dovolim si zaoponovat. o cem se to vlastne bavime?!? poukazu na drobnou nelogicnost ve tvem argumentu: odklon od etalonu = odklon od etalonu; odklon od etalonu != spatny zvuk, preci! odklon od etalonu muze byt dobry/spatny, ale ne vzdy spatny (viz. citace, dal jsi tyto veci do prime souvislosti). vzdyt odklony od standardu naopak umoznuji dalsi vyvoj...rastis píše:tak ako je etalon zvuku husiel alebo klaviru a da sa tym padom rozpravat o dobrom alebo zlom huslovom alebo klavirnom zvuku, tak tak isto existuje etalon skresleneho gitaroveho zvuku. takze aj pri skreslenom zvuku elektrickej gitary sa da rozpravat o dobrom a zlom zvuku.
v teto veci jsem s nemem a cyrilem. ale tak daleko uz jsem nechtel zajit, k teto veci uz se vyjadrovat nebudu, ukoncim to slovy "dejte lidem vice svobody" =)
nooly - nie tak presne... klavir moze byt mohutny, tenky, cinkavy, barsjaky... ale ked ho skreslis, tak je to tak velky odlkon od etalonu, ze bezohladu nato, ako sa Ti bude ten zvuk pacit, objektivne to bude zly zvuk klaviru. lebo dobry zvuk klaviru je zazity vseobecne inac.
a to iste - gitarove skreslenie tak ako je zauzivane moze byt jemne, extremne, stredove, nestredove, agresivne, zahuhlane... ale akonahle sa v nom zacnu ozyvat uplne ine harmonicke zlozky, ktore rozne samoosciluju a interferuju nahodne medzi sebou, cele to pripomina ring modulator... tak bezohladu na to, ci je ten zvuk pre niekoho pekny alebo skaredy, pouzitelny alebo nepouzitelny... sa zase objektivne da povedat, ze to nie je dobre gitarove skreslenie, kedze gitarove skreslenie sa definuje uz vyse 40 rokov uplne inac.
je to len filozoficka uvaha, v podstate je mi uplne jedno, kto to ako bere a co sa mu ako paci... len jak som to tu cital, "filozofovalo" sa tu o dobrom / zlom / peknom / skaredom - tak som iba naznacil, aku logiku v tom vidim ja.
cyril si ten aparat aj tak nekupi, aj keby stal 10tinu ceny, tak snad som uplne tu temu nepokazil
a to iste - gitarove skreslenie tak ako je zauzivane moze byt jemne, extremne, stredove, nestredove, agresivne, zahuhlane... ale akonahle sa v nom zacnu ozyvat uplne ine harmonicke zlozky, ktore rozne samoosciluju a interferuju nahodne medzi sebou, cele to pripomina ring modulator... tak bezohladu na to, ci je ten zvuk pre niekoho pekny alebo skaredy, pouzitelny alebo nepouzitelny... sa zase objektivne da povedat, ze to nie je dobre gitarove skreslenie, kedze gitarove skreslenie sa definuje uz vyse 40 rokov uplne inac.
je to len filozoficka uvaha, v podstate je mi uplne jedno, kto to ako bere a co sa mu ako paci... len jak som to tu cital, "filozofovalo" sa tu o dobrom / zlom / peknom / skaredom - tak som iba naznacil, aku logiku v tom vidim ja.
cyril si ten aparat aj tak nekupi, aj keby stal 10tinu ceny, tak snad som uplne tu temu nepokazil