HDR Roland VS 2000,2400,2480 ... tak pro zajimavost

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

HDR Roland VS 2000,2400,2480 ... tak pro zajimavost

Příspěvek od Neural_I » 28 kvě 2006 23:45

Nenasel sem tady nic o techhle strojich, kamos ma VS 2000 a desne mi to doporucuje se slovy "vyser se na zvukovky a compy atd a kup si tohle, to nema chybu" 8) beru ho s rezervou, nemyslim si ze by se na tom dala natocit oproti compu extra vyjimecne uchvacujici muzika co by se na compu udelat nedala (zvukove a co se kvality prevodniku, efektu atd tyce, kvalitu muzikalni nechmez stranou), nicmene jsem clovek zvidavy a jelikoz to mam k nemu pres 200 kilaku, zatim znam tohle zarizeni jenom z vypraveni a to vyhradne v superlativech. pravda je ze na tom natocili ted cedecko a jeste sem sice finale neslysel ale ukazky dost dobry, tedy minimalne srovnatelny s tim co tocime s bandou do digi001 a michame zatim stridave na digimixu a v compu v audiu.

Mam jenom potrebu pidit se po informacich a ziskavat prehled, proto furt stouram a hledam a ptam se a tak a pac donedavna me HDR systemy mijely celkem uspesne a ani me nehlo se o ne zajimat, nevim o tom zhola nic, treba o neco prichazim, to se tady doufam dozvim.

tedy po uvodu konkretni otazka, mate nekdo s temito stroji nejakou osobni zkusenost ? a nemohl by nekdo ve zkratce popsat svoje dojmy ? jak uz jsem tady mockrat poruznu ve foru uvedl, mam rad hardwer a zrovna tyhle hdr systemy mi prijdou ze by mohly byt celkem v pohode, bohuzel jsou dost drahe a fakt je ze za tu cenu by byl sakra nadupanej comp s DSP kartama a supr prevodniky, takze otazka je ma to vubec nejakej smysl o tom byt jenom teoreticky uvazovat a vubec se o to zajimat ? za mesic jedu ke kamosovi na exkurzi pac na tom dela projekt kterej se asi mozna bude pak domichavat u me az dostavim prostor, tak bych rad vedel vocosakravlastnede 8)


Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 28 kvě 2006 23:56

Neural : Safa na tom tusim robi .. Ja som mal v rukach stare VSko .. 840 ci kolkatka .. to bolo este take dost spartanske .. A robil som s Yamaha tusim 4416 ? to sa mi pacilo .. Ale osobne mam radsej komputer s velkymi obrazovkami .. zda sa mi to prehladnejsie ..

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 28 kvě 2006 23:58

a jeste maly porovnani co se tak da za stejny prachy poridit a kudy mi myslenky bezi, rekneme pro srovnani vezmeme VS 2400 + aby to melo smysl tak LCD monitor a rekneme jednu efektovou kartu navic aby bylo vubec s cim delat, takze mame tady zakladni cenu rekneme baj voko at nezeru tak 90 000,-

1) VS 2400 + efektova karta + LCDcko
2) PC (neco stredne naslaplyho, zakladni sestava tak za 30t. to uz se dneska da postavit celkem vostrej comp) + dorovname LCDckem takze sme tak na 40ti litrech, zbyva 50, co s nima ? mam par napadu, co treba UAD za 11t a za zbylych 39t vezmeme nakou zvukovku tak za dvacet at cca srovname prevodniky, zbyde cca 19t. za to se da budto koupit legalni soft (nebo ho dostaneme ke zvukovce, nebo budeme delat v necem seklym nebo tak neco, takze to ted jakoby pomineme, kazdy vi proc, proste jsme soft jaksi pominuli a jedeme dal) takze za tech 19t., co bysme mohli koupit aby sme se nejak srovnali s VS2400 ? co nam chybi ? .... netusim, podle me sme srovnany az dost, mame naslaplej comp s hafem supr efektu, prevodniky, jooo uz vim, nemame kontroler !!! ja hlava dubova, co koupime za dvacku ? mackie control ? mozna na inzerat, ale ono VSko taky neni zadnej zazrak, nema dotykovy fejdry, takze koupime behringera za 6t a mame to, co dal za 13t ? tak vememe jeste jednu UAD nebo holt koupime lepsi zvukarnu at to neprotahuju.

sakra sakra nevim v cem by to VSko melo bejt tak suprovy
teda nechapat prosim jako ze to nejak potapim, jenom sem si tak premejslel nahlas a strasne me zajimaj vase nazory, kdo s tim delate nebo mate zkusenosti, urcite je neco co nevim a strasne rad bych se o tom neco dozvedel

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 29 kvě 2006 00:00

NEural : UAD za 11 je dost hole .. ak zvysia dake prachy , tak treba dokupit efekty do neho ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 29 kvě 2006 00:02

Neural : VSko je pre ludi , co sa nekamaratia s pocitacmi .. pripadne na mobilne nahravanie .. atd .. je to pre inych ludi .. Ma to svoj okruh zaujemcov . Nehladaj v tom , ze tam musi byt nieco lepsie , co na pocitaci nespravis ..

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 29 kvě 2006 00:03

jasne, co se tyce efektu bude VSko asi nadupany dost, ma to prej i masteringovou sekci, pouzitelnost je otazkou, ale rolandovsky efekty bejvaj solidni a v tyhle VS rade jsou obecne dost dobre hodnoceny, vypada to ze nas bude VSko valcovat efektakem

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 29 kvě 2006 00:08

Neural : nepocul som to .. tak to neviem posudit .. ale vzhladom na cenu , neocakavam nejake velke valcovanie ..

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 29 kvě 2006 00:08

Pytkin: nene to ja nehledam, ja sem v podstate taky nepritel pocitacu proto me to zajima, jen tak si patram a premejslim nahlas, kdyby se ukazalo ze s nejakou DSP kartou navic by se na tom dalo delat v kvalite primo studiovy tak se o to zacnu mozna vic zajimat, jsem tvor zvidavy, sice uz sem se rozjel smerem compu a zvukovek a menit uz nebudu ale proste me to zajima, fakt je ze od doby co se vrtam v compu tak je hodne problem udrzet disciplinu a delat muziku misto zkoumani co vsechno ten soft dovede, oproti tomu a prave proto mam HW masinky rad, ze na nich neni co resit a nejdou na nich hrat hry 8) proste clovek prijde, sedne, zapne a muziciruje, to u PC vyzaduje sakra kazen a sebeovladani

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 29 kvě 2006 15:24

Miluju tyhle masiny (VS2480) ... uz jsem se tu ze svoji lasky nekde tady asi na dve stranky vyznaval ;-) ... hledej.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 29 kvě 2006 16:00

55 tisic za komplet workstejsn se mi zda pomerne realny i pro chudaky jako jsem ja...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 29 kvě 2006 16:31

55 litru je to bez LCDcka a VGA karty a bez pripojeni mysi, v zasade se ale na tom da delat a kamos o kterym pisu takhle asi pul roku delal.
nutno podotknout ze on dela komplet elektroniku a sklada v cubasi a dela v reasonu apod, takze to neni typicky clovek co nema rad pocitace, naopak, za tuhle investici by byl bejval poridil luxusni zvukovku a DSP karty, zvlast kdyz uz comp ma a stejne v cubasi uz dela (midi), to me prave udivuje, ze zainvestuje do tohohle a ne klasicky jako by to udelala asi vetsina (bzukovka atd.)
celkem me to laka si to vyzkouset, asi by me v tom bavilo delat
(jo a ten nejlevnejsi model krom toho co vsechno nema jak pisu na zacatku taky nema motorovy fejdry coz muze chybet)

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 29 kvě 2006 16:40

safa: asi sem nasel tu tvoji diskuzi ale moc ses nerozplival, spis si se ptal jestli ses tdy sam nebo je jeste nekdo jinaj, teda jestli je to ta diskuze kterou myslis, kazdopadne sem tam v textu vyhrabal hlasku tisicileti a nad tim furt premejslim a presne takhle to i cejtim, proto se tady hlavne taky na tyhle masinky ptam:

"
...na hardwaru je dobry ze je omezenej pocet veci co se s nim da udelat. Nemas pak moznost se tolik zapejkat co jak cim udelat a proste to udelas, je to dobry pro kreativitu atd.
"

jo, zlaty slova, kdyz sem mel jenom hardwer a stary atarko tak mi bylo nejlip ... mozna strelim PCcko a poridim VS2480 a bude vymalovano, vratej se stary dobry casy kdy se skladalo a ne nimralo se v tisici pluginech 8)
dam si u kamose predvadecku a kdyz me to nadchne vyhodim pecko z vokna

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 29 kvě 2006 16:43

teda jeste dokoupit atarko a trada 8)

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 05 říj 2006 11:19

Neural> tak co, pokrocil jsi nejak v tyhle veci? Kdyby to proste jelo, clovek by mozna mnohem vic skladal, nez instaloval ovladace a ja nevim co...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Odpovědět