HELP! Potrebuju poradit s patchbayem Neutrik NYS-SPP-L1

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

HELP! Potrebuju poradit s patchbayem Neutrik NYS-SPP-L1

Příspěvek od Tranzistor » 17 čer 2009 16:05

Cau, chci se zeptat, ma nekdo zkusenosti s timhle patchbayem? http://www.neutrik.com/fr/en/audio/210_ ... etail.aspx Moc mi neni jasnej ten Grounding. Podle nactrtku nahore na patchbayi jsem tak nejak vyrozumel ze 1-12 jsou Half Normalled, 13-16 Split a 17-24 Isolated. Ty Grounding clipy jsem tam nedaval. Nicmene se mi to chova dost podivne a cely to chyta prapodivny zpetny vazby. Priklad: na jednom patchy mam v konektorech 17 a 18 (Isolated) nahore v "Acku" vstup do zvukovky a v "Bcku" vystup ze zvukovky (v konektorech vzadu). Nicmene mi vystup prolejza do vstupu, aniz bych mel zepredu nejakej drat zapojenej. Na konektorech napr. 9 a 10 (half normaled) mam na "Acku" syntik na "Bcku" vstup do mixu (konektory vzadu). Kdyz chci nabrad syntik do zvukovky tak zapojim vepredu do Ackovej konektoru patchkordy, tim by se mi mel signal do nich odbocit. Ty pak zapojim do vstupu do zvukovky (17 a 18). No a co se nestane, v mixaku mi zacne hrat vystup ze zvukovky. Jsem z toho takovej zmatenej. Mel jsem predtim Behringera PX3000 a tam mi to fungovalo. Nicmene nejak furt tem Behringeru neverim, i kdyz je to jenom plny der, tak jsem je vymenil za tyhle Neutriky. Na drazsi Neutriky nebo Switchcrafty nemam. Ale prece to by melo jit bez problemu, ale fakt mi neni jasnej ten grounding. Ja to spis pochopil nejak jako uzemeni nez switche. Jo jinak vsechny kable mam symetricky... Diky moc vsem za rady....

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: HELP! Potrebuju poradit s patchbayem Neutrik NYS-SPP-L1

Příspěvek od kexik » 17 čer 2009 16:17

ten signal co ti prelieza z vystupu na vstup je s nejakym utlmom, ci na plnej urovni? lebo ak nemas zapojene zeme, tak sa vystup dostane na vstup proste indukciou. ale ocakaval by som utlm aspon 50dB. takze grounding clipy by som urcite pouzil na zaciatok vsetky a zacal ich vytahovat az ked by si pozoroval problemy s brumom (= vznik zemiacich sluciek)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: HELP! Potrebuju poradit s patchbayem Neutrik NYS-SPP-L1

Příspěvek od Pytkin » 17 čer 2009 16:27

ved to tam mas popisane .. grounding je len zemnenie .. da sa to aplikovat samostatne na kazdy kanal :
- individualne - bez clipu .. kazdy kanal je spojeny len so zemou konkretneho vstupu ..
a potom mozes zemnit horne , dolne alebo obe na spolocnu zem ..

mody Half normaled , split , isolated nemaju so zemnenim nic spolocne .. tam ide o to, ako to chces pouzivat ..

Zvukovka - Ak mas v isolated hore vstup , a dole vystup , a prelieza ti vystup do vstupu .. Tak potom to neni isolated .. kontroloval si to ? je to tak urcite ?
Syntik - ak sa ti tam dostava ten zvuk so zvukovky ako pises , tak ten 17-18 neni isolated .. podla mna je to otocene .. a tym padom spojene ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: HELP! Potrebuju poradit s patchbayem Neutrik NYS-SPP-L1

Příspěvek od kexik » 17 čer 2009 16:29

mozno su tie moduly nastrkane do tej krabice halabala a nie tak ako pise navod

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Re: HELP! Potrebuju poradit s patchbayem Neutrik NYS-SPP-L1

Příspěvek od Tranzistor » 17 čer 2009 16:38

Nojo, jenze nikde nepisou kterej je jakej, a podle popisu nahore na ty bedne to tak vypadalo. Zemeni je prave neco jinyho a me nic nebruci, proto sem to tam nestrkal. Tady je obrazek toho vrsku, sem usuzoval, ze ty cary nahore oznacuji rozsah toho, jak jsou nasvicovany no a vypada to, ze asi ne:
Obrázek

...fakt sem z toho nejakej zmatenej, asi to zkusim rozebrat. Mozna se musej koupit jiny ty bloky a vymenit je, ale pro to nikde nepisou....

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Re: HELP! Potrebuju poradit s patchbayem Neutrik NYS-SPP-L1

Příspěvek od Tranzistor » 17 čer 2009 16:46

Tak do toho ted tak cumim a tusim, ze sem na to prisel, je potreba tu mrchu rozebrat a ty poduly otocit, abych z toho mel Isolated. Ted asi bude komplet Half-Normaled. Kurvadrat asi jo, ze me to netrklo driv... Kurva drat, zase vsechno rozebrat :x

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Re: HELP! Potrebuju poradit s patchbayem Neutrik NYS-SPP-L1

Příspěvek od Tranzistor » 17 čer 2009 16:50

No nic, takze beru zpatky, ale i tak jste mi pomohli, jinak bych si to poradne neprecetl podruhy :?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: HELP! Potrebuju poradit s patchbayem Neutrik NYS-SPP-L1

Příspěvek od Pytkin » 17 čer 2009 18:45

ano .. tie dva mody sa prepinaju otocenim .. ked sa nad tym zamyslis , alebo si vsimnes ten popis hore , tak je to jasne ..

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: HELP! Potrebuju poradit s patchbayem Neutrik NYS-SPP-L1

Příspěvek od peteness » 17 čer 2009 19:27

:) ja mam dbx a taky to bylo ze startu otoceny vsecko smerem half-normaled. imho vetsina lidi u vetsiny modulu pouziva de-normaled. Stejne nechapu, ze otoceni o 180° zmeni routing.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: HELP! Potrebuju poradit s patchbayem Neutrik NYS-SPP-L1

Příspěvek od Pytkin » 17 čer 2009 23:02

peteness : jak to ? ved sa kukni na tento obrazok .. z neho to logicky vyplyva ..

Obrázek

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: HELP! Potrebuju poradit s patchbayem Neutrik NYS-SPP-L1

Příspěvek od kexik » 18 čer 2009 09:49

peteness: jediny for je ze jeden z tych jackov ma rozpinaci kontakt, takze ked do neho strcis jack alebo zaslepku, rozpoja sa jacky na strane oproti. otacanie je len o tom, na ktorej strane chces zastrkavat patch kable a na ktorej chces mat pevnu kabelaz

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Re: HELP! Potrebuju poradit s patchbayem Neutrik NYS-SPP-L1

Příspěvek od Magion » 01 pro 2009 11:17

a stalo to za výměnu? Jakej je pro tebe subjektivní rozdíl oproti Behringeru?
Vše jede už jak má?
Plánuju taky patchbay a behringer ve studiu nechci, ale zase na gearslutz tento neutrik patchbay moc dobře nehodnotí. Ono moc alternativ na trhu není...

Uživatelský avatar
abuse
Příspěvky: 694
Registrován: 25 zář 2003 09:21

Re: HELP! Potrebuju poradit s patchbayem Neutrik NYS-SPP-L1

Příspěvek od abuse » 01 pro 2009 11:28

vyser sa na to ze to je behringer...co sa da pokazit na patchbay? ja mam presne tohto neutrika a teda ten behr mi pripada solidnejsie vyrobeny...neutrik mi funguje spolahlivo ale nebudi moc velku duoveru - vsetko je z tenuckeho plechu, musel som do vnutra nalepit taky tenky molitan aby tie moduly nehrkali... zase sa to da dobre nakonfigurovat jednoduchym pootacanim modulov...neviem ako je na tom ten behr


ja som vsetko pootacal na half normaled, iba 2 moduly som si nechal tak ako boli, jeden obcas nudzovo pouzivam ako splitter na 2 sluchatka


inak patchbay dost kreativna vec vec v studiu... ked si vymyslim ze chcem audio stopu do vocodera v norde, odtial vystup do shermana a odtial do filtra v evolveri, prepojene za par sekund :) taky maly modularny synth :)))

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: HELP! Potrebuju poradit s patchbayem Neutrik NYS-SPP-L1

Příspěvek od Pytkin » 01 pro 2009 12:58

abuse : hehe :)

http://www.soundonsound.com/sos/feb07/a ... ushent.htm

"What looks at first glance like a gigantic modular synth is actually a gigantic, er, patchbay."
Obrázek

Uživatelský avatar
jusuf
Příspěvky: 341
Registrován: 28 kvě 2009 22:20

Re: HELP! Potrebuju poradit s patchbayem Neutrik NYS-SPP-L1

Příspěvek od jusuf » 01 pro 2009 13:47

Abuse : no také nejaké využitie mi napadlo, keď som pred časom videl na E-Bay programovateľný MIDI a Audio Patch panel / router ANATEK, asi to bol taký typ http://www.musik-anzeigen.net/kleinanzeige-96951.html
To som si predstavil par efektov + syntov ( s modulacnymi vstupmi ) a dalo by to presne jeden veľký zvukostroj -)
Akurát vraj má byť konfigurovateľný iba z nejakého staršieho MACu...

Odpovědět