HW efekt... propojeni s DAW

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Synchro
Příspěvky: 248
Registrován: 08 říj 2011 15:53

Re: HW efekt... propojeni s DAW

Příspěvek od Synchro » 18 led 2013 21:55

To Brooklyn: No to asi fakt nezbude nic, nez si poridit kartu s min 4/4 i/o.Otazka cislo jedna, ale bylo to jak to vsechno nastavit a rozchodit.Ale to asi predbiham pac tu kartu a efekt zatim nemam.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3017
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: HW efekt... propojeni s DAW

Příspěvek od pavlii » 19 led 2013 17:25

nastavit a rozchodit je to easy-nastavis vstupní a výstupní sbernice a pak do příslušných vystupu poušťis signál z audiostopy a do nové nahráváš vystup z efektu.Je tedy potřeba to dělat v reálném čase pochopitelně :-) pak si už poměr původního a efektovaneho signálu uděláš v mixer projektu (Je-li třeba).

P.

Synchro
Příspěvky: 248
Registrován: 08 říj 2011 15:53

Re: HW efekt... propojeni s DAW

Příspěvek od Synchro » 19 led 2013 18:49

Pavli: Ok, jo tak teoreticky to chapu.Ale jak vim, dycky se to pak nekde sekne.pak se dystak ozvu.

Co tahle 2/4 karta M-Audio Fasttrack PRO, na midi ji nekdo nabizi za trojec :)

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: HW efekt... propojeni s DAW

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 19 led 2013 20:02

fasttrackpro by ti na to čo píšeš stačila, má 2x in, 4x out, 2x insert, 1x dig. in/out (s/pdif)
Obrázek

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: HW efekt... propojeni s DAW

Příspěvek od delay » 19 led 2013 21:30

COBOLT píše:Každou stopu zvlášť? to je strašný zdržovaní mnohem obratnější v tomhle směru jsou pluginy.
A proč cheš spěchat? Sme všichni už tak líný, hledáme pluginy co všechno udělaj za nás... Pro mě je krabice parťák, něco hmatatelnýho, a ačkoli mnoho HW lehce nahradí VST, u některých i levných je to naopak, zlvášť co se týče analogu, protože dokonalá simulace neexistuje. Když máš prachy, tak si jich kupíš třeba 8 stejnejch a děláš podstatně rychleji.

Uživatelský avatar
COBOLT
Příspěvky: 385
Registrován: 28 lis 2007 19:01

Re: HW efekt... propojeni s DAW

Příspěvek od COBOLT » 19 led 2013 23:11

Netvrdim že to nejde takhle dělat, ale mě se to zdá dost ošemetný. Dokonalá simulace analogu samozřejmě ještě neni ale bude. Když zminuješ 8 krabic, tak mě napadá kam s tim a k tomu idealně vetší pult... no já na tohle prostor nemám.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3017
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: HW efekt... propojeni s DAW

Příspěvek od pavlii » 19 led 2013 23:54

Synchro píše:Pavli: Ok, jo tak teoreticky to chapu.Ale jak vim, dycky se to pak nekde sekne.pak se dystak ozvu.

Co tahle 2/4 karta M-Audio Fasttrack PRO, na midi ji nekdo nabizi za trojec :)
Pohoda, klidně se pak ozvi ;-)

Ano, ta by mohla stačit.

P.

Synchro
Příspěvky: 248
Registrován: 08 říj 2011 15:53

Re: HW efekt... propojeni s DAW

Příspěvek od Synchro » 23 led 2013 21:29

Tak typek se na tu kartu neozyva zatim
Tak jeste co rikate na toto:
http://kytary.cz/terratec-phase-26-usb/HN073648/

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: HW efekt... propojeni s DAW

Příspěvek od delay » 23 led 2013 21:40

Ježiš neéé. Za ty peníze seženeš lepší. Koukni na Saffire 6 USB nebo malej Steinberg či to nový M-Audio.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: HW efekt... propojeni s DAW

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 23 led 2013 23:50

nebo zkus kouknout po nejaky echo, ty maji za tu cenu zdaleka nejlepsi prevodniky.

Synchro
Příspěvky: 248
Registrován: 08 říj 2011 15:53

Re: HW efekt... propojeni s DAW

Příspěvek od Synchro » 29 led 2013 12:51

Hoj, tak sem poridil Focusrite Saffire za 3500Kc.Mam to tu prpjene s EQ Vermona.Pouzivam FL studio 10.Dokazal by nekdo krok po kroku popsat jak to mam prohnat tim ekvalizerem?Propojeny to mam dobre;) jde mi jen o to nastaveni ve FL.Diks...

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: HW efekt... propojeni s DAW

Příspěvek od delay » 29 led 2013 14:37

Stopě, kterou chceš efektovat musíš navolit jinej než hlavní výstup v FL, pakliže máš ASIO Saffire jako sound driver, tak bys měl u tý stopy na mixeru dole vpravo mít roletku, kde si nastavíš jinej out... z něj to připojíš k EQ. Už nevím, jak se v FL nahrává audio, jestli přes edisona nebo jinak, každopádně z EQ můžeš prodrátovat na vstupy karty (ne HiZ!) a navolit příslušný porty pro nahrávání.

Synchro
Příspěvky: 248
Registrován: 08 říj 2011 15:53

Re: HW efekt... propojeni s DAW

Příspěvek od Synchro » 30 led 2013 00:21

Dikyyy, jsem slepej jak patrona, uplne v pravo na mixaku je IN a OUT pro vybranej kanal :DDDD
Ten z efektovanej je ale docela opozdenej od puvodniho.V nastaveni ovladacu pisou ze zpozdeni je: input 942smp, output 1384smp, output + plugins 1384smp.
Uvazuju takhle: signal mi de na vstup tam se spozdi (942smp), potom jde do Fl a pak zase na vystup a tam se znova spozdi (1384smp), takze vysledne spozdeni je 1384+942=2326 smp.A o tuto hodnotu musim spozdit ostatni kanaly.At ale spozduju jak spozduju nedari se mi to trefit.Brooklyn minule naznacoval ze to musim pingnout.Nevim ale jak?Jde neco takovyho ve FL?Zatim zkusim nejaky soft.
A jeste kdyz aktivuju ve fl ten vstup.Tak mi zacne ve sluchatkach hucet, tj normalni?

Synchro
Příspěvky: 248
Registrován: 08 říj 2011 15:53

Re: HW efekt... propojeni s DAW

Příspěvek od Synchro » 30 led 2013 10:45

Tak jsem zkousel tyto dva programy
http://pctuning.tyden.cz/hardware/multi ... ty?start=1
post150179.html?hilit=latence#p150179

A oba mi psaly ze mam nizkou uroven vstupu.kdyz jsem ji zvysil tak mi RMAA hlasil zas velkou distorzi :(((
Taky mi nejde nastavit asio ovladac.Souvisi to nejak?

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: HW efekt... propojeni s DAW

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 30 led 2013 11:29

asio souvisi s latenci maximalne, to bych vyresil jako prvni.

Odpovědět