HW SAMPLER na bici

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

HW SAMPLER na bici

Příspěvek od Ondra P. » 04 čer 2006 08:11

Zdravim. Planuju koupit HW Sampler na bici. Hodne premyslim o AKAI Z8.
Mate ho nekdo? Nekde sem se docetl, ze ma dost digitalni zvuk. Zajimaly by mne vase nazory co si o nem myslite.
Premyslim i o S5000, nebo S6000, ale ty jsou hrozne velky . Chtel bych 2U. Potom mne napadl jeste S3000XL ? Poradte diky....

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 04 čer 2006 12:14

Z8 je supr. Neni proc spekulovat. Ma ale moznost rozsireni jen 8 out coz je dost nesmysl ze strany AKAI, stim se moc michat neda. Ja osobne bych ti rek S6000 nebo S5000. Ale ty uz jsou hodne velky kravy, ale zas supr hrajou - a to bys mel prefereovat. S6000 mam a je NEJLEPSI:)) !

Pokud nepotrebujes moc vystupu, moh by se ti libit tenhle 1u Roland S760.
Je hodne dobre vybavenej pro editace samplu a ma i dobrej zvuk. +je dnes z druhy ruky strasne levnej.

Obrázek

S760 web:
http://home.pages.at/pullrich/roland_s760.htm

.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 04 čer 2006 13:01

ECSON: preferoval bys toho Rolanda i oproti Akai S3000XL, ktery je dneska uz pod 5.000 ?

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 04 čer 2006 14:05

Obrázek

..nebo kup YAMAHA A5000. hodne dobrej sampler, supr moznosti a hlavne je to sampler jako jedinej s opravdu kvalitnim internim efektakem. Ani EMU RFX 32bit efekt neni tak dobrej jako interni v A5000. A A5000 ma dobry filtry!
Akorat Yamahy A3000, A4000, A5000... u vsech po case totalne odchazej poenciometry, nato pozor.

AKAI serii 3000 absolutne zavrhuju. Ne kvuli zvuku kterej je dobrej ale kv ovladani ktery je strasne pitomy... AKAI 5000 / 6000 je uplne jinej stroj ovladanim i moznostma. U AKAi serie 1000 a 3000 je stejny blby vytvareni programu a prace se samplem. Strasne zmateny a nepohodlny. Zvyknout se nato da samo, spousta lidi na tech samplerech udelalo tuny muziky, ale mne to ovladani absolutne sralo:))

Krom toho myslim, ze naprosto stezejni otazka je vybrat si idealni sampler HLAVNE podle formatu samplu ktery podporuje. Pocitej s tim ze AKAI 3000 ma svuj format nekompatibilni s WAV, tak jako i EMU, Roland, Kurzweil samplery....
Ja bejt tebou beru samplery ktery PLNE podporujou format WAV. Protoze predpokladam budes chtit svou banku z PC pretahnout do HW sampleru - a to je nocni mura vsech kteri pouzivaji HW sampler.

Doporucuju kup sampler kterej popdporuje WAV -
* AKAI S5000
* AKAI S6000
* AKAI Z4
* AKAI Z8
* AKAI MPC4000
* AKAI MPC2500
* AKAI MPC1000 atd
* Yamaha A4000
* Yamaha A5000.

a idealni pokud podporuje format harddiscu FAT32!!!
.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 04 čer 2006 14:39

No jo na Yamahu A 5000 jsem uplne zapomel... To je taky dobra moznost..

Ale sem rozhodnutej, ze kdyz sezenu AKAI Z8 za dobrej peniz tak do nej urcite pujdu. Pro mne 8 vystupu na bici bude stacit...

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 04 čer 2006 23:21

EW:a dyk ja s emu e5000 nemam problem,nema sice fat 32 ale pres sounforge tam sypu jeden sampl za druhym a nikdy zadnej problem...

Hawkens

Příspěvek od Hawkens » 05 čer 2006 08:31

A3000 vs. A4000-5000: tritisicka ma zufalo pomale nacitavanie z disku, ak nemas OS ver.2. Upgrade sa robi VYLUCNE kupou noveho Flash cipu s firmwarom, da sa zohnat ale cena cca 6000 je uz asi tak cena celeho nastroja v bazare. A3000 OS 2 a A4000 a A5000 maju na ovladanie z PC programik bZone, ktory som sice nikdy nemal moznost skusat, ale vypada sikovne: http://www.bzone.be/.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 05 čer 2006 14:15

Ten S3000 neni tak strasnej, ale sel bych jedine do rady XL, ktera umoznuje ovladani pres SCSI a ma lepsi OS. Pokud to chces jen na bici tak uplne bez problemu.

Pro me by byla predevsim klicova otazka, jestli umi spolupracovat pres SCSI (nebo USB) s Recyclem a jinymi sample editory, pokud to teda chces na ty bici. Muj S3200XL je v tonhle OK.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
eGen
Příspěvky: 327
Registrován: 05 čer 2002 10:00

Příspěvek od eGen » 05 čer 2006 14:24

ECSON WALDES píše: Obrázek

S760 web:
http://home.pages.at/pullrich/roland_s760.htm

.
Jeden takovej se mi doma vali .. i s digi kartou

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 05 čer 2006 15:11

ECSON WALDES píše:Z8 je supr. Neni proc spekulovat. Ma ale moznost rozsireni jen 8 out coz je dost nesmysl ze strany AKAI, stim se moc michat neda.
Vzhledem k tomu, ze nazev threadu je HW SAMPLER na bici bych rekl, ze 8 OUT je naprosto dostacujici, nebo se pletu? :-)

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 05 čer 2006 15:33

se pletes 8)
teda jinak bych zacal, jak kdo a jak co a jak kdy a jak na co.
osobne hraju el. bici zive a 4x out je sice zatim jak takz ale vzhledem k tomu kam mirim a postupne rozsiruju a momentalne rozsiruju dost, tak je to uz FAKT SAKRA MALO, pokukuju presne po necem takovym, budto dalsi modul ASPON s dalsimi ctyrmi az osmi outy nebo samples s minimalne 8-16 outy, pac nemyslim jenom na live ale i na studiovou/domaci praci, kde hrave zaplnim 16 vystupu jenom na bici jen to fikne
muj nazor, nic vic :wink:

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 06 čer 2006 11:42

Neural_I píše:se pletes 8)
teda jinak bych zacal, jak kdo a jak co a jak kdy a jak na co.
osobne hraju el. bici zive a 4x out je sice zatim jak takz ale vzhledem k tomu kam mirim a postupne rozsiruju a momentalne rozsiruju dost, tak je to uz FAKT SAKRA MALO, pokukuju presne po necem takovym, budto dalsi modul ASPON s dalsimi ctyrmi az osmi outy nebo samples s minimalne 8-16 outy, pac nemyslim jenom na live ale i na studiovou/domaci praci, kde hrave zaplnim 16 vystupu jenom na bici jen to fikne
muj nazor, nic vic :wink:
samozrejme, zalezi jak velkou soupravu "zvucis" .... ja to beru analogicky podle toho, jak bych delal akustickou sadu a na tu mi vzdy 8 mono stop stacilo ...

Uživatelský avatar
smog
Příspěvky: 233
Registrován: 21 srp 2005 21:40

Příspěvek od smog » 08 čer 2006 01:06

Nasel jsem stranku, kde se prodavaji pametovky do vsech moznych sampleru, mozna se to bude nekomu hodit....
http://www.bangin-beats.com/memory.html
Ni Maschine, JBL LSR4326, Oktava 319, Shure SM7B, RME Fireface 400, Serato, Technics1200

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 24 črc 2006 15:07

Da se do Akai S 5000/6000 namontovat Hard disc.. Jestli jo tak jaky SCSI nebo IDE.... dik

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 24 črc 2006 15:44

ja tedy roland s760 slysel, ale prisel mi zvukove dost spinavej. ne ze by se to nekdy nehodilo, ale s akaiackym zvukem bych si ho netroufl srovnavat.

Odpovědět