HW sekvencery Yamaha QX-1, QX-3, ...

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 led 2008 00:19

petenes : QX-3 ma dva tusim .. QX-1 ma 8 vystupov !!!

http://www.soundofmusic.se/synthsandmore/qx1.htm

Obrázek
Obrázek

Nieco pre Excoma :
Obrázek
Naposledy upravil(a) Pytkin dne 24 led 2008 00:24, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 24 led 2008 00:23

Pytkin píše:petenes : QY-3 ma dva tusim .. QX-1 ma 8 vystupov !!!
pytkin. FUCK!!...tak tos mi nemel rikat......sakra....kde se to da sehnat?.....asi nikde co? :-))) :)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 24 led 2008 00:26

pytkin : fu, to prepojenie QX-1 a TX-816 vyzera dost kulovo :) pekna vecicka..

sakra, ale na to potrebujem AW-DESK II :D respektive QX-DESK

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 24 led 2008 01:05

Nó, já nevím kucí, ale ona ta QX-1 je spíš velký fandovství, a ani zdaleka se to nepodobá komfortní práci s moderními sekvencery.
Dlužno podotknout, že 5,25" disketa tam není pro zálohování, ale jako paměť pro přímý zápis (QX-1 nemá vlastní paměť pro noty), takže perfektní funkčnost mechaniky je nutnost.

Peteness: má sice 8 výstupů, ale na jeden jdou přiřadit max 4 kanály
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 24 led 2008 01:13

Tudy: takze ono to asi vydava i naky pazvuky co? Hele kdyz jses u toho, ktery sw sequencer povazujes na live nebo i pro studiovou inspiraci za idealni?
Furt mi lezel v hlave ten cesky D-sound co tady odprezentoval Jiri Valenta a ono to mezitim nak zmizelo ze sveta. Asi se to neujalo.

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 24 led 2008 01:17

Peteness: je to celkem v pohodě, ale úplně tichý to samozřejmě není.

SW - Podle mě je to o zvyku. Já začal s Cubase už na Atari, takže ho používám pořád (teď VST5.1). Ale teď jsem zatoužil vyzkoušet něco jinýho, proto ta QX-1
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 led 2008 14:15

Tudy :aha .. tak tam asi fakt ide o fandovstvo .. Roland Mc50mk2 je celkom pouzitelny ..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 24 led 2008 15:59

all : ale spravit si hudbu podla starych pravidiel musi byt brutal caro.. mna prave toto laka.. zazit si tu staru GOLDEN ERA v hudbe... ked to bolo este v plienkach... neni nad to

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 led 2008 16:06

Excom : Stare pravidla su ale atari .. tieto sekvencery , to bolo oproti tomu fakt peklo ..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 24 led 2008 16:10

pytkin : ano ATARI malo svoje velke caro, tam som sa prvy krat stretol s MIDI vobec a MIDI SEQUENCER... bolo to dost zaujimave premna, ja som vtedy fical na Trackeroch a toto bolo pre mna uplne ponimanie inej filozofie(myslim ako horizontalna editacia) a nevedel som sa s tym szit :) ale to bol len prvotny pohlad.. natahovanie noticiek a podobne bolo daleko lepsie ako pisat HEX do trackera :)

da sa vobec dnesne atari zapojit na bezne LCD a ficat nanom? by to bolo celkom zaujimave si na tom nieco vyskusat, mne sa velmi pacia simple MIDI editory kde je to robene na mieru midi a nic ine tam nie je...

v tomto mi napriklad velmi vyhovoval Digital Orchestrator ktory bol uplne jednoduchy.. dost mi to pripominalo aj SEQ z atari..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 led 2008 16:59

excom : rozumnejsie je s atari zohnat aj ten monitor , co bol k tomu ..

apropooo .. dnesne atari .. dnes atari neexistuje ..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 24 led 2008 17:03

Tudy : a ty uz mas fyzicky tu QX-1 ? ak hej porob z toho dajake rozumne foto, lebo na nete som nic poriadne nenasiel...

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 24 led 2008 17:19

Excom: nafotím ji, až budu mít opravené podsvětlení displeje. Včera jsem dořešil disketovku a zkraje příštího týdne budu řešit displej..
Tohle Ti nestačí? :
http://www.soundofmusic.se/synthsandmore/qx1.htm
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 24 led 2008 17:42

Tudy : ano to som videl,.. jasne ze staci ale nejake nove foto potesia :)

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 31 led 2008 09:19

Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Odpovědět