HW sekvencery Yamaha QX-1, QX-3, ...

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

HW sekvencery Yamaha QX-1, QX-3, ...

Příspěvek od Cyril » 17 led 2007 13:09

Ahoj, nekdo nabizi QX-3 na midi.cz za litr. K cemu to muze v dnesni dobe bejt? Mate nekdo sajnu?
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 17 led 2007 13:12

pokial si ten typ zberatela, ze ked je to lacne, tak to treba, tak si to kup. no akurat sa tym budes moct neskor chvalit svojim vnucatam, ktre na teba podla vsetkeho budu pozerat ako keby si domigroval z doby ladovej.

inak ti odporucam za ten liter radsej zobrat kamosov na par drinkov, urcite to bude hodnotnejsie minutie penazi.

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 17 led 2007 13:27

Dano: jednak minat prachy na chlast mi neprijde hodnotne ani trochu,
a tiez si myslim ze ten sequencer nemusi byt az tak marny, pre niekoho kto prave nema chut sa stracat v tisic moznostiach modernych sequenceroch na PC (pripadne PC vobec zapinat)...

(aj ked tiez by som 1000 korun minul radsej na nejaky iny gear/nastroj.)

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 17 led 2007 13:35

aum generator píše:Dano: jednak minat prachy na chlast mi neprijde hodnotne ani trochu
to vies ja ako moralny plebs nemam zabrany... az na to ze som nehovoril o chlaste, ale o spolocnosti pri drinkoch... a to je trochu rozdiel... ako sa hovori: sekvencer yamaha: 1000 Sk, midi kabel: 200Sk, vecer s kamosmi pri dobrom pive: na nezaplatenie.

Uživatelský avatar
Munro
Příspěvky: 124
Registrován: 07 čer 2002 20:54

Příspěvek od Munro » 18 led 2007 23:22

Muj nazor na HW sekvencery je veskrz pozitivni, protoze nemaj Windows :D :D :D , takze neumej spadnout. Komfort programovani hruza, ale da se na to zvyknout.

Ta QX-3 me docela lakala, ma "velkej" displej a 2 MIDI OUT (mam QX-5, ten nema disketovku a je tam naprosto zoufaly programovani, protoze nema zadny datakolecko, nebo jiny data entry, jen tlacitka up/down/cursor left), ale nejak jsem si nakonec zduvodnil, ze nee, ze jedine Kawai Q80EX, to ma to samy a k tomu umi cist DOSacky diskety (bohuzel jen DD).

Mj. ten inzerat uz tam neni, priznejte se hardwarovi extremisti, kdo ho koupil :P

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 23 led 2008 09:29

Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 23 led 2008 15:15

Jedine co me laka je Alesis MMT8 tohle asi fakt nema cenu
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 23 led 2008 17:23

Ja sa divim ze Excom nevlastni QX-1

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 23 led 2008 17:53

No, já právě kdysi měl QX-7 a celkem mě s tím bavilo skládat - skladby byly tak nějak víc o fantazii, když to člověk neviděl před sebou na monitoru a vše musel mít v hlavě.
Teď se mi naskytla možnost za rozumný peníz pořídit QX-1, tak jsem po ní hned chňapl a pomalu se do toho snažím proniknout...

a.tom.x: co je na MMT8 tak výjmečnýho?
Pytkin: proč Excom?
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 23 led 2008 20:05

MMT8 funguje jako groovebox, jedeš po patternech jako na rytmeru, naskládáš si pattrny za sebe a ve smyčce si jedeš patter a máčknutím čudlu dopředu přeskočíš na další, není tam nutné vytvářet klasicky songy, máš osm tlačítek na 8 stop, mutuješ si je jak potřebuješ, Je to sranda na živák. Jeli z nich třeba Orbital až do konce koncerty
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 23 led 2008 20:43

a.tom.x: jasně, tak když to chceš jako groovebox, tak klasický sekvencer pro Tebe nemá smysl.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 23 led 2008 23:04

tudy : no excom chce vsetko bezat mimo PC .. cize poriadny sekvencer potrebuje .. a kupuje len vyrobky od yamahy .. teda logicky by mal mat doma QX1 ..

inak tiez som dlhsie zhanal sekvencer .. Qx3 som raz chcel kupit ale 2 litre sa mi zdalo moc .. nakoniec som si zohnal Roland Mc50mk2 a je to super ..

Tudy : Inak QX-1 , to ti fakt zavidim ..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 23 led 2008 23:30

Pytkin píše:Ja sa divim ze Excom nevlastni QX-1
je to preto lebo prvy krat o tom pocujem :D QX-1 vyzera zaujimavo :D no ale dost si zubym brus na QY700

http://www.yamahasynth.com/products/qy700/
Obrázek

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 led 2008 00:05

EXCOM : QX-1 je to co potrebujes .. K tomu TX-816 .. to by ti mohol predat kayko (aj tak to nikdy nevyuzije :) ) ..

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 24 led 2008 00:17

Excom: o nakym tom QY uvazuju taky jakoze to bude inspirativni. Akorat nevim proc tam nedaji vic MIDI vystupu. Tady ten ma tusim dva a to je svetla vyjimka........to je u me hlavni duvod pro notas

Odpovědět