Jak používáte HW synths v praxi?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3172
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Jak používáte HW synths v praxi?

Příspěvek od Oxyygen » 27 říj 2006 10:44

Docela rád bych se zeptal jak používáte HW synths v sekvenceru, když komponujete. Já měl do ted metodu, že jsem vytvořil zvuk, sekvenci v midi,
nasamploval do wavu a smycku dal do sekvenceru. Tento způsob má ovšem pár nevýhod a to, že mám v sekvenceru milion stop (midi, audio, midi, audio)
musím pořád přemýšlet, abych nezapoměl preset uložit, navíc ne každej synth má export ven apod. atd atd..
Používáte u synthů multitimbrál nebo je samplujete do sampleru (soft) nebo ještě jinak? Díky za podělení o vaše koncepce..

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 27 říj 2006 11:02

zadnej syntak nepouzivam v multitimbralu, ma to omezeni na efektovkach atd atd, vsichni vime. me to tak nevyhovuje, nemam ani mix (zbavil sem se ho) mam vsechny masiny pichly do patchbaye a skladam tak ze bici mam v compu a pak zacinam vymejslet zvuky a sekvence a nahravam do midi a kdyz se neco povede, najde, zalibi, proste kyz je neco fajn tak to nasypu rovnou do audiostopy a midi stopu a prislusnej sysex z HW hned vycucnu a vyhodim do zalohy (track archive v cubasi), no a tak dokola, zase hledam zvuk, zase ho nahraju rovnou do audia. no a prubezne resim koncepci a lepim z tech fragmentu, striham a upravuju obalky atd.
mnohem vic nez v midi delam v audiu, dost veci ani nekvantizuju a nasekam rovnou live do audia (nakrucovany bordely apod.) samply jako ruhy nebo hlasky nahazim rovnou do audiostopy a nezabejvam se ani soft samplerem...
proste nahravam fragmenty a lepim to z nich, nekdy mam predem jasnou predstavu co chci, nekdy me prekvapi nakej zvuk a je to vsechno jinak nez sem chtel, jindy nevim a hledam a kroutim a je to o nahode
co vic dodat, kazdej ma nakej styl, tohle je muj 8)

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3172
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Příspěvek od Oxyygen » 27 říj 2006 11:07

a jak to resis s mnozstvim stop?
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

FFoxX
Příspěvky: 145
Registrován: 26 lis 2002 18:54

Příspěvek od FFoxX » 27 říj 2006 11:11

Tak to já jsem se zase učil dělat dunění v době kdy žádný audio stopy nebyly a k dispozici jsem měl jeden nástroj, takže jsem zvyklej jet maximum z MIDI stop a používat na syntech multi režimy. V tom mi kápnul do noty Virus TI :)

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 27 říj 2006 11:32

ja pouzivam analogy podobne jako treba rhodes, pianino nebo treba fletnu

zapnu - naladim - vymejslim/kroutim - nahraju do audiostopy (jako prstama ne pres midi) - vypnu - hraju si s audiostopou

zapnu druhej - naladim - vymejslim/kroutim - nahraju do audiostopy (jako prstama ne pres midi) - vypnu - hraju si s audiostopou

atd atd... tak me to bavi nejvic ;-)

asi neumim delat v midi, ale jakmile neco vznika pres midi, tak mi pride, ze to je strasne... MIDI... mam k tomu despekt i prestoze vim, ze je spousta lidi, ktery v tom jedou uplne prirozene znejici veci. Me to nejak nejde....

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3172
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Příspěvek od Oxyygen » 27 říj 2006 11:46

a jak si delas zalohy zvuku? pokud pouzivas synth.

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 27 říj 2006 11:47

ja to jedu jako FfoxX vsechno midi pouzivam multirezimy...
do audiostop davam jen ruzny ruchy hlasky a podobne

treba si pustim nejakou smycku synthu co sem si nasequencoval a ruzne este dokrucuju zvuk,popripade este nahraju do midi nejaky krouceni ktery pak muzu este podle potreby dokroutit/prekroutit a nebo premalovat tuzkou kdyz de o nejaky detaily...

jo a s ukladanim presetu sem mel taky problem,ted ukladam vsechno do sysexu rovnou do cubase,ma to taky u vyhodu ze otevres kubase a nemusis hledat presety,proste das play a ono se to nastavi samo:)
Naposledy upravil(a) MonkeyFighter dne 27 říj 2006 11:50, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3172
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Příspěvek od Oxyygen » 27 říj 2006 11:48

Mám pocit, že EW tady proklamoval hardcore používání sampleru. Mohl by mi o tom napsat víc, popř dát odkaz? Či nové postřehy co se od té doby změnilo?

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 27 říj 2006 11:51

Oxyygen píše:a jak to resis s mnozstvim stop?
neresim, cubase ma foldery a groupy, tak mam folder na vsechny kategorie zvuku a kdyz nechci videt ctyricet stop kdyz delam na basovce tak je pozaviram a mam jich najednou treba jenom pet 8)

skladani vseho v midi me nebavi, clovek se v tom dokud to neni nahrany furt vrta a nikdy neskonci, takhle sme s bandou delali cedecko asi 2 roky, sileny, furt se neco predelavalo, nejlepsi to je jak to clovek cejti vysmrknout do audia a dal rezat, michat, skladat, efektovat a uz nechat

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 27 říj 2006 11:56

Oxyygen píše:a jak si delas zalohy zvuku? pokud pouzivas synth.
jestli to byla otazka na me, tak ja si ty zalohy nedelam... kdybych potreboval, tak vytahnu fotak a vyblejsknu si to... ale ja malokdy potrebuju uplne stejnej zvuk znovu... vetsinou tam to nastaveni stejne zustane nejakou chvili a mam ho k dispozici, kdyz zjistim, ze potrebuju este nejaky dalsi kousky.

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 27 říj 2006 12:16

Oxygen: jestli myslíš to samý co já,tak opravdu hodně srandy se dá užít se samplovánim synthů,ale ne multisampling ale vemeš třeba jeden buď dlouhej vzorek(nebo můžeš naopak zaloopovat jeden krátkej vytvoří ti to pak takový Lfo u kterýho se mění rate podle vejšky tónu) a roztáhneš ho po celý klaviatuře(popřípad jích tam můžeš dát víc,ale ne co klapka to sampl) můžeš takhle kombinovat ruzný barvy synťáků můžeš k tomu přídávat ruzný samply a furt máš po tom ještě k dipozicy filtry obalky lfo atd...

Třeba drumnbassova noise tuhle metodu využívá hojně,oni sou schopný udělat reece i z omylem nahranýho zvuku položení mikrofonu na stůl:)) (jakože vážně)

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

...

Příspěvek od bassline » 27 říj 2006 12:54

matucha píše:zapnu - naladim - vymejslim/kroutim - nahraju do audiostopy (jako prstama ne pres midi) - vypnu - hraju si s audiostopou

zapnu druhej - naladim - vymejslim/kroutim - nahraju do audiostopy (jako prstama ne pres midi) - vypnu - hraju si s audiostopou

atd atd... tak me to bavi nejvic ;-)

asi neumim delat v midi, ale jakmile neco vznika pres midi, tak mi pride, ze to je strasne... MIDI... mam k tomu despekt i prestoze vim, ze je spousta lidi, ktery v tom jedou uplne prirozene znejici veci. Me to nejak nejde....
Ty vole....a ked sa potom chces spatne vratit k jednotlivym sekvenciam a upravovat v nich noty, alebo upravit patch synthu?...

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 27 říj 2006 13:10

Když jde na nástroji uložit zvuk, tam mám v sekvenceru jenom jeho MIDI stopu a v adresáři se skladbou vyjetý potřebný SysEx, když se zvuk nedá uložit, tak si nafocuju nastavení a samozřejmě mám nahranou audio stopu, když se ani nastavení nedá pořádně vyfotit (moduláry), tak pouze audio.
A někdy, když jsem línej, mám nahranej jenom výslednej stereofonní mix celý skladby a nic k tomu;-). bwt: multitimbral používám výjimečně (třeba bicí na andromedě), většina mejch nástrojů ho stejně neumí.

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 27 říj 2006 13:37

Ja si vetsinou pustim VSTi nastroj, nahraju to v MIDI, pak to poslu do HW a nahraju jako audio. No a pak si s tim hraju. Nesporna vyhoda MIDI je v moznosti upravy preklepu, ovsem dost zalezi asi na stylu hudby.
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: ...

Příspěvek od matucha » 27 říj 2006 14:15

bassline píše:Ty vole....a ked sa potom chces spatne vratit k jednotlivym sekvenciam a upravovat v nich noty, alebo upravit patch synthu?...
1) musim to nahrat dobre - coz obcas trva, nez se trefim
2) patch neupravuju jinak nez eqckem a kompresi, uz ze zacatku tam nakroutim co chci, nepotrebuju to pak nijak radikalne menit
3) noty upravovat nepotrebuju, protoze tam zahraju co chci a mam to, ne? Ale jasne, hodne striham, je v tom kus "kouzla", protoze si pak hraju s jednotlivejma kouskama skoro jako se samplama, delam treba reverzy atd atd.

jako beru to jako kazdej jinej nastroj a ne jako samohrajku (kdyz to prezenu)

Odpovědět