Jak premenit signal plastackoveho headsetu na linku?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Jak premenit signal plastackoveho headsetu na linku?

Příspěvek od ripper » 03 led 2008 21:53

Tohle je zase takova hovadinka, ale rada by mi moc pomohla - poridil jsem pro klidnou a bezproblemovou VoIP telefonii primitivni headset od Geniusu - takovou hracku proste, klasika - dva stereo minijacky do PC - pro "sluchatka" a "mikrofonek". Zkousel jem to na pracovnim PC, ktere ma klasickou on-board zvukovku s malinkymi jacky, kde to slo bez problemu (sluchatka i husokrkovy mikrofonek). U sebe to ale potrebuju dostat do PC skrz Fostex VC-8 ADAT prevodnicek (krmi E-Mu 1010), ktery ma jen synchove vstupy/vystupy. Inu koupil jsem tedy dva Y-kabely z 3,5" jacku na dva synche a dve 3,5" stereospojky. Oba jacky headsetu jsem skrz spojky spojil s Y kabely a pak k paru vstupu, resp. vystupu na VC-8. Sluchatka tak hraji uplne bez problemu, ale mikrofon mi nedava vubec zadny signal - co s tim? Jak je to vlastne se zapojenim tehle komercnich plastovych mikrofonku a jak z nich dostanu nejsnaze (a nejlevneji) linkovou uroven? Dekuju moc!

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 03 led 2008 22:19

no asi dakym predzosilnovacom ..

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Příspěvek od ripper » 03 led 2008 22:22

Pytkin píše:no asi dakym predzosilnovacom ..
A v beznem PC je predzesilovac?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 03 led 2008 22:23

ripper : samozrejme .. na mikrofonovom vstupe .. preto je to mikrofonovy vstup ! :)

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Příspěvek od ripper » 03 led 2008 22:37

Hrozne by me zajimalo, co tam je. Napada nejaky hodne, ale hodne levny predzesilovac pro takovyto ucel?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 03 led 2008 22:52

najjednoduchsie by bolo take daco pozvarat .. problem je ale napajanie .. baterka moze vadit ..
mas emu1010 .. nemas k nej ten audiodock ? tam su mikrofonove vstupy ..

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Příspěvek od ripper » 03 led 2008 23:07

To jo MicroDock to ma - tak jsem zkusil vzit redukci z 3,5" stereo na 6,3" stereo a pichnout to do combivstupu na na MicroDocku - pri plnem gainu, z toh leze jen statika, signal zadny...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 03 led 2008 23:30

ripper : no ale na 6.3 jacku mas len linkovu uroven ne ? potrebujes redukciu na XLR ..

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Příspěvek od ripper » 03 led 2008 23:34

A jak to tedy funguje u toho maleho mikrofonku, kdyz ma jen maly 3,5" stereo jack? Z tehle mimostudiovych serepeticek jsem blazen....

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 03 led 2008 23:44

ripper : no potrebujes redukciu 3.5" samica -> XLR ..

cublay
Příspěvky: 66
Registrován: 07 lis 2006 11:43

Příspěvek od cublay » 04 led 2008 07:54

Z mikrofonu Ti signál takle nepůjde nikdy - z mic vstupu v PC jde +5V pro napájení elektretu, jestli jsem dobře pochopil, jak to máš zapojený, takhle to nemá napájení - v heatsetech je samozřejmě elektret.
BTW Jednoduchý preamp pro tyhle účely (tuším TL072), byl od Alana Krause na stavebnice.net (?).

Aha: tak už tam není - mám to uložený, takže můžu zaslat. Napájení je 1x 9V baterka.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3016
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 04 led 2008 10:33

pánové přesně tak, jak píše cublay - v těhle PC legracích jsou AFAIK elektrety, potřebujou napájení ;-)

P.

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Příspěvek od ripper » 04 led 2008 20:55

cublay píše:Z mikrofonu Ti signál takle nepůjde nikdy - z mic vstupu v PC jde +5V pro napájení elektretu, jestli jsem dobře pochopil, jak to máš zapojený, takhle to nemá napájení - v heatsetech je samozřejmě elektret.
BTW Jednoduchý preamp pro tyhle účely (tuším TL072), byl od Alana Krause na stavebnice.net (?).

Aha: tak už tam není - mám to uložený, takže můžu zaslat. Napájení je 1x 9V baterka.
Moc by me to zajimalo! Predem diky!

cublay
Příspěvky: 66
Registrován: 07 lis 2006 11:43

Příspěvek od cublay » 04 led 2008 21:28

Fain, někam to dám, akorát až v pondělí, mám to v kompu v práci.

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Příspěvek od ripper » 04 led 2008 23:16

Dekuju!

Odpovědět