Jak vyresit problems fazi

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Příspěvek od vras » 25 lis 2008 11:42

Ho pokud je invertovana faze na busu v mixech bezna - tak dalece do toho nevidim - pak to tam ma ART ty fazove switche vestavet tutove, protoze je to linkovy sluchatkovy mixer, kde je primo nasnade pouziti se zamerem na dane savli nekdy neco primichat, nekdy zase neco potlacit. Aspon ja bych to tam chtel.

jinak souhlas, main input do headampu je symetricky, tak staci opravdu prehodit draty, ovsem pak vsechny 1-6 cesty budes moct potom pouze pridavat k main signalu

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Příspěvek od ripper » 26 lis 2008 00:02

Tak nevim, zkoumal jsem vsechny mozne znacky headphone distributoru a na zadnem kousku jsem obracece faze nenasel (tedy u tech, ktere vubec maji "More me" funkci) - at uz to byly veci od Rane, Furmana, SM Pro Audio atd... Zajimave - proste to asi nikoho nenapadlo. To by clovek zuril. Tak primitivni vec...

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Příspěvek od ripper » 01 pro 2008 11:02

Tak jsem se koukal na M-Audio DMP3, ktery by byl skvely v tom, ze je dvojkanalovy, ma phase invert a potrebuje jen jeden adapter:
http://www.m-audio.com/products/en_us/DMP3.html
Problem je ale v tom, ze jackove vstupy jsou vysokoimpedancni (nastrojove), takze do nich linkovy vystup audio procesoru zapojit asi nemuzu, coz? Nepo pouzit mikrofonni vstupy? Ale tam je taky rozdil v impedanci, ne? Ach jo...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 01 pro 2008 12:39

mozes kludne pouzit oboje...

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Příspěvek od ripper » 01 pro 2008 20:04

Oboje? Muzes se prosim vice rozepsat? Diky!

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 02 pro 2008 06:50

nemozem. vysoka impedancia nie je problem. problem je zosilnenie. na linkovy vstup potrebujes gain 0dB. ak taky ide nastavit, je v principe jedno aky vstup pouzijes. stiahni si manual a zisti ci ide regulovat gain az do nuly

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Příspěvek od ripper » 02 pro 2008 13:20

6dB az 40 dB pri Low-gain nastaveni... No, ve skutecnosti potrebuji ten linkovy vystup z vokalniho procesoru trochu zesilit, ale nevim, zda to neni moc...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 02 pro 2008 13:23

6dB je ok, to mas zosilnenie dvakrat. ten procesor ma aj tak asi nastavitelny gain, nie? to potom pojde pekne

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Příspěvek od ripper » 02 pro 2008 14:20

To bohuzel nema - proto potrebuju (vedle upravy faze) predzesilovac...

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Příspěvek od ripper » 02 pro 2008 16:15

Takze neni problem zapojit linkovy signal do tech mikrofonnich vstupu? Hodne by mi to pomohlo - M-Audio by pak bylo asi jasna volba. Navic neni lampovy...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 02 pro 2008 17:53

pockaj, ty strkas ten efektovy procak do insertu, ci ako? v tom pripade si nastavis gain na mixpulte aby si ten DMP3 pri gaine 6dB neprehulil... niekde gain mas, nehovor ze nie...

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Příspěvek od vras » 02 pro 2008 18:18

linka tam pujde urcite, problem je ale v tom, ze vstup je primarne urcen pro mic nebo pro nastroje, takze tomu odpovida i gain. Nema to zadny -20dB pad, ktery by pocital s linkovou urovni. Na panelu je potak gain od 6dB vys, ale v popisu uvadeji nastavitelny gain v rozmeni +13dB az + 50dB, tak trochu opatrne - bacha na pripadne prebuzeni!

Mrkni sem:
http://www.smproaudio.com/index.php?opt ... view&id=34

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 02 pro 2008 18:32

no dobre, tak som sa unuval ist na m-audio sajt...

http://www.m-audio.com/products/en_us/DMP3.html

v specifikaciach je JASNE napisane max input +14,6dBu, to je headroom jak krava. v low gain rezime je min. zosilnenie 6dB. vsjo jasno, bude to fungovat na 100%. su to udaje z manualu

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Příspěvek od vras » 02 pro 2008 19:43

sichr, jenom aby manual nelhal a mels pravdu :-))
Jinak ten SM PRO je podobny low end, za vicemene srovnatelnou cenu, peak input az +32dB, 8 kanalu, na kazdem gain a phase. Podobnych pristroju v teto cene asi uz moc nebude.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 02 pro 2008 20:04

sorry ale smpro a m-audio su dve firmy s pomerne protichodnou reputaciou ;)

Odpovědět