Jaky AD prevodnik?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
shagy
Příspěvky: 181
Registrován: 19 pro 2004 21:03

Příspěvek od shagy » 20 lis 2006 13:26

kermitak, ten digimax fs, co je prave nove a zaujimave, ma adat in a vie robit 1 adat na 8 line out...
http://www.shagy.sk - zvuk nazivo aj v studiu

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 20 lis 2006 13:35

Kermitak píše:Ctirad: ma to nejakej negativni dopad ?
Má. V tom preampu/převodníku potřebuješ několik různých napětí, vesměs navíc symetrických, které z toho jednoho, které ti dává adaptér, musíš nějakým způsobem vyrobit. A že na kvalitně těchto napětí závisí celková kvalita daného zařízení myslím netřeba zdůrazňovat.

Kromě toho síťový vypinač je dost praktická věc, zatímco adaptér je pořád pod proudem.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 20 lis 2006 13:42

Neural: ale no tak ;)

Ctirad: no ekeaze to nepotrebuje, ale me by se to hodilo :)

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 20 lis 2006 13:44

shagy píše:kermitak, ten digimax fs, co je prave nove a zaujimave, ma adat in a vie robit 1 adat na 8 line out...
No, to neni nic novyho, to umi spousta prevodniku ;) Jinak jsem si samo vsiml ze to umi i ten digimax, proto se mi libi, ale zase je dost drahej :-/ Nicmene ten Marian AdCon vypada docela dobre, za 8000...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 20 lis 2006 14:33

ctirad: su adaptery a adaptery... trebars jamahacke pidipultiky maju adapter so symetrickym napajanim, navyse porieseny velmi solidnym srobovacim konektorom, ktory nejde vytrhnut

ale samozrejme je najlepsie ked sa pouzije proprietarne trafo s extra sekundarom na 5V pre digitane svaby, so symetrickym sekundarom pre analogovu cast atd... na zdroji pri digitale hodne zalezi, a je to jedna z veci, ktore robia z vyrobku hi-end, ak su skonstruovane nekompromisne

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 20 lis 2006 14:53

MOTU 8PRE .... Funguje jak i zvukovka tak i jako stand alone converter
firewire audiointerface, 8 mic preamps with phantom power (XLR/TRS combo), ADAT IN/OUT (up to 96 kHz), MIDI IN/OUT, 2x analogue OUT (1/4" TRS), headphones OUT, works as standalone 8 chanel ADAT converter, up to 4 units can be connected, for MAC OS X 10.3 or higher, Windows XP

cena u thomnna 588 euro... to je krasa

http://www.motu.com/products/motuaudio/8pre/
Obrázek

Jeste bych od nekoho potreboval potvrdit jestli to opravdu bude fungvat jako stand alone converter...
diky

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 20 lis 2006 15:07

No, jak na to koukam, tak to ale nepapa linkovej vstup...?

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 20 lis 2006 15:16

When the 8pre is not connected to a computer via a Firewire cable, the front panel "Mode" LED changes from "Interface" to "Converter". In this mode, the 8pre acts as an 8-channel analog-to-digital converter that can add 8 mic inputs to another ADAT optical-equipped audio interface, digital mixer or other device

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 20 lis 2006 15:20

No to jo, ale musis do toho zapojit mikrofon nebo nastroj, linku (mysleno nizkoimpedancni) to nebasti ne ? To uz mi prijde lepsi ten Presonus, kterej je o tisicovku drazsi a ma i 8 vystupu, inzerty a wordclock...
Naposledy upravil(a) Kermitak dne 20 lis 2006 15:23, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 20 lis 2006 15:23

aha.. tak to nic no...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 20 lis 2006 15:41

co by to nebastilo linku... tie vstupy sa imho budu chvat ako na kazdom mixe, ked si zapnes pad -20dB a stiahnes gain na minimum, mas linku aj so slusnym headroomom... prestudovat manual, ale na 99.9% to tak bude

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 20 lis 2006 15:47

kexik:manual jsem zkusel hledat ale marne...jeste zkusim...
jinak ta motu by me uplne vyhovovala nejvic... ten presonus je o dalsich 200 euro vic...
proste kdybych tam moh pichnout nastroje jako syntaky atd.. a fungovalo to jako standalone tak by to bylo supr...

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 20 lis 2006 16:17

ekeaze: Ten presonus stoji 19000Kc. A co ten Marian AdCon ? Stoji 7000 a Syncro je s nim zda se spokojenej...
kexik: diky za upresneni, ja nerikam ze to tak je, proto jsem na konec dal otaznik ;)

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 20 lis 2006 16:39

Kermitak: A kde maj pesonuse digimax fs za 19 000,-? to bych bral hnedka... u thomanna ho maj za 777 euro to je cca 22 000,-
dik...

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 20 lis 2006 16:57

ekeaze: http://www.mediatech.cz/files/ceniky/presonus_EU.PDF
No, pravda, koukam ze je to Batovskych 19 990 :) Ale porad je to min nez 22 000 u Thomanna.
Ja asi pujdu do toho Mariana, za ty prachy je to neodolatelny ;)

BTW koukam ze mame celkem podobny ikonky... :)

Odpovědět