Excom, moja chvala. Take jednoduche a ty si s tym napadom prisiel prvy.
Si proste maestro, tak isto ako velky Johny
Je fakt, ze na tomto fore by mal mat JMJ svoju malu sien slavy.
Podla mna tu je bezpredmetne riesit ci je in, alebo nie. A ked ano, tak az na konci. A jemu to je z hladiska predajnosti uuuuplne jedno. Len s Oxygenu bolo do 97´predanych 55 milionov nosicov.
ON proste s hrstkou dalsich typkov s popularizoval syntakovu muziku a udal jeden zo smerov. Za to ma moj absolutny respekt. Ked bolo v mode drvit struny, tak nas Janko sa rozhodol drvit el. suciastky a k tomu na 70te roky, genialne.
A urcite prispel k predajnosti a tym aj k rozvoju syntakov a podobnych sialenosti.
Co sa tyka jeho muziky, za seba mozem povedat, ze z jeho prveho komercne uspesneho albumu(Oxygene) som v dobrom mimo.
Udajne trvalo rekordne kratky cas(nejaky tyzden od vydania vo Franc.), kym to zabodovalo v charte za kanalom(UK).
A na instrumentalnu muziku, v tej dobe v komercnej sfere, nieco nepochopitelne.
Ked som bol maly a nevedel som zaspat, tak som si vzdy predstavoval uvodnu muziku k vedeckotechnickemu dokumentu na madaroch, ktory sa volal Delta a ta muzika ma dostavala do tranzu.
A az po rokoch som sa dopatral, ze to bol Oxygene.
K jeho prvym trom studiovym albumom, pocnuc Oxygene mam velku uctu a povazujem ich do dnesnych dni za to najnapaditejsie a najatmosferickejsie:-) , co v tejto muzike vzniklo.
Dalsia tvorba JMJ ma az tolko neoslovovala ako spominane obdobie, ale to netvrdim, ze stratil invenciu, skor som sa tam uz nenasiel.
Bohuzial na koncerte som este nebol, len som videl na ORF Houston.
Rozhodne je Johny ikona a zasluzene!
Myslim si, ze stoji za to spomenut, ze Oxygene vzniklo v jeho jedalni na 8 stopaku.
2Merlin, dovolim si maly OT aj ked to s JMJ gearom suvisi. Citam, ze mas Jupitera 8, tak isto ako JMJ. Mal si moznost ho porovnat s MKS-80?
Pokial viem MKS patri tiez k jeho oblubencom. Dokonca ju mal zo sebou aj v Prahe.
P.S.
Osobne si myslim, ze v tomto topicu je bezpredmetne rozoberat hw. vs sw.
Aspon tu nechajme zvitazit hw