jEAN-MiCHEL jARRE a jeho zelezo

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
abuse

Příspěvek od abuse »

bassline pozri si nejaky koncert orbitalu

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

bassline : to je dost obmedzujuca subjektivita... ked to tak zhrniem co si napisal, tak ja sa k tomu subjektivne vyjadrim a poviem v tvojom duchu "cervena farba sa na vystupovanie nehodi" :)

to by vlastne ani bubenici nemali pouzivat rytmiku do sluchatiek aby drzali tempo.. na margo tych sequencerov a podobne...

a co taky DJ segment? pri ktorom sa len hra a nespieva...

a co taky aftertouch na keyboarde? :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

EXCOM píše:pytkin : ja co som bol na koncerte tak som nemal pocit ze by to nebolo zive, na oxygene tour co bolo vo viedni sa aj sekol chalan a preklepol klavesu na jednej skladbe.. mozno niektore ma ako show, ale som si "subjektivne" isty ze to fakt hra :)
osobne som na ziadnom nebol .. ale vsetky co som videl v telke neboli na zivo ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

tak isto je zaujimavy Houston .. tu kruhovu klavesnicu co tam ma .. na zaciatku v intre to ukazuje ze to hraje .. behom koncertu to ale urcite nehra to co je pocut ..

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

abuse píše:bassline pozri si nejaky koncert orbitalu
Jo jo souhlas, teď zrovna konečně vyšlo 2CD+DVD Live Glastonbury s průřezem jejich koncertů 1994-2004

Zajímavej elektro živák jsou taky Daft Punk Alive 97 občas něco zakroutí i Laurent Garnier na Unreasonable Live (btw jeho poslední live turné je skvělé!!!)

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

No jo Alive 97 to uz je klasika, tak jednoduche, tak ucinne tak experimentalni a lidi kvikali nadsenim z kazdeho pootoceni filtru :))
Kdeze ty doby jsou :)

pateson

Příspěvek od pateson »

Jen tak jakoby offtopic:

Možná je výsadou moudrých lidí říkat:
...to se mi nelíbí...
místo
...to je hrozné...

Všichni jsme pouze subjektivní a prezentujeme-li "objektivní" názor, zdá se mi, že nám chybí nějaké to procento inteligence

přeberte si jak chcete :-)
Ale jináč su Moravák

EXCOM

Emintent 310

Příspěvek od EXCOM »

Eminent 310 ma teda velmi prekvapil.. som vobec netusil ze taketo nieco z neho leze.. to asi preto ze ho prvykrat vidim vobec v akcii :)

[flash=512,480]http://www.youtube.com/v/xVr72UcCvkk&rel=0&border=1[/flash]

zahrany album Equinoxe, Oxygene

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

Jasně v tom prastarém videoklipu Equinoxe JMJ má tenhle organ ;) i když mám pocit, že ve trochu jiném provedení case, ale ono se small stone a delayem hraje zajímavě lecos (zkoušel jsem i svého Crumara Performer).

Par hezkych fotek zde: http://perkristian.net/Eminent_310_Unique.htm
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

EXCOM : podla tej ukazky to teda cele nahral na tom ?

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

pytkin : to netusim, ale tiez mam ten pocit.. ale niekde som cital ze toto je len napodobenie a ze je dost vierohodne zvukovo s originalom.. ale fakt netusim..

aj ked ja mam pocit ze je to TOTAL original :) na albume ma aj Eminent pisane Jarre ohladom Equinoxe albumu ale je tam kopec dalsich nastrojov..

aj ked po zhliadnuti tohoto videa so si pomyslel ze vlastne nic ine akokeby nebolo treba :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

excom : presne tak .. nie som taky velky fanda jarreho ako ty, takze to nemam az tak napocuvane .. ale co si pamatam nosne zvuky , tak vsetky su v tejto ukazke :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

pytkin : ten Jarreho "sklad" je velmi utulny :) nie ako ta strojovna co som poslal do Mene je Vice :D

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

bassline: mě se zdá, že elektronika a živé vystoupení k sobě jdou...pravda, pustit to a točit tak maximálně cutoffem a něco přepínat, to je to nejjednodušší a zvládne to každé dřevo...ale není přeci problém hrát živě na klávesy do hotových bicích...když to někdo nestíhá (a to je třeba při vyšším tempu můj případ), tak alespoň nějaké plochy se zahrát vždycky dají...
a ikdyby to nebylo ideální spojení (elektronika a živé vystoupení), což si nemyslím, tak jak by asi vypadalo, kdyby na pódium přišel jeden člověk, zmáčkl Space na klávesnici a odešel zase do zákulisí, nechal to hrát a přišel to po koncertě vypnout a zhasnout světla ;) to by asi vypadalo o dost hůř ne...

all: mě se líbí tyhle jeho půlkruhové klávesy :) -

http://www.youtube.com/watch?v=yvC95d5MGfo

ikdyž prakticky bych v tom využití moc neviděl, je to hezké na efekt...nebo možná kdysi bylo...vůbec ty jeho show jsou supr, ač jsem na žádné nebyl....třeba ta jedna, kde celá show jela na napájení z větrných mlýnů - skvělý nápad!

A DOTAZ: Co to jeho tour, bude ještě po Evropě objíždět? Jarre je spolu s Vangelisem jedním ze dvou lidí, které bych fakt chtěl vidět.
A já naopak bych chtěl slyšet na případné tour i jeho starší věci, ne jen Teo & Tea a spol...

Odpovědět