Kabeláž: sym./nesym. - balanced/unbalanced
chlap z elektra je blbec a do takeho elektra radsej nechodievaj, alebo chodievaj po veci, ktorym rozumies .)lorenc píše:ajo, prave tuhle variantu mi vymlouval chlap z elektra s tim, ze by tato kombinace delala s nejvyssi pravdepodobnosti binec. Ze pokud jsou dva kanaly na zvukovce (ne jeden stereo), melo by to byt XLR-mono jack 2x. Jinak je to teda tak, ze pokud chci symetrii tak stereo konektor, jak jsem si myslel prapuvodne
Nevim, jestli jsi zaregistroval, to co ti psal Kermitak, ale jde o to, ze klidne muzes pouzit i nesymetricke kabely s mono jackem. Na kratsi vzdalenosti je to skoro jedno, co mas. Symetricke by sice mely davat lepsi zvuk, ale zase jsou nachylnejsi na ruzne ruseni. Ja jsem dlouho jel na nesymetrickych kabelech, prestoze mam symetrickou zvukovku a necitil jsem se nijak omezeny.
Potom nevim v jakem elektru chces ty kabely kupovat. Jestli je to neco jako Tesco (soude podle reakce prodavace), tak tomu se obloukem vyhni a najdi si potreby pro hudebniky. Kabel, ktery bude mezi obema konektory musi byt skoro centimetr silny, se stinenim a rika se mu mikrofonni (byva to na nem i napsane - "microphone cable". Neber zadnou tenkou dvoulinku.
Potom nevim v jakem elektru chces ty kabely kupovat. Jestli je to neco jako Tesco (soude podle reakce prodavace), tak tomu se obloukem vyhni a najdi si potreby pro hudebniky. Kabel, ktery bude mezi obema konektory musi byt skoro centimetr silny, se stinenim a rika se mu mikrofonni (byva to na nem i napsane - "microphone cable". Neber zadnou tenkou dvoulinku.
kermitaka jsem cetl. Vcelku jasne. Jen jak je to s tim stinenim, pro propojeni nastroje a aparatu je vhodne mit stineny kabel a propojeni monitor - zvukovka ne? nebo je to zase uplne jinakfova píše:Nevim, jestli jsi zaregistroval, to co ti psal Kermitak, ale jde o to, ze klidne muzes pouzit i nesymetricke kabely s mono jackem. Na kratsi vzdalenosti je to skoro jedno, co mas. Symetricke by sice mely davat lepsi zvuk, ale zase jsou nachylnejsi na ruzne ruseni. Ja jsem dlouho jel na nesymetrickych kabelech, prestoze mam symetrickou zvukovku a necitil jsem se nijak omezeny.

Tak tos mne fakt dostal
Tomu by se jeden az zdrahal uverit
Pokud je tedy volba symetrickeho vedeni, preferovat toto, ale jak jiz bylo receno, jsou zarizeni ktere maji nesymetricke vedeni a presto jsou zvukove lepsi nez ty s tim symetrickym. Ale toto jsou spise vyjimky nez pravidlo, nicmene zazraky se deji.
A v pripade ze je moznost digitalniho propojeni, tak vybereme samozrejme toto a preferujeme metalicke pred optickym.

Tomu by se jeden az zdrahal uverit

Pokud je tedy volba symetrickeho vedeni, preferovat toto, ale jak jiz bylo receno, jsou zarizeni ktere maji nesymetricke vedeni a presto jsou zvukove lepsi nez ty s tim symetrickym. Ale toto jsou spise vyjimky nez pravidlo, nicmene zazraky se deji.
A v pripade ze je moznost digitalniho propojeni, tak vybereme samozrejme toto a preferujeme metalicke pred optickym.
Stinene jsou jak symetricke tak nesymetricke kabely. Rozdil je v tom, ze v symetrickych jsou dva vodice a stineni a v nesymetrickych jeden vodic a stineni.lorenc píše:kermitaka jsem cetl. Vcelku jasne. Jen jak je to s tim stinenim, pro propojeni nastroje a aparatu je vhodne mit stineny kabel a propojeni monitor - zvukovka ne? nebo je to zase uplne jinakfova píše:Nevim, jestli jsi zaregistroval, to co ti psal Kermitak, ale jde o to, ze klidne muzes pouzit i nesymetricke kabely s mono jackem. Na kratsi vzdalenosti je to skoro jedno, co mas. Symetricke by sice mely davat lepsi zvuk, ale zase jsou nachylnejsi na ruzne ruseni. Ja jsem dlouho jel na nesymetrickych kabelech, prestoze mam symetrickou zvukovku a necitil jsem se nijak omezeny.
Precti si ten clanek, na ktery sem dal odkaz Nemo na predchozi strance a usetris si spoustu dotazu. Je to tam moc pekne vysvetlene.
Kazdopadne je to tak, ze pokud ta symetrika neni odrbana, bude lepsi nez unbalanced propojeni, ale je v tom dost ale. V zasade u zvukaren a hracek za par tisic je to uplne jedno, nekolik vyhod ktere jsou neoddiskutovatelne to pri rozumnem zapojeni ma. Uz jenom tim ze se nevyrovnavaji potencialy pres stineni a neindukovany bordel po ceste se minimalizuje. Ale jak rikam, je to drahe a masam staci symetricky konektor, nepotrebujou kvalitu -))))
Kermitaku, na tu tvoji Hamu v Tesco modifikaci je to stejne uplne jedno -)))) Bavit se o kvalite symetrickeho propojeni u m-audia mi prijde jako hazeni perel. Fakt v teto kategorii je to uplne jedno. Ani jednim si clovek zasadne nepomuze.
Kermitaku, na tu tvoji Hamu v Tesco modifikaci je to stejne uplne jedno -)))) Bavit se o kvalite symetrickeho propojeni u m-audia mi prijde jako hazeni perel. Fakt v teto kategorii je to uplne jedno. Ani jednim si clovek zasadne nepomuze.