Kabliky vseho druhu...

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
deep

Příspěvek od deep »

a uplne nejhorsi je uzel na kabelu, na to pozor. takovej uzel ma utlum i 10db to jak v tom dutem kabelu nemuzou ty elektrony rychle behat :)

fakt se omlouvam ale tohle me dostalo.

Na kabelu me zajima tak maximalne parazitni indukcnost, kapacita ( pro VF impedance, utlum na urcite frekvenci, cinitel skraceni....) ale kabel s sipkou kde je konec a kde zacatek je blbost (i kdyz se to prodava)

Ja tvrdim ze na kratkej kabel do 2m je skoro jedno co to je za kabel, u delek nad 10m je uz potreba kabel spravne vybrat
-------------------------------------------------------
Eduard Skýva

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

Včera jsem pájel zrovna dvě nové šňůry od Taskeru s Neutrikama konektorama. Ten Neutrik je fakt super. Hlavně to utažení kabelu, aby se neurval. Od teď si asi všechny šňůry budu dělat sám. Jen jsem se chtěl zeptat... Nefunguje nějakej silikon ve spraji, který by mi dokonale zaizoloval naletované spoje uvnitř konektoru? Ono by se asi nemělo nic stát, že se naletované spoje spojí, ale přece jen bych měl lepší pocit.

Respektive... izolujete letované spoje něčím?

DJ Wire (of the freeze)

Příspěvek od DJ Wire (of the freeze) »

Ondrash píše:Respektive... izolujete letované spoje něčím?
jo ja to lehce omotnu elektrikarskou izolackou...ale chce to trochu skill 8)

mrmnk

Příspěvek od mrmnk »

nevite je neco pravdy na tom ze kdyz vyrabim napriklad midi kabel, tak mam na jednom konci pripajet zem a na druhym ne ze to pak lip stini? stejne tak kdyz mam dlouhej nesymterickej kabel kterej ale vede ze symetrickyho vystupu tak pripajet vsechny tri draty a na druhym jenom zem a jednu cas signalu?

Tonysss

Příspěvek od Tonysss »

A co se ti nelíbí na -10db na jeden suk ?? :mrgreen: pokud chceš srazit 30db uděláš tři suky a je to ..... :lol:

Tonysss

Příspěvek od Tonysss »

No ale jinak používám kabely bez suků a to : konektory už tak dva roky zásadně Neutrik ..měl jsem hafo čínských šmejdů a ty semnou pěkně jeden po druhým začly vyjeb... zrovna ve chvíly kdy to člověk nejmíň potřeboval a kabely sssnake ty jsem roztříhal a naházel do popelnice pěkně vedle těch konektorů....
ještě jsem měl čínský párák takový gumový tmavě fialový až modrý nebylo na něm napsáno nic... a po pár akcích mi v půlce koncertu odešlel první žíla ta byla na virbl a ke konci akce ještě žíla hlavní výstup levá strana do zesilovačů ani nevíte jak jsem byl vytočený ..a zařekl jsem se že už niky nebudu na kabeláži šetřit "nejsme přece tak bohatý ,aby jsme si kupovali levný věci"...
Tedˇ můžu doporučit jako párák Belden ,Sigálové kabely tasker a repro kabely Titanex to je pan kabel ...ten mě přežije :lol:

Tonysss

Příspěvek od Tonysss »

Jo samozřejmě každý kabel si napájím sám...číňany k pájce už nepustím :lol:

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

mrmnk : na midi kabli by tienenie malo byt naletovane na oboch stranach .. norma hovori ze v MIDI IN by nemalo byt zemenie .. avsak prax ukazuje , ze casto ho tam firmy daju .. potom sa samozrejme zrusi galvanicke oddelenie zariadeni (lebo sa spoja zemou) a mame tu brum .. vtedy je nutne odstrihnut v jednom patkoliku zem ..

BTW : prax hovori, ze zem nemusis zapojit vobec .. v praci som teraz pripajal dake nove zariadenia .. su pospajane tak 25m kablami .. normalny coax .. zem a tienenie .. normalne som to dal na 4 a 5 , teda bez tienenia .. a vsetko frci jak oci .. mozno pri 100m by bol problem .. neskusal som ..

mrmnk

Příspěvek od mrmnk »

pytkin:vsechny midi mam bez spojene zeme, retezec ma celkem tak 4-5 metru a funguje bez problemu .. zajimal me nakej duvod nebo v cem se to pak lisi .. diky

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

MIDI je proudová smyčka na přijímací straně zakončená optočlenem, takže země je tam naprosto nadbytečná a způsobovala by akorát zemní smyčky. Ze stejného důvodu se případné stínění nesmí připojovat na obou stranách.

robs

S/PDIF

Příspěvek od robs »

deep píše:Pokud nebude ten kabel nejak moc dlouhej tak je jedno co se pouzije,
pokud je delsi pouzivam 50Ohm koax (RG58 tusim) ze starejch
pocitacovejch siti a neni jedinej problem.
mel by se pouzívat COAX 75 Ohm , ne 50...

_ravi_

Příspěvek od _ravi_ »

Ke konektorum: Neutriky jsou samozrejme v poradku, ale od ty dobry, co firmu Neutrik koupil Proel (nebo tak nejak to bylo), tak Proel vyrabi vyborny konektory (jak Canony, tak jacky). Ja jsem treba Neutriky uplne prestal kupovat a mam ted vsude Proely (jeste se mi nestalo, aby se mi jakejkoliv konektor rozpadl - a to je nektery mam uz tri roky).
Horsi to je se zminovanym Taskerem - mel jsem nejspis stesti (smulu) na konkretni 100m spulku - jeden kabel byl ihned po spajeni v haji (proste nesel) a ted nedavno mi z ty samy spulky prestal fungovat dalsi kabel. Jinak mam dal kabely od Eurocablu a Sommer Cablu a ty fungujou bez problemu.

PS: jinak kamarad ma taky snury ze 100m Taskera a nema s nima problem, takze jsem asi jen ja narazil na vadnej kus.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

v MIDI IN by zem nemala byt zapojena .. cize ked na kabli zem je na oboch stranach , tak sa zem nespoji .. V kazdom pripade tam je ta zem nepodstatna .. cize ked v midi kabli neni , predideme problemom ..

Odpovědět