Kabliky vseho druhu...

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
nick_valensi

Kabliky vseho druhu...

Příspěvek od nick_valensi »

Zdravim vsechny, velmi casto se mluvi o tom, jak dulezitym (a vseobecne podcenovanym) clankem v audio retezci sou kabely... zajimalo by me, jaky kabely pouzivate na propojovani vaseho studia, mikrofonu, kytar atd. tedy topic zni, nejoblibenejsi znacka (popr.model) kabelu pro danej instrument popr. masinku... :?: chtel bych, aby to tu bylo pekne komplexne popsany, myslim, ze "zvukove postizenych" je nas vic, takze by takovej prehled mohl zajimat celkem dost lidi..

kru

Příspěvek od kru »

ahoj, ja si kabliky pajim vyhradne sam, kdyz pak blbnou vim, kdo za to muze... ;) za ty roky sem se postupne propracoval od levnejch cinskejch konektoru za 9,- Kc (ktery sou dneska uz davno zkorodovany) a nejlevnejsiho kabliku na urovni zvonkovyho dratu ke konektorum Neutrik a snury si v soucasnosti kupuju Proel a to z toho duvodu, ze ve ksefte kam chodim, jiny nemaji. Nevim jak je to z hlediska zvuku, nemam zas tak dobry repros a usi abych to nejak vyrazne poznal, ale prinejmensim z mechanickyho hlediska se urcite nakup kvalitnich konektoru vyplati, mam doma docela dost kablu, clovek na nejakej obcas slapne a pak oceni solidni konektor....nemluve o tom, ze se neutrik proste lip paji nez nejakej neznackovej sunt, protoze se okamzite nezacne roztikat.

Ted sem si jeste vzpomnel, nedavno sem koupil latkovy kably (ony sou to normalni ale zabaleny v latce) jednak protoze hezky vypadaji ;) a taky abych si je poznal no a pak se me na ne vyblil pes a ja zjistil, ze hola guma ma taky svoje vyhody... B)

pm

Příspěvek od pm »

kru :))

Pokud mluvime o jackjack, tak hotovy levny kabely sou dobry ty AdamHall co maji u Prodance, SSnake od Tomice me taky zatim nezklamaly (mam jich tak 30 nebo tak), ale ty AdamHall maji lepsi konektory.

Pro samovyrobu jedine Neutrik, protoze si sve dusevni zdravi nechci dale nicit i pri pajeni.

Mam naky cinsky kabely Soundking a ty taky nejsou spatny.

_ravi_

Příspěvek od _ravi_ »

Ja si kabely taky pajim sam. Par snur mam Proel (nejaky kousky), pak jsem koupil 100m Taskeru a ted mam doma 100m Eurocablu, na kterej se chystam pristi mesic. Vsecho je to docela podobny, zvukovy rozdily jsem neresil (predpokladam, ze to nebude hrat uplne blbe a nejaky superdrahy kabely si stejne kupovat nebudu).
Konektoty pouzivam Neutrik a Proel (ted delaji docela pekny kovovy XLR - vypadaji solidne a dobre se paji).

PS: zvonkovy draty jsem mel doma taky :). Ale ty hadrovy si kupovat asi nebudu (aby mi je nepozvracel nas kocour).

Jinak doporucuju nekupovat nejaky levny smejdy (kabely i konektory) - u toho se clovek akorat vzteka, ze to nejde propajet, nakonec se konektor rozpadne a stejne si jdes koupit nejakej kvalitni.

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Hmm, tak to ja sem bridil, kabely si nepajim, napsosledy, kdyz sem v ruce drzel pajku, tak k nam museli zaskocit na navstevu hasici a ja se nemohl tyden sam najist, jak me tatik zmlatil (bylo mi 8 :) )

Mam doma koupeny Proely a jsem happy, posledni prirustek na propjeni monitor-mix mam od Thomanna, za 7 EUR vypadaji jako sunty, ale zatim slouzi dobre, je to z nejake silikonizovane gumy, tak snad vydrzej.

shagy

Příspěvek od shagy »

ja pouzivam

Gotham DGS1
Gotham GAC2/1
Gotham GAC2/1 instalacny
Proel HP210
RH sound

riesim co dokupit do buducnosti, hlavne na zive ozvucovanie...v zime (pod nulou) bol so vsetkymi kablami problem s balenim... po mechanickej stranke su GAC2/1 dost dosbre, dvojite huste opletenie, teflon (alebo ina hmota) medze opletenim a zilami...RH sound a Proel maju dost podobne opletenie, Rh sound kusok redsie ale nie o moc...zvuk na zivo som rozdiel nepostrehol...v studiu bol citit rozdiel, ale zeby obrovsky, to nie...
http://www.shagy.sk - zvuk nazivo aj v studiu

Jerry Forester

Příspěvek od Jerry Forester »

Pánové,pro přenos SPDIF dat mám na kartě a HW sampleru klasický cinch,znamená to že mohu použít jakýkoliv stíněný kabel s konektory cinch nebo má mít kabel určité parametry.Došlo mi že je zbytečný převádět AnaD a v druhém zařízení zase naopak,když to můžu oslat mezi oběma zařízeními jako D.

deep

Příspěvek od deep »

Pokud nebude ten kabel nejak moc dlouhej tak je jedno co se pouzije,
pokud je delsi pouzivam 50Ohm koax (RG58 tusim) ze starejch
pocitacovejch siti a neni jedinej problem.
-------------------------------------------------------
Eduard Skýva

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

Chci se zeptat ... Omylem jsem si pred casem koupil Kabely Ahdam Hall (profesional Guitar cable). Muzu tyto kabely normalne pouzit na propojeni syntaku, sampleru, atd...? Nebude v to nejaky rozdil kdyz jsou urceny pro kytaru? Dik..

DJ Wire (of the freeze)

Příspěvek od DJ Wire (of the freeze) »

ekeaze píše:Chci se zeptat ... Omylem jsem si pred casem koupil Kabely Ahdam Hall (profesional Guitar cable). Muzu tyto kabely normalne pouzit na propojeni syntaku, sampleru, atd...? Nebude v to nejaky rozdil kdyz jsou urceny pro kytaru? Dik..
no jezis to je jasny ze to NEJDE!!! prece kytarovy signal ma NAPROSTO jiny charakter nez signal ze syntezatoru!!! Kytarove kabely mají v sobe prece male struny po kterych bezi zvuk rovnou do mixpultu nebo komba, zatimco u syntezatoru jsou prece kabely dute a vedou primo zvuk z maleho reproduktoru na vystupu syntezatoru (ktery neni slyset).

Jedina moznost pro tebe je rozdelat puvodni kytarovy kabel a vyjmout z nej struny cimz z nej udelas kabel duty syntezatorovy...

:D :P 8)

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

:shock: aha... Nejak to nechapu ...

Snad kabel ma v sobe drat... a pak zalezi na kvalite a druhu toho dratu.

DJ Wire (of the freeze)

sorry za moji dementni reakci predtim... myslel sem to ironicky a je podle me NAPROSTO jedno jakym kabelem cp propojis ponevadz imho nejde udelat lepsi med pro kytaru a jinou pro syntak aby to hralo lip... ja bych rek ze ty kytarovy kabely jsou kytarovy kvuli odolnejsi konstrukci na podium a tak...

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

2DJ Wire: no moment - nemusí to tak být, jsou kabely s přesně označenými konci, které musíš zapojit správně! Takže pozor na věc... ;-)

P.

DJ Wire (of the freeze)

2Pavlii: no vidis!!! a taky si musis dat pozor aby ti u kytarovych kabelu sedeli ty struny spravne na sebe... predstav si co by se stalo dyby se treba G zapojilo na D... a kdyz mas tu kytaru podladenou tak musis podladit i kabel, to je asi kazdymu jasny...

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

DJ Wire (of the freeze): Si me dostal ... sem si jednu chvili normalne myslel ze to myslis doopravdy a pak mi doslo ze si delas legraci... :)

Odpovědět