Kiwitechnics The Patch Editor

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Kiwitechnics The Patch Editor

Příspěvek od Pytkin » 02 srp 2014 21:39

atomix : skusal si nakopiroat viac krat ten adresar a pustit ten progam z roznych adresarov naraz ?

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Kiwitechnics The Patch Editor

Příspěvek od a.tom.x » 03 srp 2014 00:52

jasně a taky jsem to přejmenoval, ale nejde to ... jinak link je tady: http://www.mackie.com/products/c4comman ... c_v1.0.zip ... snad by nějaká virtualizace nebo tak něco pomohla ... kdyby se to podařilo koupím další 3 a mám mega kontroler a přestávám tokat po displejích ... uvažoval jsem i o nějakém kapesním PC co by utáhlo základní okna a v nich jednoúčelově tenhle program (taky nevím jestli něco takového je ... )

seznam podporovaných zařízení:

http://www.mackie.com/products/c4comman ... ml#devices

... ale to je jenom co na to udělali oni. Jinak se to dá docela jednoduše scriptovat podle manuálu (i já neprogramátor jsem to zvládnul celkem snadno) .. umí to dokonce nadefinovat textové hodnoty pro jednotlivé sysex values ... takže třeba pro Shruti a Kawai K4 mám názvy vln, knoby fungují i jako tlačítka ON/OFF takže se dá třeba zapínat vypínat chorus na Juno Alpha nebo operátory na DX11 (na displejích to pak píše ON/OFF a zhasínají a rozsvěcí s ty ledky kolem enkodéru) + to umí po stisknutí knobu ukázat aktuální hodnotu. krom toho jde si i graficky pohrát jak to bude vypadat na displejích, tedy to různě nagrupovat, z podtržítek dokreslit spojovací čáry (třeba VCF parametry jako jednu skupinku apod.) ... srandovní byly i sekvencery pro Evolver.

... konkrétně z té DX11 to udělalo monster synth (původně jsem to měl na TX81z, která se vůbec nedala programovat z panelu ... tedy dala, ale byl to opruz opruzovič ... navíc ty DX Yamahy nejsou zrovna rády, když se do nich posílají rychle sysex data (třeba Doepfer Drehbank je pro to zcela nepoužitelný), tady jsou "zoubky" na encoderech, tj. tam ty data lezou pomaleji a nezamrzá to pak.

... samozřejmě peklo jsou Ensoniqy - ESQ1 jsem sice naprogramoval na jednotlivé enkodéry, ale díky tomu NRPN co to používá to zamrzá (vždycky jsem musel nastavit zapni paramter, přidej hodnotu o jedna, vypni parametr ... což teda ESQ nedává a zamrzá). tj. řešení na knobech na zmáčknutí názvy parametrů a na jednom data entry).

... pořád to podporuje i Logic X (ale je tam problém, že ty popisky u jednotlivých parametrů bývají nepřehledně popsané (autoři plugin se s tím zjevně moc nepárají) a navíc se automaticky rozloží na všechny připojené Mackie kontrolery a ne jenom na C4 ... je to spíš estetický problém, ostatní operace s výběrem pluginů apod. se celkem dají)

... každopádně za mě nejlepší kontroler k synťákům co potřebují krmit sysex, NRPN nebo cc ... a vyzkoušel jsem Bitstream, Drehbank, KontrolFreaky, Pocket Control, Behringer BC (ten byl příšernej), Peavey ... no a na všech jsem řešil nálepky, popisky, bordel ... a jak jsem psal výše, zasekávání DX u těch s analog potenciometry (třeba Alpha Junu/MKS50 to bylo buřt to fungovalo)

... slabé místo je nutnost toho PC (nebo mac PPC) a neexistence vnitřní paměti, ale zase neomezený počet editovatelných parametrů, prostě jenom zmáčnout next page a listuje to celou knihovnou šablon.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Kiwitechnics The Patch Editor

Příspěvek od Pytkin » 03 srp 2014 01:08

ja by som urcite skusil virtualizaciu .. stiahni si Virtualbox od Oracle .. Je to free .. a funguje to fajn .. Mozes to pustit kludne aj na macku .. Mne v tom nefungovali XKeys (to su take uzivatelsky programovatelne klavesnice podsvietene) na ovladanie strizne ( https://lh6.googleusercontent.com/-iXxg ... G_0628.JPG ), tak som si kupil Intel NUC .. Miniaturne PC .. Pridas SSD a RAM a funguje .. Ja som si konkretne kupil toto : http://www.alza.sk/intel-nuc-boxdn2820fykh0-d529567.htm .. je to fakt malicke a nehuci ten ventilator .. Robia aj vykonne verzie s I3 a I5 .. Tebe by ale urcite ten Celeron stacil ..

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Kiwitechnics The Patch Editor

Příspěvek od a.tom.x » 03 srp 2014 01:21

hele a v tom virtual boxu musim nainstalovat další Windows?

a ta mala mrcha umí běhat i bez displeje?
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Kiwitechnics The Patch Editor

Příspěvek od Pytkin » 03 srp 2014 01:23

virtualbox je soft v ktorom si pustis virtualne PC .. cize do neho musis nainstalovat opat windows .. ale potom si ten virtualny disk mozes namnozit a pustit to PC aj 10x ..

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Kiwitechnics The Patch Editor

Příspěvek od a.tom.x » 03 srp 2014 01:30

a to by v tom klidně mohly běhat i zcela progresivní a moderní Windows 98 a třeba to být na USB externím disku? A povídalo by si to s USB MIDi interfacem?
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Kiwitechnics The Patch Editor

Příspěvek od Pytkin » 03 srp 2014 10:20

na USB disku to moze byt... Tomu virtualboxu je uplne jedno , kde tie data su .. otazne je , ci to nebude moc pomale .. Win98 treba otestovat .. ale myslim ze to pojde .. A USB zariadenia vacsinou idu .. I ked teda ta moja USB klavesnica sa mi nejak nepodarila dostat dnu .. Treba odskusat ..

Odpovědět