KRK ERGO

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
mathi
Příspěvky: 60
Registrován: 14 led 2008 10:48

Příspěvek od mathi » 02 pro 2008 21:20

kexik: snažím se, všude odkazují na hometheatre forum, kde musím být registrovaný...stále čekám na potvrzující email :roll:

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 02 pro 2008 22:04

delay píše:Kdybych nepotřeboval multikanál zvukovku, tak bych o ERGO hodně přemýšlel. Myslím, že tady na ezone ji nikdo nemá, takže se o tom z praxe moc neví...
nemusi se to pouzivat nutne jako zvukovka, ne? da se to pouzit jen jako digital in - digital out s EQ mez tim, je to tak?

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 03 pro 2008 09:57

Jasně to by mě taky zajímalo.. kdybych to chtěl jen na korekci místností a zvukovku si nechat svojí.. ale stejně si myslím, že neupravenou místnost to bůhvíjak nezlepší taky bych se bál toho jestli to neni spíš na škodu.

mathi
Příspěvky: 60
Registrován: 14 led 2008 10:48

Příspěvek od mathi » 03 pro 2008 11:33

"Práce s jednotkou je opravdu jednoduchá. KRK ERGO je kompatibilní s PC i Mac systémy a připojuje se na standardní rozhraní FireWire. Pokud chcete využít analogového vstupu, připojíte ERGO mezi vaší zvukovou kartu nebo mixážní pult a reproduktory. Pokud se rozhodnete využít S/PDIF rozhraní, stačí pouze přenastavit primární výstup ve vašem DAW na S/PDIF rozhraní. "

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 03 pro 2008 11:44

mathi píše:"Práce s jednotkou je opravdu jednoduchá. KRK ERGO je kompatibilní s PC i Mac systémy a připojuje se na standardní rozhraní FireWire. Pokud chcete využít analogového vstupu, připojíte ERGO mezi vaší zvukovou kartu nebo mixážní pult a reproduktory. Pokud se rozhodnete využít S/PDIF rozhraní, stačí pouze přenastavit primární výstup ve vašem DAW na S/PDIF rozhraní. "
ale co vystupy?

mathi
Příspěvky: 60
Registrován: 14 led 2008 10:48

Příspěvek od mathi » 03 pro 2008 11:55

brooklyn: dva výstupy pro monitory A/B a sluchátkový výstup


takže z toho, co o tom píšou, jsem pochopil, že je možné to zapojit za a: jako fw zvukovku, za b: jako dejme tomu malý mix za c: jako b jen za použití spdif s tím, že v každém případě samozřejmě jde výstup do monitorů s možností přepínat meti dvěmi páry, regulací hlasitosti + sluchátka s vlastní regulací hlasitosti

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 03 pro 2008 12:00

Vyzera to velmi zaujimavo......ale je mozne v standalone mode mat ku kazdemu paru jeden "optimalizacny preset"....???? Lebo je jasne ze na samotne zameranie a nastavenie EQ miestnosti treba PC......otazka je ze co sa stane s nastavenim ked to potom pouzivam len cez SPDIF......

mathi
Příspěvky: 60
Registrován: 14 led 2008 10:48

Příspěvek od mathi » 03 pro 2008 12:06

hubert: tak to už je otázka pro zasvěceného, nejlíp někoho kdo to má, a nebo hledat a hledat, nikde jsem na to nenarazil, ale přišlo by mi to logické, použít preset pro každý monitor, už jen z toho hlediska, že nikdy nejsou na stejném místě :)

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 03 pro 2008 12:06

hmm tak to ne nelaka


Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 03 pro 2008 13:11

oj... takze ziadna sanca vidiet vysledky a doladit ekvalizaciu rucne + elektronicky potenciometer

mathi
Příspěvky: 60
Registrován: 14 led 2008 10:48

Příspěvek od mathi » 03 pro 2008 13:49

tomu nerozumím....říkal "digitally controled analog volume control?" hmm ale je škoda, že to aspoň neukáže výsledek...že korekci provádí samo, ještě chápu, plus ale bych bral něco jako manuální doladění nebo možnost zvolit si "citlivost zásahu" ... určitě by bylo zajímavé udělat test

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Příspěvek od Wohma » 03 pro 2008 13:59

Myslim, ze to znamena to, ze tam mas velkej potak, coz se povazuje za analogovy prvek, at uz ovlada cokoli (kdezto tlacitka jsou "digitalni" :)), pricemz ten potak neni v signalove ceste, ale ovlada jen nejaky parametry pro prevodnik nebo nejaky jiny "digitalni" prvek. Pokud si to stale neumis predstavit, zkus popremyslet, jestli jsi u nejakeho efektoveho procesoru nemel potak, kterym slo kroutit donekonecna dokola, jako to treba ma Behringer V-Amp Pro (a mozna i Line6 Pod, kterej byl ocividne "inspiraci"). To je presne ten pripad :)

mathi
Příspěvky: 60
Registrován: 14 led 2008 10:48

Příspěvek od mathi » 03 pro 2008 14:17

wohma: já tomu rozumím velmi dobře, jen, že tak matou lidi :)

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 03 pro 2008 14:26

kdyby to umelo pracovat jako standalone digital in - digital out, tak bych to asi chtel zkusit.

Odpovědět