Kurzweil K2000 rada ?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil K2000 rada ?

Příspěvek od demsky » 17 pro 2009 15:56

tak to je super cena, jako za jetou Yamahu CS1x :)
hned by som to zobral vsetkymi desiatimi, podla mna
ked je taka zachovala (neboj roky lezala absolutne neporusena)
tak hadam aj pomoze ten hard reset a kraska sa zobudi :)

tak ako pise atomx, checkni klaviaturu, v MIDI si zapni
Mpress, to je aftertouch (monopressure) a oskusaj
nejake solo leady ci na to reaguje.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 650
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Kurzweil K2000 rada ?

Příspěvek od markuc » 19 pro 2009 13:07

Díky všem za cenné rady a tipy, v příštím týdnu se celá kauza rozlouskne, tak vás budu informovat. Díky ! :)

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Re: Kurzweil K2000 rada ?

Příspěvek od nunu » 20 pro 2009 21:48

Kurzweil ma asi nejake jine cislicove obvody nez cely zbytek sveta, mozna je to taky tim ze USA je zeme neomezenych moznosti. Kdyz vyslu prikaz reset, tak tento se inicializuje a neni duvod vytahovat baterie a nebo vytahovat stroj ze site, protoze se ten reset se provedl fyzickym potvrzenim. Ja mam na k25 a na k26 reset v menu master - master2 - reset a hard reset mam v "diagnostickem" menu pod pojmem HARD RESET. Nicmene muzou to byt dva naprosto identicke prikazy, jen v ruznych castich menu. Diagnosticke mneu u k2k kdyz se behem napisu pls wait zmackne tusim exit a 123 soucasne nebo nejak podobne, kazdopadne tam toto menu je, ale netroufnu si tvrdit ze je tam i hard reset.

Uživatelský avatar
Stardust
Příspěvky: 184
Registrován: 11 led 2007 13:21
Vybavení

Re: Kurzweil K2000 rada ?

Příspěvek od Stardust » 12 pro 2013 18:36

Uvažuji o tomto nástroji. Vím, že to není jeho specializace, ale jaký je na klasické zvuky (e piano, clavinet, hammond etc)? Na PC2 mi docela vyhovují.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil K2000 rada ?

Příspěvek od demsky » 13 pro 2013 13:46

Z dnešného pohľadu sú zvuky v základnej výbave (8 MB Base ROM) skôr už v kategórii legendárne. Ich využitie by som videl v špecifických taskoch, alebo keby si sa chcel zvukovo štylizovať do takejto podoby. Všeobecne povedané, napríklad hammondky, či už zo samplov, alebo z VAST-u (nie KB3) sa nemôžu rovnať tým z PC3/Nordu/VB3 a podobne. To ale neznamená, že sa nedajú využiť, keď sa trocha rozohraješ a zistíš ako fungujú.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
Stardust
Příspěvky: 184
Registrován: 11 led 2007 13:21
Vybavení

Re: Kurzweil K2000 rada ?

Příspěvek od Stardust » 14 pro 2013 01:24

Dík! Vypadá to, že budu muset pomalu pošetřit na PC3 Le.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2671
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil K2000 rada ?

Příspěvek od MDudas » 16 pro 2013 00:29

Ja by som radsej PC3. Trebars aj second hand. Prave ak chces ten Hammond!
Najlepsie simulacie rotary leslie su hodne zrave na efektove jednotky a Le seria ich ma len polovicu.

Uživatelský avatar
Stardust
Příspěvky: 184
Registrován: 11 led 2007 13:21
Vybavení

Re: Kurzweil K2000 rada ?

Příspěvek od Stardust » 16 pro 2013 12:19

To jako že Leslie zabere víc efektových jednotek? Každopádně dík za tip. Vypadá to na dlouhé střádání...

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2671
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil K2000 rada ?

Příspěvek od MDudas » 16 pro 2013 13:58

Yo, tie najlepsie leslie simulacie sa na PC3 Le nedaju spustit. Neni ich vela, ale su to prave tie najlepsie. Ak Ti vyslovene zalezi na vysokej kvalite leslie, tak PC3. Ak Ti stacia "uspokojive" simulacie, tak Le je v pohode. Kurzweil ma tych Leslie na vyber dostatok.
Inak myslim, ze v prvych veriach OS tieto "zrave" leslie ani neboli. Ale ako to casom vylepsovali a vylepsovali, tak presiahli hranicu moznosti Le... :?

Odpovědět