kytarovy midi konventor

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 17 led 2007 15:50

Tak to se budu muset podívat do návodu. Nějaký takový nastavení tam je, ale měl jsem za to, že se je na to potřeba extra foot controller. Tankista mi taky tvrdil, že to nejde, když jsem to od něj kupoval.

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 17 led 2007 22:05

Tak jsem zjistil, že jsem pěkně kecal. Bend umí i ten roland GI-20. Akorát se to tam musí navolit a použít MONO režim namísto POLY (což nezmená, že by nešly hrát akordy, ale že každá struna zaplácne jeden MIDI kanál).

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 17 led 2007 23:00

no ved to je normalne ze kazda struna ma svoj midi kanal .. akordy hrat mozes .. kazdy ton je v inom kanale .. to ale nevadi .. ne ?

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 17 led 2007 23:07

Zase tak moc to nevadí (když má člověk multitimbral nástroj), ale je trošku opruz nastavovat jeden zvuk na syňtáku 6x pro každou strunu zvlášť.

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 17 led 2007 23:10

no jasne .. je to otrava .. ale zase , ked chces natahovat struny , tak to treba vydrzat :)

mypal
Příspěvky: 1
Registrován: 02 úno 2007 12:10

Re: kytarovy midi konventor

Příspěvek od mypal » 02 úno 2007 12:12

cabowitz píše:zdravim,
doufam ze nejde o otevreni tematu, ktere se zde jiz nekdy vyskytlo, ale v historii fora jsem nic nenasel... tedy: uvazuju o koupi kytaroveho midi konventoru, jelikoz jsem na kytaru vice "gramotny" nez na klavesy... mate nekdo zkusenosti s timto typem zarizeni. na webu jsem objevil pouze TerraTec Producer Axon AIX-101 a Roland gk-2, gk-3... jak presne napr. dokazi uvedene konventory prevest souzvuk vsech 6ti strun na midi-hodnoty, a jak je to s prevodem velocity...? atd... za jakoekoliv pripominky a rady budu rad...

+ cabowitz
Ahoj, struny jsou snímány jednotlivě pomocí speciálního snímače, např. terratec AIX-100, nebo roland GK-2. Nyní je taky novinka od terratecu pro propojení kytary a pc, jmenuje se AXON AX-50 USB.

cabowitz
Příspěvky: 76
Registrován: 02 kvě 2005 17:35

Příspěvek od cabowitz » 05 úno 2007 11:01

dekuji za reakce panove - se to nejak rozjelo :) - zkusim s epodrobneji podivat na ten axon... jeste jednou dik...

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 05 úno 2007 11:06

Ted se objevila novinka Axon AX-50, tak dystak mrkni jeste na to... Dle vseho je stejny jako AX 100, ale ma navic USB, nema ale interni zvuky, neni do racku, ale je mensi a edituje se jen z pocitace...

pantau
Příspěvky: 15
Registrován: 19 zář 2005 17:34

Příspěvek od pantau » 03 kvě 2007 22:51

cau, tak jsem to tu jen tak prolit, ale zda se, ze tu neni nikdo kdo by kytarovy syntak opravdu vyuzival, ja jsem ho vyuzival a ustoupil jsem od toho (na zive hrani), ale myslim, ze na doma, na vyuziti kytary jako midi klaviatury, se to celkem v pohode da, vytahova struny umi urcite GI-20, 30? (ta nova verze), GR-30, GR-33, i ty nove male GR-xx?, vytahnuti struny se vysila jako pitch bend, pouzival/m/jsem GR-30, k ni lze zapojit pres midi uz cokoli, klidne vst, tzn. k prevodniku samotnemu pripojite leda gr apod., kdyz si v napr cubase prohlidnete nahrany midi z kytary vapada dost blbe ale lze ho dobre a rychle upravit, vycistit zkvantizovat apod, zkratka vyuzit to jde v pohode, ale radeji vyuzivam klavesy

Odpovědět