lampový kombo pro synťák - hlavně do zkušebny
Já vážně uvažuju o tomto klávesovém kombu:
http://kytary.cz/hartke-km200/91922/?SE828:0:0:1:0
Při živém hraní používáme Tascam DP02 na half playback. Dosud jsme byli odkázaný na to, co nám poslal zvukař do odposlechů někde vpředu pódia. Párkrát se nám stalo, že nám "zvukař uprostřed skladby ten základ z odposlechů stáhnul, takže jsem ztráceli orientaci.
Plánuji, že tohle kombo bude na pódiu jako odposlech stereo základu z Tascama. Důležitý pro nás je, že má i stereo výstup, ze kterýho to pak může jít do mixu a aparátu. Prostě potřebujeme mít jistotu, že ten half playback uslyšíme.
Četl jsem, že toto kombo umí hrát pěkně nahlas, dokáže slušné basy,dobře čitelné středy a výšky a přečůrá i zde již zmiňované Rolandy.
V jinym projektu ho hodlám používat jako kytarové kombo. Hraju přes dle mého názoru podařenou simulaci lampy VOX Tonelab LE, takže lampové nebo jiné zkreslení na kombu už nepotřebuji.
Až budu kombo mít, poreferuji.
http://kytary.cz/hartke-km200/91922/?SE828:0:0:1:0
Při živém hraní používáme Tascam DP02 na half playback. Dosud jsme byli odkázaný na to, co nám poslal zvukař do odposlechů někde vpředu pódia. Párkrát se nám stalo, že nám "zvukař uprostřed skladby ten základ z odposlechů stáhnul, takže jsem ztráceli orientaci.
Plánuji, že tohle kombo bude na pódiu jako odposlech stereo základu z Tascama. Důležitý pro nás je, že má i stereo výstup, ze kterýho to pak může jít do mixu a aparátu. Prostě potřebujeme mít jistotu, že ten half playback uslyšíme.
Četl jsem, že toto kombo umí hrát pěkně nahlas, dokáže slušné basy,dobře čitelné středy a výšky a přečůrá i zde již zmiňované Rolandy.
V jinym projektu ho hodlám používat jako kytarové kombo. Hraju přes dle mého názoru podařenou simulaci lampy VOX Tonelab LE, takže lampové nebo jiné zkreslení na kombu už nepotřebuji.
Až budu kombo mít, poreferuji.
Tady nejde o to klasicke zkresleni, tady jde o to, ze elektronkove koncaky maji prijemnejsi a pruraznejsi zvuk - mohl bych tady psat nejaky blaboly o sudych a lichych harmonickych, ale to bud clovek vi, anebo to stejne musi trochu nastudovat. Zkratka elektronkovy zesilovac bude mit nad tranzistorem skoro vzdy navrch, i kdyz jde jen o "ciste" zesileni.
Spis nez to Hartke bych se podival po nejake aktivni bedne RCF, klidne i s mensim repro, 15 je podle me naprosto zbytecny, chybejici ekvalizer pak neni problem za par stovek dokoupit s vice nez jen 7 pasmy. Ale moc jsem nepochopil to s tim half-playbackem, takze nevim, jestli je pro tebe aktivni bedna pouzitelna.
Spis nez to Hartke bych se podival po nejake aktivni bedne RCF, klidne i s mensim repro, 15 je podle me naprosto zbytecny, chybejici ekvalizer pak neni problem za par stovek dokoupit s vice nez jen 7 pasmy. Ale moc jsem nepochopil to s tim half-playbackem, takze nevim, jestli je pro tebe aktivni bedna pouzitelna.
Není to sice lampa, ale slyšel jsem na tom kytaru, basu i klávesy, a čumim, vždycky to z danýho nástroje přesně zvýrazní daný pásmo a přirozeně podá charakter zvuku nástroje. Šel bych do něj na akustiku, časem.
http://www.aer-amps.info/
http://www.aer-amps.info/
Re: lampový kombo pro synťák - hlavně do zkušebny
Ja by som neodporucal cenu AER.
Inak.. tiez by som sa priklonil k aktivnemu reproduktoru, lebo su
- mensie,
- lahsie,
- lacnejsie
Inak.. tiez by som sa priklonil k aktivnemu reproduktoru, lebo su
- mensie,
- lahsie,
- lacnejsie
Re: lampový kombo pro synťák - hlavně do zkušebny
Už asi dva měsíce mám AER a nevycházím z údivu, hraje na tom úplně všechno, akustická / elektrická kytara / baskytara, synth, zpěv, dechy.c9000 píše:jo to můžu doporučit, AER je jedno z nejlépe hrajících akustických komb
A co mně dostává je charakter zvuku, s lampovým náběhem a kulatostí, zároveň ale mnohem konkrétnější.
Pořizoval jsem ho původně na basu, ale po zapojení el. kytary, na čisto, nebo přez krabku marshall jackhammer je to paráda. Můj bejvalej Fender blues deluxe teď stojí v koutě a už ho nezapnu. A toje dost co říct.
Na druhou stranu cena je dost nepříznivá, ale vzhledem k zvuk. variabilitě odpovídající.