lampový kombo pro synťák - hlavně do zkušebny

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
pablito

lampový kombo pro synťák - hlavně do zkušebny

Příspěvek od pablito »

Ahoj,
potřeboval bych nějaký kombo k synťákům. Zvuky všeho druhu, ale spíše rytmy a efekty.
U kytary bych rozhodně šel po lampě, vážně se mi ten zvuk hodně líbí. Docela rád bych tedy i něco podobného na zvučení do zkušebny. Hlasitost není až tak důležitá, ale hrajeme (si :) i s živým bubeníkem, tak úplně tichý by být nemuselo.

Měli byste nějaké tipy a náměty, kde si co přečíst, podle čeho vybírat atd. ?

Pavel

Wohma

Příspěvek od Wohma »

Obcas se na hudebni(m)bazar(u).cz objevi lampove kombo DoRD, je to od jednoho z mala vyrobcu aparatu, od kterych bych si nejaky apec nechal postavit. Mimochodem konkretne ten DoRD pouziva kapela Euthanasia, mam pocit ze uplne na vse - kytary, housle a tusim i klavesy a basu. A zni jim to dobre :)

Pro tebe by mohly byt zajimave i zesilovace Hocke, byvaji to jednokanaly, slusne udelane s kvalitnimi trafy atd., ale mam pocit, ze komba vzdy byvaji s kytarovym reprakem, coz by na syntak asi nebylo uplne ono.

kexik

Příspěvek od kexik »

urcite hlavu, a doplnit ju o klavesovy reprak. gitarovy reprak hra cokolvek ine ako gitaru OTRASNE

Brenda Walsh

Příspěvek od Brenda Walsh »

Příde mi zbytečnej pro takovýdle účely lampovej aparát. Buďto přímo klávesový kombo, nebo kombo co se používá na zesílení akustických nástrojů, musí mít hornu. Já bych na to použil spíš nějakej aktivní reprák. Vyzkoušet estli by ti nestačil takovej ten plastickej se zabudovaným zesilovačem - 12" nebo 15" plus horna.

vasek

Příspěvek od vasek »

Souhlas s kexikem. Lampovej koncák je jasná věc, to bude u kláves fajn. Otázka je, co udělá se zvukem lampovej preamp. Možná by nebylo od věci zkusit basovej aparát, ten by nemusel zvuk tak nastředit. Nebo preamp nepoužít, záleží jak moc chceš zvuk potrápit :-) Každopádně každej aparát hraje jinak, takže to chce experimentovat podle vkusu.

pablito

Příspěvek od pablito »

Dobrý díky za rady
2 kexik> nevím jestli úplně nerozumím, co myslíš. Co máš namysli tou hlavou? Jakože kombo poskládat ze dvou dílů. zesilovač a ovládání zvlášť od reproboxu?

Pavel

vasek

Příspěvek od vasek »

Jasně, protože kytarový repro strašně mění zvuk do středů. To u kláves není pěkný.

pablito

Příspěvek od pablito »

Jo, no napadá mě, že možná nejlepší by bylo pochodit pár obchodů, kde tyhle věci nechaj vyzkoušet na místě. Nevím jestli to náhodou není na jiný vlákno.

Náhodou nějaký výtečný obchůdek v ČR a okolí či předvádírna s kombama, hlavama atp.?

občas zajdu okukovat do kytary.cz, když to mám po cestě nebo do musiccenteru teď ani nevim jestli to je brno nebo UHradiště.

judik
Vybavení

Příspěvek od judik »

tak já měl tohle a hrálo to super, ovšem kvůli váze jsem ho prodal: http://www.musiccenter.cz/Laney-AH-200/ ... y/:3:19183 ... je to 15 palcovej basák + horna. Parádní zvuk. Teď mám Peavey artist kombo ze 70. let. Má to 4 * 6L6 v konci (120 w) a tranzistorovej předzesilovač. 12" reprák Black Widow. Je to spíše univerzální aparát nebo ke kytaře. Ovšem já používám hlavně zvuky jako rhodes a hammond a na to je to výborný. K výše uvedené variantě - aktivní bedna s basákem + horna bych se být Tebou pokoukal, co se kde dá sehnat. A na závěr bych připoměl klávesová komba značky Montarbo. Já s tím zkušenost nemám, ale jsou hodně vychvalovaná...

nemo

Příspěvek od nemo »

bud primo klavesove kombo nebo neco takoveho
http://www.musiccenter.cz/RCF-ART312A/A ... y/:3:12089

mame na zkusebne 10" RCF ART na klavesy a zpev a je to super, hraje rovne, ciste a nahlas.

Wohma

Příspěvek od Wohma »

vasek píše:Souhlas s kexikem. Lampovej koncák je jasná věc, to bude u kláves fajn. Otázka je, co udělá se zvukem lampovej preamp.
to je to posledni, vzdycky to muzes pichnout do returnu efektove smycky. Mimo to cistej kanal by zas tolik veci se zvukem delat nemel.

SoundsFine

Příspěvek od SoundsFine »

Roland KC-150

Obrázek

Ty vyšší modely jsou i stereo.
Pokud požaduješ stereo budeš muset koupit 2xKC150 (třeba v budoucnu), ale do zkušebny to je k ničemu. A pokud požaduješ lampový zvuk, tak dej do cesty (buď před vstupem, nebo do sendu) VTB1, pokud chceš kvalitnější tak např. SPL Vitalizer. Ale myslím, že VTB-1 je do zkušebny až až vrchovatě "high".

Wohma

Příspěvek od Wohma »

Lampovy zvuk ti lampovy preamp neudela, na to potrebujes lampovy koncak. Ten Vitalizer by to mohl umet slusne napodobit, ale to se zase nevyplati.
Na druhou stranu bych se zrovna u syntaku na ten lampovy zvuk zas tolik neupinal.

SoundsFine

Příspěvek od SoundsFine »

Já bych se u synthu na lampovým sound taky vykašlal.
Tím VTB nebo jiným to jenom proteče, lze nastavit míra zabarvení - a docela to hezky funguje.
Ale tenhle Roland hraje hezky sám o sobě, rozhodně to není ostrý ani chladný tón.

pablito

Příspěvek od pablito »

Díky všem za tipy.

Odpovědět