kexik píše:ostatne adresuje komunitu, ktora 10 rokov verila bajke o zelenej fixke
Ted nechapu o cem mluvis. Jaka zelena fixa?
v 90tych rokoch fical hoax, ze okraje cedecka namazane zelenou centrofixkou zlepsuju zvuk. bola ktomu ucelovo dovymyslena teoria, ze okraje eliminuju odrazene a rozptylene svetlo z lasera, ktore zvysuje sum citacieho fototranzistora. osobne som na niekolkych hifivystavach videl so vsetkou vaznostou pustat placky od chesky records namazane az po usi ;)
je to samozrejme kravina jak sanghri la
mazec dejte si 4-tý příspěvek odspodu černý fix a pemza rulezz + bedny v bednách od banánů :O
vimvim jsem 100 % OT ale narazil jsem na to náhodou když jsem to forum projížděl a před tim jsem se tady přijemně pobavil zelenym fixem - tak sorry
edit : sakra co má ten člověk s tou pemzou ??? to si myslí že mu to odrbe starou kůži na zvuku ??? nebo to má nějakou speciální vlastnost ?
Cyril píše:kexik: a co poskrabany cdcka opraveny zubni pastou, to je taky blbost?
to nemusi byt. zubna pasta je pomerne sofistikovane vymyslene abrazivum s prijemne velkymi casticami (obvykle silikagel a oxid titanicity alebo CaCO3) a moze byt ze tie skrabance pastou proste vylestis. mam taky lestiaci mlyncek na doskriabane cd a funguje, tak neviem preco by nefungovala zubna pasta. funguje napriklad na sklene zabrusy v karafach, a samozrejme na chemickom skle .) ked to celkom presne nepasuje. ale nezachadzajme do debilin, tema je lavryho clearclock ;)
celkom uprimne, cakal som viac... nechcem to porovnavat s behringerom, to by bolo drsne, ale nie je tam PRIEPASTNY rozdiel v technologii. hlavne, wtf ma v tak drahom prevodniku co robit SPINANY zdroj????
A bude ti to ještě hrát až to (snad) zase složíš ? ))
Jinak myslím že zásadní věc je jak to zní a ne jak to vypadá (zejména uvnitř). Jak říká jedna za základních audio pouček: "if it sounds good, it is good "
Povolil jsem pouze 5 sroubku na krytu a stahl ho dolu. Po nafoceni jsem ho zase nasunul zpet a zasrouboval.
Ale delal jsem to se zatajenym dechem
A pri foceni jsem premyslel, jestli blesk muze nekterym soucastkam uskodit.
Zitra si na chate vyrobim SPDIF kabel a koncem vikendu budu testovat zvuk.