Line selectror - Hledám dobrej slučovač signálu

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 25 led 2007 12:42

nick_valensi píše:jinak ted me napada, jak to potrebujes prepinat? mozna ze by ses mohl domlouvit s jardou smrckou, at ti udela nejakou custom pasivni bypass listu. ale tam pochopitelne (protoze to bude pasivni reseni) nemuzes ocekavat takovej routing jako u aktivniho reseni... jinak tech looperu, line selectoru atd. je spousta, spis rekni, jak to budes mit presne zapojene... celej setup, pak se muzem bavit dal...
Zase znova?
Mám FX řetězec a na vstupu primárně JazzBasse a občas do toho potřebuju pustit něco z E-MU MP7. A potřebuju to právě prohnat stejnou cestou a normálně do svýho aparátu, takže jedná jen o to ten signál bez degradace sloučit a aby šli oba instrumenty najednou ve stejným čase, v ideálním, aby se dal jeden z nich prostě vypnout, což je maličkost. Snad to stačí?

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 25 led 2007 12:46

nicku:
U toho BOSSE mě mate trochu tohle:
vstup: Input, Return A, Return B
výstup: Output, Send A, Send B

Ale asi je důležitá ta možnost A+B-Baypass. Což chápu jako sločení dvou signálů a po sešlápnutí se vypnou oba vstupy?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 25 led 2007 12:59

ten boss bude zvukovo behringer identical... nebud naivka, uli kopiruje vsetko, a vnutro bosich krabiciek je vseobecne zname

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 25 led 2007 13:06

kexik: Mě je to jasný, právě proto je MORLEY pořád favorit.
co je tohle: Zbytkový šum: - 85 dBu (u Bosse)? Mě se právě nelíbí, že tam zas budu muset nastavovat nějakou úroveň. Mám strach, aby to nekurvilo signál... Potřeboval bych to možná i na nahrávání.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 25 led 2007 13:11

zbytkovy sum je sum co tam je furt, bez signalu (boss pouziva mosfet spinace, takze so signalom to je este viac, nechce sa mi vysvetlovat preco, je zasa hlupa teoria).

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 25 led 2007 13:20

Hm, tak nic nechápu :-). To je jedno.

nick_valensi
Příspěvky: 517
Registrován: 04 úno 2005 13:37

Příspěvek od nick_valensi » 25 led 2007 20:35

delay: boss je aktivni krabicka, tzn. ze dochazi k ovlivneni signalu, nicmene prostym uchem neregistruju zadny rozdil..

nez sem ho kupoval, dost sem to resil, nicmene nakonec zvitezila koncepce + routovaci moznosti... (ted uz ale pouzivam bypass listu od p. smrcky, protoze sem zredukoval pocet efektu na minimum)
pokud te zajimaj nazory jinych, mrkni na:
http://reviews.harmony-central.com/revi ... ector/10/1

podotykam zas a znova, v pasivnim provedeni neexistuje obdobne zarizeni.. i drahe firmy jako lehle atd. to maj konstukcne podobne..
co se tyce tech dvou potaku, je to dost vychytana vec, muzes si velmi lehce sestelovat urovne hlastitosti u obou loopu...

do bosse muzes krom puvodniho signalu pripojit dva loopy a pak muzes prepinat mezi A a B, A - bypass, B - bypass + je tam moznost soucasneho spusteni obou loopu tedy A+B jednim seslapnutim... musis zvazit, co je pro tebe dulezitejsi, esli ovladani, nebo "strasak" - boss mi bude kurvit zvuk.. ver mi, ze nebude

behringer: mel sem v ruce jednu jeho krabicku (kvazi kopie bosse a krom podobnyho designu to nemelo s bossem nic spolecnyho...). tim nechci bosse nejak protezovat, je to masovka, zadnej boutique vyrobce... nicmene ten line selector je jedna z veci, ktera se jim povedla..

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 26 led 2007 07:17

nick_valensi:
Díky moc za mini recenzi, je to přínos. Dávám si chvilku na zvážení, objevilo se taky ještě něco novýho, co mi pořádně zamotalo hlavu...

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 30 led 2007 08:49

Nakonec jsem koupil tohle:
UPTOWN FLASH
Obrázek

- Flash 1U rack unit
- Flash power cord (standard euro cable - like PC cable)
- Uptown Flash foot switcher
- special footswitch cable (about 6meters, DIN males plugs)
- original english manual (also include complete schematics)


It works in two modes - switcher and mixer - both in stereo or also mono.
You can set each level using passive mixer pots
(this mode uses 10db attenulation resistors)
or simply add/divide procesed signals (no attenulation)

4 stereo lines in (out) and 1 stereo line out (in) - bidirectional usage !

This unit is full midi-equipt and you can use it with own pedal
so you can enable/disable each of 4 lines, in two modes,
but also controll another midi device, it's also possible
controll flasher by external midi device using midi input intead of
uptown pedal. This unit has also MUTE function, when signal
is routed to tuner output only.

!!! Same unit is used by Prince at his rack tower or by Jeff Ament (Pearl Jam)

Jeff Ament wrote:
"The other half is the fun part: The signal get sent out to the foot-pedals...a SansAmp GT2 distortion pedal, a Dunlop Tremolo, a Boss CE-2 chorus and a Boss Octaver.. and then returns to an Uptown Flash MIDI switcher/mixer which divides the signal and sends it to four preamps. The signal from each preamp then gets sent back to the switcher. This system allows me to select whichever preamp I want at the press of a button, because Jeff likes to use different tones for different basses and different songs. The first two preamps and Pearce B2P's. They're two- channel units with a lot of eq capability, especially in the mids, which are parametric. One channel is meant to be dirty and one is meant to be clean, but you're able to use one channel at a time or combine the two to them; Jeff can get a really dirty, distorted sound and combine that with the thickness of a clean sound. Each channel has its own master output, so you can blend clean and dirty in any ratio that you want."
Naposledy upravil(a) delay dne 05 úno 2007 08:40, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 30 led 2007 08:56

delay: moc pekna masinka, ta bude v racku nadherne svitit, co? :)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 30 led 2007 09:04

Ty vole, sem zas přestřelil... :-)
No jo, je to funky ten design, k Princovi do racku se náramně hodí a cena byla taky slušná. Je pravda, že jsem kvůli tomu měl nespavost, protože nevím, zda-li to tak využiju, ale hlavně jsem se dlouho nedokázal rozhodnout buď pro mobilitu a jednoduchost nebo maximální kvalitu, variabilitu a inspirativní design... No, a taky ten FLASH je poměrně rarita, tak jsem prostě neodolal...

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 30 led 2007 09:29

daly: znam tyhle pocity, velmi dobre je znam :)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 30 led 2007 09:32

Cyril: Jo, pocity.... Jenže za ty si nic nekoupíš :-)

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 30 led 2007 09:44

delay: ale koupis... jen musis svoje pocity umet zpenezit :) To znamena, ze na ne nekdo musi bejt zvedavej.
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 30 led 2007 10:19

Cyril:
Hezký. 1:0. Je to fakt, ale asi víš jak jsem to myslel. V poslední době jsem se znažil kupovat pouze věci, který dovopravdy potřebuju, ale je těžký dělat studio a zároveň uživit potřeby na live produkci. Je toho moc, ale beru to jako experience. Hlavně ať nás ten nákup gearu nesemele...

Odpovědět