Line selectror - Hledám dobrej slučovač signálu

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Line selectror - Hledám dobrej slučovač signálu

Příspěvek od delay » 25 led 2007 09:22

Chtěl bych poradit s malým problémkem. Potřebuji sloučit dva různé signály svých nástrojů do jedné cesty, a to tak, abych je mohl realtime použít najednou (důvodem je zařazení do FX řetězce a jenoho aparátu). Jedná se hlavně o live záležitost nebo na takové to domácí zkoušení :-)

Nejlevnější varianta je asi tohle:
BOSS - Line Selector AB 2
Obrázek
Jenže nevím, jestli mi tenhle pedálek umožní hrát na dva nástroje najednou, nebo je to jen přepínač buď A nebo B, což si myslím spíš.

Dále je tady již poměrně drahej krasavec
MORLEY - ABY Box - Selector / Combiner
Obrázek
Tohle by mohlo zafungovat vzhledem k popisu u spínačů?

Poslední varianta je asi tohle:
Obrázek
Akorát by ten kontor musel bejt mono, jinak by mě hrál stejně jen jeden kanál, kdž bych to takhle vrazil to první krabule v řetězci. Ale zas by to bylo ultra levný.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 25 led 2007 10:04

pre istotu: najednou, alebo prepinat?

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 25 led 2007 10:12

Potřeboval bych obojí. Jak přepínat vstupní signál, tak i sloučit oba.


Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 25 led 2007 10:18

Nehledas tohle?

Obrázek

HOT
Paralelni ef. smycka do racku s True bypass ovladanym pedalem a lampovym bufferem - prenecham za symbolickou cenu 3000,- ( = cena soucastek). Velmi kvalitni prace od pana Horkeho...

Pouziti - nahrada seriove smycky paralelni
- mixovani vice zdroji do jednoho
- true bypass // tube buffer

Dalsi info po telefonu


Tel.: 608881877
mail: mykl@musicmix.cz
Region: Brněnský kraj
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 25 led 2007 10:24

kexik: Jo, ten Behringer je hodně levnej a je to vono, ale asi bych dal raději o 2000 víc za to ho MORLEYE (estetická úchylka :-)). Jde mi jen o to jestli máš z tý fotky pocit, že to bude fugovat stejně (ještě projdu zahraniční fóra).
Navíc by mě zajímalo jestli BEHRINGER je taky pasiv. U Morleye je baterka jen pro diody, což je asi výhoda.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 25 led 2007 10:27

Cyril, taky dobrý. Ale už je to zvukový "kurvítko", což bych asi nemusel riskovat. Nebo jo....? Hm.
Nikde nemůžu přijít na to, co to vlastně je? Co je Tube BUFFER?

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 25 led 2007 10:31

delay: ja bych lampovy kurvitko klido riskoval :)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 25 led 2007 10:49

Jo, ale to bych musel vědět co tohle je. O panu Horkém jsem kdesi cosi slyšel, ale měl jsem to v podvědomí jako preamp. Tohle my připadá právě jako lampovej preamp pro FX smyčku s jedním vstupem navíc.
Poslal jsem totaz tomu prodávajícímu.

Zatím vede MORLEY.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 25 led 2007 11:54

tube buffer je zosilovac prudu = znizovac impedancie, takze ma gain 0dB (nezosiluje), ale umoznuje napajat zariadenia s nizsim vstupnym odporom (zvukovu kartu napriklad) s tym, ze vstupy su hi-z, teda vysokoohmove a ide do nich rovno strkat gitaru. samozrejme lampovy buffer bude trocha kurvit zvuk, ale ziadne farbenie neocakavaj, pri takom zapojeni lampy nedochadza pri spravnom napajani k saturacii. za 3 litriky by som to bral, to nemozes nepouzit, ak hras gitaru

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 25 led 2007 11:56

ten behringer je aktiv, aspon podla ich webu...

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 25 led 2007 12:26

Takže tohle by mělo bejt v řetězci na začátku, jako preamp? Potom FX a aparát...

Hraju na basu a k tomu groovebox - hits, kits, keys atd. To občas potřebuju prohnat setjným řetězcem. Jen se bojím, že ten prodávající mi nebude schopen na 100% říct, zdali to ty dva signály sloučí, nebo je jen možnost A či B. Jinak saturace se nebojím, snad bych do toho i šel, ale nerad bych získal další zařízení, který by mohlo bejt zbytečný.

nick_valensi
Příspěvky: 517
Registrován: 04 úno 2005 13:37

Příspěvek od nick_valensi » 25 led 2007 12:29

delay: doporucuju ti tohle http://www.bosscorp.co.jp/products/en/LS-2/

ten behringer ho kopiruje stejne jako vetsinu bossackych krabek, ale ja bych do krabicky behringer nesel ani dybych ji dostal zadara..

mam toho bosse doma, je to sice aktivni reseni, ale ono to nejde udelat v pasivnim provedeni (ma-li to splnovat ty routovaci moznosti). teoreticky bych ti ho mohl prodat, pac ho ted nepouzivam a lezi mi v supliku, ale nejspis si ho necham, pac takova vec se hodi porad..;-) videl sem ho ale ted nekdy na www.hudebnibazar.cz... zkus tam pohledat

nick_valensi
Příspěvky: 517
Registrován: 04 úno 2005 13:37

Příspěvek od nick_valensi » 25 led 2007 12:36

jinak ted me napada, jak to potrebujes prepinat? mozna ze by ses mohl domlouvit s jardou smrckou, at ti udela nejakou custom pasivni bypass listu. ale tam pochopitelne (protoze to bude pasivni reseni) nemuzes ocekavat takovej routing jako u aktivniho reseni... jinak tech looperu, line selectoru atd. je spousta, spis rekni, jak to budes mit presne zapojene... celej setup, pak se muzem bavit dal...

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 25 led 2007 12:38

O Behringerovi neuvažuju ani náhodou, už prostě ten pocit. nesnes bych to. BOSSe taky zrovna nemusím, ale vcelku to beru.

Obrázek
Ale vypadá to dobře, co se týče možností. Akorát vidím zas nějaký ovládání level úrovně... Kouknu na to.

Odpovědět