Masinka na 150 V v evrope. Trafo nebo nejaky jiny udelatko?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Příspěvek od carloff » 27 kvě 2007 21:47

ale ten je specializovany na T-bone... :lol:
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 27 kvě 2007 22:30

Moh by mi do toho narvat kapsli z ELAM 251, zkusim to promyslet, ale nesmelo by to byt pres 50Kc ;)

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 27 kvě 2007 23:42

V obchodech jako je Baumax nebo OBI se da sehnat redukce/trafo z americke zasuvky na nasi. Kolega ji tam koupil a s uspechem pouzil pro svuj notebook pri sluzebni ceste v USA. Stalo to do 500Kc. Opacne by to melo jit zapojit take.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 27 kvě 2007 23:54

fova: ta redukce co rikas ti jenom konvertuje konektor, ne napeti, to nechava na tvym zdroji at si zaridi sam. A opacne to obvykle zapojit nejde.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 27 kvě 2007 23:59

A jak mi vysvetlis, ze do toho zapojil napajeci zdroj od notebooku na 230V a slo mu to v americke siti se 110V?

Byl to takovy pavouk, kde byly vsechny mozne druhy konektoru, s kterymi se muzes setkat a uprostred bylo podle me trafo.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 28 kvě 2007 00:01

fova : 99% zdrojov na NTB idu aj na 110 aj 220 .. Cize skotocne staci redukcia konektoru ..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 28 kvě 2007 00:03

fova: Pytkin byl rychlejsi ;) Taky takovou redukci na cestach pouzivam a neni to nic jinyho, nez bakelitovy obal s par plisky, trafo v tom nehledej ;)

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 28 kvě 2007 00:06

Ted jsem se dival na zdroj od meho notebooku a mate pravdu. Je to urceno pro provoz od 100V.
Je mozne, ze to co ma kolega, je opravdu bez trafa.

V kazdem pripade Viktorovi by melo pomoci tohle:
http://www.ges.cz/?page=index&or=sort&i ... ES07506655
To trafo je ale docela tezke - 3.8kg

Tady je o tomhle tematu jeste nejake povidani:
http://www.diskuzniforum.com/forum/showthread.php?t=49

Uživatelský avatar
viktorc
Příspěvky: 35
Registrován: 11 úno 2007 14:54

Příspěvek od viktorc » 28 kvě 2007 13:51

Kermitak: Diky za link. Puvodne jsem se chtel adapteru vyhnout kvuli neprakticnosti, ale tenhle neni zas tak velkej...
Mikelandželo, Leonardo, Donatelo, pan Tříska, Kejsi Džouns, Trhač a hlavně Ejpril!!!

Uživatelský avatar
viktorc
Příspěvky: 35
Registrován: 11 úno 2007 14:54

Příspěvek od viktorc » 28 kvě 2007 13:57

Fova: Diky. Doufam, ze to pujde bez trafa, protoze tahat skoro 4 kilovou cihlu se mi moc nechce.
Mikelandželo, Leonardo, Donatelo, pan Tříska, Kejsi Džouns, Trhač a hlavně Ejpril!!!

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 01 čer 2007 15:32

Kermitak píše:I kdyby to nebylo univerzalni, bezne se prodavaji adaptery na 110V (treba http://www.tipa.eu/DetailPage.asp?DPG=63020)
Ted jsem byl v GM Electronic - asi nejvetsi prodejna v Brne - a je mozny, ze to tam nemaji? Teda netrvam presne na teto znacce - ale proste adapter 220/110 V - neporadi nekdo neco jineho v Brne? Diky

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 01 čer 2007 16:27

V Brne nevim, ale tak proc si to neobjednas pres ten e-shop ?

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 01 čer 2007 16:50

kermitak: tak chtel jsem to mit hned - to je jedna vec - a samo, ze i osobni odber setri penize ... :-)

droozd
Příspěvky: 6
Registrován: 08 úno 2007 11:54

Příspěvek od droozd » 15 črc 2007 20:04

nedavno sem resil v praci podobnej problem,amici si privezli veci na 120V a melo to tady fugovat.vyresilo se to tim,ze se nechali umotat redukcni trafa,ktery ti udelaj kdekoli kde nejaky trafa motaj

droozd
Příspěvky: 6
Registrován: 08 úno 2007 11:54

Příspěvek od droozd » 15 črc 2007 20:09

jo jeste me napadlo nejakej elektrotechnickej ucnak,tam te to bude stat houbelec,a jeste budou mit radost z ukolu ze jim nejakej das,takhle vetsinou to funguje,mam stim zkusenost

Odpovědět