Mate nekdo zkusenost s ROland JV-1010?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Příspěvek od ripper » 13 pro 2007 00:49

fantozzi2 píše:ja na to mam na masteru kolecko a tlacitka +/-
To je skvele,ale jakou MIDI zpravu mas na tyto ovladac prvky namapovanou?

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 13 pro 2007 13:22

Tlacitka snad fungujou v defaultu jako program change ne? Navic to JV urcite bude chtit i bank select ;) jinak ja bych kdybych kupoval JV šel asi do JV1080 on není už o tolik moc dražší a dá se na něm editovat onboard. Ale měl jsem XP50 tak už asi mám tuhle etapu za sebou.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

fantozzi
Příspěvky: 313
Registrován: 11 zář 2006 21:25

Příspěvek od fantozzi » 13 pro 2007 13:59

1080 ma o dost míň zvuků, je starší než 1010, na to pozor :-) chybí mu myslím jedna banka

fantozzi
Příspěvky: 313
Registrován: 11 zář 2006 21:25

Příspěvek od fantozzi » 13 pro 2007 14:00

já nic nemapoval. na každým masteru, kde je na to knob, kolečko, nebo tlačítka, tak to funguje.

fantozzi
Příspěvky: 313
Registrován: 11 zář 2006 21:25

Příspěvek od fantozzi » 13 pro 2007 14:02

Asi jsou i mastery, kde je jenom klaviatura, ale drtiva vetsina snad ma nejaky tlacitka na ovladani, ne?

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 13 pro 2007 14:12

Nevím, jestli vám to pomůže, já mám XV-2020. Tak kdyby se chtěl někdo na něco zeptat. Ale moc s tím neumím :-)

fantozzi
Příspěvky: 313
Registrován: 11 zář 2006 21:25

Příspěvek od fantozzi » 13 pro 2007 14:13

to má usb, ze? :-)

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Příspěvek od ripper » 13 pro 2007 15:58

No, na mem Axiomu 61 je plno hejblatek - vetsina z nich taky bez nastavovani ledacos provadi (napriklad tahla ovladaji filtry atd) - tlacitka pro zony a grupy to hazeji na nejake presety (v jinych bankach). J ani nepotrebuju posilat bank change, jen program change - chci proste jen suplovat to vadne kolecko na JV1010, kterym se pohybuji mezi patchi. Muze mi prosim nekdo napsat, co namapovat na nejaka tlacitka, aby 1 posilalo program down a 1 program up? Dekuju moc!

fantozzi2
Příspěvky: 53
Registrován: 25 lis 2007 18:07

Příspěvek od fantozzi2 » 13 pro 2007 20:43

na axiomu jsou přece tlačítka +/- na numerické klávesnici, ty by tak měly fungovat, ne?

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 14 pro 2007 08:39

fantozzi: no má, to je dobře, ne? :-)

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Příspěvek od ripper » 14 pro 2007 08:46

fantozzi2 píše:na axiomu jsou přece tlačítka +/- na numerické klávesnici, ty by tak měly fungovat, ne?
Ano, ma, ale bohuzel to timto zpusobem nefunguje. Mohl by mi nekdo prosim poradit, co na ne namapovat? Dekuji

fantozzi2
Příspěvky: 53
Registrován: 25 lis 2007 18:07

Příspěvek od fantozzi2 » 14 pro 2007 11:52

> vasek: ano, to je vic, nez dobre :-) moc sikovna vec

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 14 pro 2007 14:53

no tak na ne namapuj program change ne? to snad bude umet a v amnualu by to melo byt napsany.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

asymetrix
Příspěvky: 76
Registrován: 13 úno 2006 13:19

Příspěvek od asymetrix » 14 pro 2007 15:51

ripper píše:J ani nepotrebuju posilat bank change, jen program change - chci proste jen suplovat to vadne kolecko na JV1010, kterym se pohybuji mezi patchi.
No ja myslím, že potrebuješ, len o tom ešte nevieš. :wink: Program change posiela hodnoty 0-127. Predpokladám, že patchov je tam oveľa viac. V princípe je to v MIDI riešené tak, že nástroj má niekoľko bánk a v každej je max. 128 zvukov. A na prepínanie medzi bankami slúži ten bank select. Z toho mi teda vychádza, že pri ovládání cez MIDI potrebuješ dva kontoléry (knoby, alebo dvojice tlačítok +/-). Jedným budeš ovládať program change, druhým bank select. Je možné, že JV1010 to má vyriešené aj nejak ináč (nemal som tú česť), ale vo všeobecnosti to funguje nejak takto. (Keď, tak ma niekto opravte.)

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Příspěvek od ripper » 14 pro 2007 16:26

Manual jsem studoval - je tam popsana zmena presetu na konkretni patch, ale ne pridavani/ubirani o jeden preset. Pisou tam, ze pokud neni poslana i bank change, meni to jen v ramci jedne banky, coz je logicke, ale to mi vubec nevadi, protoze potenciometr pro zmenu banky funguje normalne.

a.tom.x: ano, to je presne to, co presne celou dobu chci - poradil bys tedy jak namapovat program change +/-1?

Odpovědět