MÉNĚ JE VÍCE :)

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21487
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 bře 2007 15:32

vyzera to podobne ako toto :

Obrázek

http://www.dynaudioacoustics.com/Default.asp?Id=286

ale je to nieco ine ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21487
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 bře 2007 15:36

v tom clanku pisu , ze su to Dynaudio M4S

http://www.soundonsound.com/sos/oct05/a ... attack.htm

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5629
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 09 bře 2007 15:44

A co u nich dela v racku Alesis Quadraverb? To ma ta krabicka tak zajimavej charakter, ze jim za to stoji?

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 09 bře 2007 16:57

Jsou to samozrejme Dynaudio M4S (jedna z variaci na model M4). Clovek se velmi rychle zorientuje kdyz se podiva na "tvar a povrch" studia. Ma to nezamenitelnej rukopis MUNRO kterej delal akustiku (difussory, materialy) i kdyz na munro dost netradicni barva, tohle studio se mi libi (vsechno delali jednu dobu vetsinou studeny modry brr), no a munro v zasade nikdy nepouziva jiny bedny nez Dynaudio. Proto taky uz tuhle firmu opustila rada klientu... U nas v CR ma akustiku od MUNRO Petr Janda v jeho studiu Propast, ma tam jak jinak taky Dynaudio a to model M4. Je to vyhlasena problemova mistnost, jedna z "ne-uspesnejch" MUNRO instalaci, kazdej kdo tam michal tak nadaval na problemy v basech. Ja slysel tyhle M4 i treba v rakouskym studiu Wagner a bylo to to stejny. Cela tahle stara "M" řada Dynaudia je prapodivna maj problem se subbasama, divim se ze se tech 15 let stale jeste prodavaj, je pravda ze nejsou nejdrazsi.



Ondrash píše:Co to maj za hradbu reproduktoru? To porád nechápu, jak to funguje, kdyz mají ve studiu víc páru beden. Jirko. Muzes mi to prosím vysvetlit?
Proc maj studia kombinace velkejch a malejch monitoru je ciste prakticka zalezitost - je to standard. Davaj uplne odlisnou predstavu o zvuku ktera je vic nez dulezita pro mix. Velky main monitory davaj naprosto zasadni informaci ve velky nelimitovany dynamice a frekvencnim prednesu, coz maly nearfieldy nikdy nedokazou, takze velka bedna ma tlak a objem a tomu clovek prizpusobuje svuj mix. Desky michany na velkejch monitorech znej proste jinak (dobre jinak) maj jinej charakter clovek jinak premejsli o vzajemnejch pomerech nastroju, o usazeni basy do celku, moc je to znat taky pri usazeni do prostoru atd. Clovek pracuje jinak nez kdyz micha jen na nearfieldech. Mixy na velkejch monitorech jsou velkorisejsi, suverenejsi ale hlavne lip se zvukari pracuje pri reseni konkretnich zvukarskejch problemu.To byla jedna z prvnich veci kterou jsem miloval na FARech kdyz jsem je koupil. K dobrymu mixu je ale potreba mit i nearfieldy ktery jsou dulezity pro soustredenej detail a zastupujou cloveku predstavu o zvuku v "realnejsim" prednesu maly bedny kterou ma koncovej uzivatel doma pri poslechu, bednu ktera nezahraje nejhlubsi bass a ktera ma tupejsi prednes transientu atd ale ktera ukazuje hlavni energii ve stredech (proto je tolik oblibena NS10m). Velka i mala bedna ma ve studiu zasadni roli. Kazdy velky studio ma poslech takhle navrzenej. Pak se pri michacce uz se jen prepina z velky na malou a z maly na velkou. Klienti maj radi poslech na velky bedny protoze ten tlak je proste skvelej:))

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Příspěvek od carloff » 09 bře 2007 18:42

:) a hlavne klientovi vse zni na velkych uzasne:)
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 09 bře 2007 19:13

ECSON WALDES píše: docela hezky maly producentsky studio. http://www.soundonsound.com/sos/mar04/a ... hinney.htm
.
... jo fakt pekny ... souhlasim s Amoprphem. Prijde mi to rozumne zarizeni bez obvykle gearomanie. Mimochodem (reklama) 5.1 z AIR6tek s AIR BASE 1 (ja teda mam radsi k tyhle sestave AIR BASE 2 - ani jedna se BTW uz nevyrabi).
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 09 bře 2007 19:22

ECSON WALDES píše:Dynaudio a to model M4. Je to vyhlasena problemova mistnost, jedna z "ne-uspesnejch" MUNRO instalaci, kazdej kdo tam michal tak nadaval na problemy v basech.
... tak to muzu potvrdit.
Cela tahle stara "M" řada Dynaudia je prapodivna maj problem se subbasama, divim se ze se tech 15 let stale jeste prodavaj, je pravda ze nejsou nejdrazsi.


... tak to nemuzu potvrdit, mam v praci jak M3P tak M1 a obzvlast ty M1dnicky tenhle problem fakt nemaj. M3P ma takovej svuj charakter zvuku trochu podobnej tem M4rkam ale nemaji ty spodky tak rozpity (ostatne prijdte si to poslechnout).
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 09 bře 2007 19:33

M1 jsem slysel. Co jsem ale jeste neslysel jsou Dyno M2 ani tebou zminene M3P se ke me jeste nedostaly, ty bych docela poslech, tak se asi ukazu:)

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 09 bře 2007 23:26

Obrázek
Obrázek


Hezky retro studio s puvodnim bilym API pultem. Ovsem co mne dostalo je neuveritelna kolekce 16 kusu compressoru DBX 160 model A/X !!! to je fakt "mene je vice" :D

http://www.michaellattanzi.com/

.

Uživatelský avatar
PiKey
Profesionál
Příspěvky: 686
Registrován: 17 led 2007 11:44

Příspěvek od PiKey » 09 bře 2007 23:47

Mam otazku, ten "hromozvod" vyvedeny z Avalonu sluzi na co ?

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 10 bře 2007 13:04

Asi na pripojeni nejakeho nastroje, je to HI-Z vstup. Podivej se poradne, nevede to na antenu ale vedle ...

JIRKA) ... to me ani nijak neohromilo ty DBXa ... pokud v tom API nemaj dynamiku (coz myslim ze nemaj) tak to rozhodne IMHO vyuzijou. Spis mam dotazek ... mel jsi moznost nekde si osahat nejakej Distressor ?
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 10 bře 2007 13:17

safa
Ve studiu jsem ho nemel, osahal jsem si ho na Frankfurtu. coz neni moc idealni prostredi. Byl to model s British Mod upgadem. Byl dost tvrdej rychlej a hodne cistej, libil se mi, ale kdyz to porovnam s charakterem UREI 1178 kterej jsem par dnu na to poslouchal u kamose tak mi prisel zajimavejsi UREI charakter, skoda jen ze sem doted nemel tyhle dva vedle sebe. Mozna by mne pak zaujal vic Distessor, tezko rict. Procpak se ptas?

Uživatelský avatar
PiKey
Profesionál
Příspěvky: 686
Registrován: 17 led 2007 11:44

Příspěvek od PiKey » 10 bře 2007 13:42

safa píše:Asi na pripojeni nejakeho nastroje, je to HI-Z vstup. Podivej se poradne, nevede to na antenu ale vedle ...
A jasne VT 737, ten nepoznam, mam 747, ten HI-Z nema

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 10 bře 2007 14:17

Proc maj v kazdym studiu aspon jednoho Avalona ? At se snazim jak se snazim, neprijde mi nijak uzasnej... To je kvuli tomu, ze je proste "IN" ?

matucha
Příspěvky: 5112
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 10 bře 2007 14:52

nebo spis byl

Odpovědět