http://www.dynaudioacoustics.com/Default.asp?Id=286
ale je to nieco ine ..
Proc maj studia kombinace velkejch a malejch monitoru je ciste prakticka zalezitost - je to standard. Davaj uplne odlisnou predstavu o zvuku ktera je vic nez dulezita pro mix. Velky main monitory davaj naprosto zasadni informaci ve velky nelimitovany dynamice a frekvencnim prednesu, coz maly nearfieldy nikdy nedokazou, takze velka bedna ma tlak a objem a tomu clovek prizpusobuje svuj mix. Desky michany na velkejch monitorech znej proste jinak (dobre jinak) maj jinej charakter clovek jinak premejsli o vzajemnejch pomerech nastroju, o usazeni basy do celku, moc je to znat taky pri usazeni do prostoru atd. Clovek pracuje jinak nez kdyz micha jen na nearfieldech. Mixy na velkejch monitorech jsou velkorisejsi, suverenejsi ale hlavne lip se zvukari pracuje pri reseni konkretnich zvukarskejch problemu.To byla jedna z prvnich veci kterou jsem miloval na FARech kdyz jsem je koupil. K dobrymu mixu je ale potreba mit i nearfieldy ktery jsou dulezity pro soustredenej detail a zastupujou cloveku predstavu o zvuku v "realnejsim" prednesu maly bedny kterou ma koncovej uzivatel doma pri poslechu, bednu ktera nezahraje nejhlubsi bass a ktera ma tupejsi prednes transientu atd ale ktera ukazuje hlavni energii ve stredech (proto je tolik oblibena NS10m). Velka i mala bedna ma ve studiu zasadni roli. Kazdy velky studio ma poslech takhle navrzenej. Pak se pri michacce uz se jen prepina z velky na malou a z maly na velkou. Klienti maj radi poslech na velky bedny protoze ten tlak je proste skvelej:))Ondrash píše:Co to maj za hradbu reproduktoru? To porád nechápu, jak to funguje, kdyz mají ve studiu víc páru beden. Jirko. Muzes mi to prosím vysvetlit?
... jo fakt pekny ... souhlasim s Amoprphem. Prijde mi to rozumne zarizeni bez obvykle gearomanie. Mimochodem (reklama) 5.1 z AIR6tek s AIR BASE 1 (ja teda mam radsi k tyhle sestave AIR BASE 2 - ani jedna se BTW uz nevyrabi).ECSON WALDES píše: docela hezky maly producentsky studio. http://www.soundonsound.com/sos/mar04/a ... hinney.htm
.
... tak to muzu potvrdit.ECSON WALDES píše:Dynaudio a to model M4. Je to vyhlasena problemova mistnost, jedna z "ne-uspesnejch" MUNRO instalaci, kazdej kdo tam michal tak nadaval na problemy v basech.
Cela tahle stara "M" řada Dynaudia je prapodivna maj problem se subbasama, divim se ze se tech 15 let stale jeste prodavaj, je pravda ze nejsou nejdrazsi.