MIDI klavesnica

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Vill_Bajn
Příspěvky: 21
Registrován: 13 čer 2006 12:50

Příspěvek od Vill_Bajn » 18 čer 2006 19:32

Cize prostrednictvom MIDI klavesnice sa da hrat aj na jednotlivych zariadeniach v Reasone.
V Reasone je viac zariadeni, na ktore sa da priamo hrat (Digital Sampler, Subtractor...). Ako to ale funguje? Ako teda Reason rozpozna na ktorom zariadeni ma hrat ked stlacim klavesu?

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 19 čer 2006 09:02

a co kdyby sis prostudoval manual...
klikni v sequenceru na radek prirazenej danymu instrumentu, kterej chces ovladat.

mimochodem: na co by ti byla midi klavesnice, kdyby to neslo???

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 19 čer 2006 10:14

villbajn: drviva vacsina midi klavesov vie prepinat kanaly, v ramci jedneho midi zariadenia mas 16 kanalov, takze ak popriradzujes kazdemu nastroju unikatny kanal, prepinanim kanalov na midi klavese si prepinas jednotlive nastroje. dalsia moznost tu je ak midi klaves aj midi sekvencer podporuju nejakym sposobom prepinanie patchov (Program Control messages) - ovsem tu je situacia velmi rozmanita a ja nepoznam reason. tu su vseobecne infosky o midi a pekne do hlbky

http://www.midi.org/about-midi/abtmidi.shtml#protocol

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 19 čer 2006 11:22

kexiku u reasona je to naprosto easy... tam zadny midi kanaly neni treba cislovat i kdyz primo prirazovat instrumenty jednotlivejm kanalum taky jde pres ten nejvrchnejsi modul..

baster
Příspěvky: 13
Registrován: 26 úno 2006 09:57

Příspěvek od baster » 24 čer 2006 15:13

potřebuji český manuál k Korg Kontrol 49 ,jeden český prodejce,který mi tu mašinku prodal slibuje už 4 měsíce a stále slibuje a stále slibuje......

Uživatelský avatar
Jindy
Příspěvky: 641
Registrován: 24 led 2006 13:28

Příspěvek od Jindy » 24 čer 2006 16:06

Kdyby to tu někoho zajímalo, tak teď je zrovna v novém Muzikusu "reklama" na konečně přeložený český provozní manuál k Reason 3.0. Má 500 stran a stojí 390 Kč. Já si ho asi koupím a dám Reasonu ještě jednu šanci :)

baster
Příspěvky: 13
Registrován: 26 úno 2006 09:57

Příspěvek od baster » 24 čer 2006 16:21

Ten český manuál k Reason 3.0. už mam doma,fakt dost dobrý ,můžu doporučit

Odpovědět