MIDI klavesnica

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Vill_Bajn
Příspěvky: 21
Registrován: 13 čer 2006 12:50

MIDI klavesnica

Příspěvek od Vill_Bajn » 13 čer 2006 12:52

Zdravim vas...

chcem sa ale opytat jednu otazku...
daju sa na MIDI klavesnici naasociovat otocne knoby alebo aj slidery napr. aj cez program REASON ?
Tak, aby napriklad na jednotlivych zariadeniach na racku v Reasone ovladali urcene funkcie, napr. slider Filter na zariadeni Subtractor alebo aby ovladali Reverb na Mixeri?

Dakujem

Uživatelský avatar
Jindy
Příspěvky: 641
Registrován: 24 led 2006 13:28

Příspěvek od Jindy » 13 čer 2006 17:46

Jistě že dají. Nevím sice jak je to v Reasonu, protože já používám FL Studio (kde to jde), ale mělo by to jít, protože Reason určitě má MIDI. Logicky ti ale můžu říct, že na nic jiného, než na asociování/mapování tam ty knoby/fadery nejsou.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 13 čer 2006 20:32

vill bajn : kazda klavesnica je ina . mas 2 moznosti .. bud prisposobis klavesnicu programu (ak sa na nej daju menit vysielane kontrolery) ... alebo prisposobis software klavesnici ..

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 13 čer 2006 20:33

vill:
daji. reason 3 dokonce rozeznava nejrozsirenejsi midi kontrolery a ma pro ne pripraveny templates. jinak teda staci v racku vybrat danej instrument, na parametr kterej chces kroutit klikni pravym a vyber "edit remote override mapping" a bud vyber template a rovnou nazev knobu na kontroleru, nebo dej learn a otoc knobem. ten se po potvrzeni priradi.
Naposledy upravil(a) biscuit dne 13 čer 2006 20:36, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Jindy
Příspěvky: 641
Registrován: 24 led 2006 13:28

Příspěvek od Jindy » 13 čer 2006 20:35

Pytkin: no v každém případě mu to ale mapovat jít musí, protože k čemu by jinak midi klávesnice, která sama o sobě hrát neumí, byla, že...

Uživatelský avatar
Jindy
Příspěvky: 641
Registrován: 24 led 2006 13:28

Příspěvek od Jindy » 13 čer 2006 20:36

biscuit: to asi jo, pro reason mám i několik šablon pro mé UC-33e, ale protože reason fakt nemám rád, tak to stejně nevyužiju...

Vill_Bajn
Příspěvky: 21
Registrován: 13 čer 2006 12:50

Příspěvek od Vill_Bajn » 13 čer 2006 21:49

Jindy: preco nemas rad Reason ? :)

Mate niekto skusenosti s klavesnicou Evolution MK461C12 ?

Moze sa stat ze bude opozdena reakcia? Ze otocim knob alebo stlacim klavesu a pride to o sekundu alebo viac neskor? Tusim na to existuje nejaky driver...??

Uživatelský avatar
Jindy
Příspěvky: 641
Registrován: 24 led 2006 13:28

Příspěvek od Jindy » 13 čer 2006 22:15

Vill_Bajn: Pokud vím, tak Reason nepodporuje VST a jeho nástroje se také jako VST nedají přenést do jiné hostitelské aplikace. Jde tedy o podobně uzavřený systém, jako byl ReBirth od stejného výrobce. A navíc je to ovládání na můj vkus příliš složité a nedovoluje mi se soustředit plně na tvorbu. FL Studio je jednodušší a pro mě na ovládání mnohem příjemnější. V podstatě ho ale používám jen jako hostitelskou aplikaci pro VST pluginy a také samozřejmě k renderování songů.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 13 čer 2006 22:22

Jindy: Reason podporuje Rewire, takze s tou uzavrenosti to neni zas tak horky ;)

Uživatelský avatar
Jindy
Příspěvky: 641
Registrován: 24 led 2006 13:28

Příspěvek od Jindy » 13 čer 2006 22:45

Kermitak: Nevim, nezkoušel jsem ho nikdy více jak hodinu, nemám zkratka ten program rád (nebo on mě) a tvořit v něm nikdy nebudu. Pravda ale je, že třeba Malström si já jako VST do FL Studio dát nemůžu - takže uzavřenost tímto směrem je tam určitě.

Vill_Bajn
Příspěvky: 21
Registrován: 13 čer 2006 12:50

Příspěvek od Vill_Bajn » 13 čer 2006 23:07

Zalezi aj od toho aku hudbu robis...elektronika typu Kraftwerk sa tam robi dobre...Reason je v kazdom pripade piplacka. Je to detailna praca, ktora zere strasne vela casu, ale clovek sa zas vela toho nauci. A ked sa to spoji s Cubase sekvencerom, tak to nema potom najmensi problem :wink:

Uživatelský avatar
Jindy
Příspěvky: 641
Registrován: 24 led 2006 13:28

Příspěvek od Jindy » 14 čer 2006 10:07

Vill_Bajn: Asi jo, každé má svoje. Electro se tam asi dělá dobře a já ho v poslední době taky občas dělám, takovej electro break beat. Jenže já si radši vyberu všechny nástroje sám, vezmu si z3ta, atmosphere, microtonic na samply kopáků fláknu fruity compressor preset drums a tak si s tim pohraju taky když chci. Kdysi sem začínal na ReBirthu a když měl vyjít Reason, tak sem se na něj těšil, protože to je nástupce ReBirthu (s kterým jsem uměl perfektně), ale jak sem Reason poprvé spustil, tak mě ta jeho složitost a fakt, že během hodiny jsem nepřišel na to, kde je tlačítko Play, naprosto odradila. Navíc se Reason graficky snaží kopírovat úplně přesně nějaké hw mašiny a to se mi u sw nezdá jako správná cesta, protože sw je právě o tom, že může jít úplně jinou cestou, třeba cestou abstrakce, což mi taky víc vyhovuje, když je to prostě originál a ne nějaká kopie něčeho co je v hw provedení beztak lepší. Asi máš pravdu, že se v Reasonu naučíš spoustu věcí, ale ve Fruity už dělám od jeho první verze, takže snad už pět let a v tom prostředí jsem jako doma...prostě zvyk je železná košile.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 14 čer 2006 10:27

podla mna je nastupcom rebirthu skor FL :)
myslim filozofiou...
reason ide bezat ako rewire klient pod FL, ale tiez nevidim dovod... tie gerety vnutri su vsetky nahraditelne
k veci: oneskorenie tam nebude, a ak bude, nesposobuje ho midi klaves, ale zvukova karta, ktora ma privelku latenciu. co sa tyka priradenia knobov, precitaj manual k reasonu a hladaj zvraty ako midi learn, alebo CC assingn - bud vie midi learn, alebo tam bude zoznam CC s priradenim jednotlivych cisel CC k funkciam - trebars CC#01 volume, CC#02 PAN atd. knoby tvojho evolutionu vysielaju takzvane control commands (CC), kazdy knob moze vysielat lubovolne CC, ako sa prehadzuju, precitas pre zmenu v manuali pre evolution (ak ma reason midi learn, tak je to bezpredmetne - midi learn mod znamena to, ze ked pokrutis knoflikom, softver si sam zisti, ake CC a na akom kanali ho vysiela, a po ulozeni do konfiguracie ho potom pouziva).
all: dufal som ze nejaky pouzivatel reasonu nebude plz lenivy, a napise ako sa to zhruba robi, kua

Uživatelský avatar
Jindy
Příspěvky: 641
Registrován: 24 led 2006 13:28

Příspěvek od Jindy » 14 čer 2006 11:01

kexik: fruity je best :)

digitalwave
Příspěvky: 43
Registrován: 22 říj 2005 15:33

Příspěvek od digitalwave » 18 čer 2006 16:39

reason nezatazuje tak procak oproti vst, mam take skusenosti, ze zatazuje skor ramku. je pravda, ze nepodporuje vst, ale ja som to poriesil inac: pracujem v nuende a nan mam napojeny reason. cize mam viac moznosti, ale mam tym zatazenu pekne aj ramku aj procak. lutujem moje pocitace : P

Odpovědět