MIDI kontroler pro DAW /PC klávesnice jako CC kontroler

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 449
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Příspěvek od TAP » 12 dub 2008 11:41

Tohle funguje s CUBASE
Obrázek

Tak prima. Pro první experimenty na PC je asi nejlepší a nejsrozumitelnější ten softík S2MIDI. Už kroutím pomocí potenciometru v arduinu controllery na cubase a točím knoflíkama ve fruity. Dokoupím potenciometry a mám controller pod tisícovku.
Skvěle fungují tlačítka vybrakované ze starých CD mechanik.

2puk* Trial Max MSP jsem si nainstaloval a zatím nevím "kerá páčka". Můžeš mě prosimtě ještě trošku nasměrovat?
Naposledy upravil(a) TAP dne 12 dub 2008 12:15, celkem upraveno 5 x.

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Re: MIDI kontroler pro DAW /PC klávesnice jako CC kontroler

Příspěvek od Ondrash » 12 dub 2008 12:05

Brooklyn / juanita juarez píše:
Ondrash píše:Ahoj. Teď jsem si hodně hrál z Generic remote v Cubase a dá se z toho získat spousta zajímavých možností. přemýšlím o MIDI kontroleru, kterým bych mohl ovládat sendy/inserty (on-off, vyvolání efektu na obrazovku). Mám několik otázek:

1. Je nějaký prográmek, kterým bych si mohl nadefinovat počítačovou klávesnici, aby se tvářila jako CC kontroler (Třeba F1 by vysílala CC91 v hodnotách on/off) To by možná stačilo.

2. Dala by se takhle použít externí USB numerická klávesnice? Je malá a svůj ůčel by splnila.

3. Najde se nějaké profesionálnější řešení? Možná už je něco podobného vymyšlené. Nechci nějaké velké řešení na to mám Novation, ale spíše kompaktní řešení, které nezabere moc místa

4. Řešení DIY. Je těžké udělat si vlastní kontroler? Víte o někom, kdo by ho uměl udělat?

Díky
taky jsem si pred casem intenzivne hral s generic remotem, ale cubendo vykazuje v tomhle ohledu bugy (v jake verzi to zkousis?). templaty na zarizeni (motormix) fungovaly dobre. kdyz jsem si ale definoval vlastni softwarovy mapovani, nastaly problemy (zkousel jsem treba to, ze plugin zaveseny na audio kanalu prevadi uroven signalu na midi cc, a temi jsem - prostrednictvim mapovani generic remote - ovladal treba cutoff jineho pluginu). vsechno pracovalo do chvile, nez se do projektu pridal novy audiokanal -- potom se z nepochopitelnyho duvodu zmenil cilovy parametr v tabulce generic remote. a tak se misto cutoffu zacal automatizovat (treba) channel volume atp. mozna ze v jinych verzich programu tohle funguje spravne, nevim...
Ahoj. Dlouho jsem se nedostal na tohle téma. Mám Cubase 4.13. Generic Remote jsem začal zkoušet na Edirolu PCR-800. podařilo se mi naprogramovat jeho tlačítka tak, že se mi otevírají a zavírají jednotlivé sendy a inserty. Funguje to téměř bezchybně. U sendů je třeba mít vždy dopředu vytvořených např 8 FX stop. Mám už takhle připravený základní projekt. Je to proto, že jinak se ti skutečně rozhodí nastavení a sendovým tlačítkám, jsou přiřazené jiné stopy. Co je ale zásadní problém a to je ovládání externích synthesizérů. Pokud používáš instrument stopy, vše funguje dokonale. Ale Instrument track nefunguje v multitimbrálu. A na Midi stopu bohužel nemůžeš uplatnit ovládání audio sendů a insertů. Sice chápu, proč to tak udělali, ale tohle je nanic. Pomalu přecházím na HW, multitimbrálu se bohužel nevyhnu. Nevím jestli s tím něco kdy udělají. Pak je vlastní ovládání pluginů. Používám dost Novation Zero SL. Vyhovuje mi. Pořád mě ale láká myšlenka, že kdyby se mi podařilo naprogramovat počítačovou klávesnici, že by vysílala stisk klávesy do CC spousta možností se ti tím otevírá. Otevírání/zavírání editace efektů, zapínání vypínání efektů... bylo by to fajn. Teď se mi například podařilo kompletně si naprogramovat ovládání Kurzweila K2500R přes sysexy. A zase jsme u toho, kdyby počítačová klávesnice uměla po stisku vyslat SysEx, tak ovládám KRZ rovnou z klávesnice A to by bylo výrazné zrychlení...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 12 dub 2008 12:21

nechce sa mi verit ze neexistuju dajake drivre ktore spravia z klavesnice obycajnej to co tu potrebujete :) musim sa na to pozriet...

Puk*
Příspěvky: 139
Registrován: 07 kvě 2007 23:04

Příspěvek od Puk* » 12 dub 2008 12:27

to TAP: Vytvoril jsem tema "ARDUINO - Platforma pro tvorbu DIY kontrolerů" kam muzeme psat navody ...
MacBook Pro | Old MOTU 828 | Yamaha HS80M | RODE M3 | Kaoss Pad 3 | micro KORG | UC33 & BCR2000 | Max/MSP/Jitter | Arduino USB & BT

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 449
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Příspěvek od TAP » 12 dub 2008 13:19

Bomba!!!

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 12 dub 2008 14:26

kdesi som kedysi natrafil na stranku, kde sa riesilo pouzitie basic stampu ako midi kontroleru... basic stamp su tiez take dosticky s mikrokontrolerom, ktory ide po seriovej zbernici programovat rovno v zapojeni a neprogramuje sa hexom, ale zere rovno program v basic-u... a su kadejake verzie, ktore sa lisia poctom analogovych a digitalnych vstupov, pripadne ci maju/nemaju displej, atd. musim zistit kto to predava ale hlavne najst tu stranku, myslim ze tam boli rovno programy, jednak pre stamp, jednak pc ovladace

Odpovědět