MIDI kontroler pro DAW /PC klávesnice jako CC kontroler

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

MIDI kontroler pro DAW /PC klávesnice jako CC kontroler

Příspěvek od Ondrash » 04 dub 2008 11:30

Ahoj. Teď jsem si hodně hrál z Generic remote v Cubase a dá se z toho získat spousta zajímavých možností. přemýšlím o MIDI kontroleru, kterým bych mohl ovládat sendy/inserty (on-off, vyvolání efektu na obrazovku). Mám několik otázek:

1. Je nějaký prográmek, kterým bych si mohl nadefinovat počítačovou klávesnici, aby se tvářila jako CC kontroler (Třeba F1 by vysílala CC91 v hodnotách on/off) To by možná stačilo.

2. Dala by se takhle použít externí USB numerická klávesnice? Je malá a svůj ůčel by splnila.

3. Najde se nějaké profesionálnější řešení? Možná už je něco podobného vymyšlené. Nechci nějaké velké řešení na to mám Novation, ale spíše kompaktní řešení, které nezabere moc místa

4. Řešení DIY. Je těžké udělat si vlastní kontroler? Víte o někom, kdo by ho uměl udělat?

Díky

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 04 dub 2008 11:44

1. napis do googla note to cc vst
2. imho nie, numericka klavesnica je normalny hid device a chova sa ako normalny numpad na beznej klaveske
3. spustu onoff tlacitok ma predsa blby behringer bcr, nie?
4. spytaj sa dendyho, alebo mna. imho to je tazke dost. potrebujes niekoho, kto ti napali program do mikroprocesoru a musis vediet postavit relativne zlozite elektronicke zariadenie

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 449
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Příspěvek od TAP » 04 dub 2008 11:59

Uživatel PUK* tadypřed časem psal o zařízení Arduino. Tehdy sis to ale musel nechat poslat z itálie.

Teď vidím, že už to někdo snad dováží

http://www.arduino.cz/

prej se to dá docela lehce naprogramovat jako controller.
http://www.arduino.cc/cgi-bin/yabb2/YaB ... 1165833586

edit: ta stránka je divná, není tam žádná informace o prodávajícím subjektu, ale objednal jsem jeden kus. Třeba něco dojde.
Naposledy upravil(a) TAP dne 04 dub 2008 17:07, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 04 dub 2008 12:25

Asi bych raději koupil z druhé ruky mackie control universal ten by měl umět všechno co chceš
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 04 dub 2008 22:14

dnes pri debate o dychovych kontroleroch som sa dopracoval tomuto eshopu
http://server5.gs-shop.de/200/cgi-bin/s ... erID=11452
ten faderfox LX2 je fakticky to po com tuzis? kontroler ciste s tlacitkami

Uživatelský avatar
pateson
Příspěvky: 335
Registrován: 26 lis 2006 18:06

Příspěvek od pateson » 04 dub 2008 23:19

Ale jináč su Moravák

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 05 dub 2008 00:39

kexik píše:dnes pri debate o dychovych kontroleroch som sa dopracoval tomuto eshopu
http://server5.gs-shop.de/200/cgi-bin/s ... erID=11452
ten faderfox LX2 je fakticky to po com tuzis? kontroler ciste s tlacitkami
To je moc drahý... Zatím by se mi hodil jen prográmek pro nadefinování funkčních kláves F1-F12 jako midi CC. Je něco takového?

Puk*
Příspěvky: 139
Registrován: 07 kvě 2007 23:04

Příspěvek od Puk* » 05 dub 2008 11:15

To TAP: diky za odkaz, konecne to tady nekdo prodava.

ARDUINO je super vec, dokonce umi i generovat zvuk :)
Zrovna si tady s nim bastlim nejaky nois chrchlatko.

Kdo si chce postavit svuj DIY controller, tak projekt Arduino je to nejplepsi reseni do zacatku. Staci koupit jen knoby a buttony a napojit to k Arduinu. Kdo touzi po Transport Controlleru, tak si muze koupit BlueTooth Arduino a vse pobezi bezdratove na baterku. Na YouTube je spousta lakavych ukazek.

Kdo chce extremne usetrit, muzu zjistit kontakt na cloveka co prodava Arduino desky (pouze hola deska pripravena k osazeni) za 150,-
MacBook Pro | Old MOTU 828 | Yamaha HS80M | RODE M3 | Kaoss Pad 3 | micro KORG | UC33 & BCR2000 | Max/MSP/Jitter | Arduino USB & BT

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 05 dub 2008 11:48

Puk: o noise chrchlatku informuj, to me zajima
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: MIDI kontroler pro DAW /PC klávesnice jako CC kontroler

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 05 dub 2008 14:30

Ondrash píše:Ahoj. Teď jsem si hodně hrál z Generic remote v Cubase a dá se z toho získat spousta zajímavých možností. přemýšlím o MIDI kontroleru, kterým bych mohl ovládat sendy/inserty (on-off, vyvolání efektu na obrazovku). Mám několik otázek:

1. Je nějaký prográmek, kterým bych si mohl nadefinovat počítačovou klávesnici, aby se tvářila jako CC kontroler (Třeba F1 by vysílala CC91 v hodnotách on/off) To by možná stačilo.

2. Dala by se takhle použít externí USB numerická klávesnice? Je malá a svůj ůčel by splnila.

3. Najde se nějaké profesionálnější řešení? Možná už je něco podobného vymyšlené. Nechci nějaké velké řešení na to mám Novation, ale spíše kompaktní řešení, které nezabere moc místa

4. Řešení DIY. Je těžké udělat si vlastní kontroler? Víte o někom, kdo by ho uměl udělat?

Díky
taky jsem si pred casem intenzivne hral s generic remotem, ale cubendo vykazuje v tomhle ohledu bugy (v jake verzi to zkousis?). templaty na zarizeni (motormix) fungovaly dobre. kdyz jsem si ale definoval vlastni softwarovy mapovani, nastaly problemy (zkousel jsem treba to, ze plugin zaveseny na audio kanalu prevadi uroven signalu na midi cc, a temi jsem - prostrednictvim mapovani generic remote - ovladal treba cutoff jineho pluginu). vsechno pracovalo do chvile, nez se do projektu pridal novy audiokanal -- potom se z nepochopitelnyho duvodu zmenil cilovy parametr v tabulce generic remote. a tak se misto cutoffu zacal automatizovat (treba) channel volume atp. mozna ze v jinych verzich programu tohle funguje spravne, nevim...

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 449
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Příspěvek od TAP » 10 dub 2008 22:34

to Puk*

Tak Arduino mám doma. Je to neuvěřitelně intuitivní mašinka. Zablikal jsem si diodkama. Zkusil ovládání tlačítkem, potenciometrem. Posílám údaje po sériovém portu do počítače. Nespěchám. Jdu podle zásady jeden pokus denně.

Přesto bych nepohrdl malým nasměrováním-jak z těch sériových dat z arduina udělat MIDI. Je tam (http://www.arduino.cc/playground) nějakých víc prográmků na MIDI. Kdybych věděl kterým začat, asi by mi to ušetřilo hodně času.

Konkrétně otázka zní - když mi arduino na serial posílá (z potenciometru v analog in)hodnoty 0-1024 - jak z nich udělám MIDI CC data?

Puk*
Příspěvky: 139
Registrován: 07 kvě 2007 23:04

Příspěvek od Puk* » 10 dub 2008 22:46

to TAP: Je nekolik programu ktere na to muzes pouzit: Processing, Pure Data, Max/MSP ...
Ja ti muzu poradit s postupem jak to udelat v programu Max/MSP a mozna i v Processingu. Vzdy je vyhodne pouzit nejake pridavne knihovny do uvedenych softu.

Dalo by se napsat i VST ktere by to resilo. Max/MSP vladne jednou z mnoha uzasnych moznosti a tou je export projektu do VST ...
MacBook Pro | Old MOTU 828 | Yamaha HS80M | RODE M3 | Kaoss Pad 3 | micro KORG | UC33 & BCR2000 | Max/MSP/Jitter | Arduino USB & BT

Puk*
Příspěvky: 139
Registrován: 07 kvě 2007 23:04

Příspěvek od Puk* » 10 dub 2008 22:56

to TAP: Jestli to chces vyzkouset hned, tak si stahni 30ti denni plne funkcni verzi programu Max/MSP - http://www.v2atelier.com/ht/max . Muzu ti pripravit nejaky funkcni patch. Komunikaci s Max/MSP <> Arduino resi knihovna SMS (http://www.arduino.cc/playground/Code/S ... sageSystem) ...

Jinak seznam softu ktere muzes propojit s Arduinem je tu: http://www.arduino.cc/playground/Main/I ... thSoftware

Jeste jsem si vsimnul, ze na odkazu http://www.arduino.cc/playground/Main/I ... munication v casti "MIDI-out " je par odkazu na dva softy co to taky resi: Ardrumo (MAC) a S2MIDI (PC) ...
Naposledy upravil(a) Puk* dne 10 dub 2008 23:08, celkem upraveno 3 x.
MacBook Pro | Old MOTU 828 | Yamaha HS80M | RODE M3 | Kaoss Pad 3 | micro KORG | UC33 & BCR2000 | Max/MSP/Jitter | Arduino USB & BT

Puk*
Příspěvky: 139
Registrován: 07 kvě 2007 23:04

Příspěvek od Puk* » 10 dub 2008 22:59

to TAP: dalsi moznost je pridelat si MIDI konektor k Arduinu a pak uz jen klasika MIDI prevodnik na USB atd.
Jedno z mnoha lakavych videi na YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=1QxMHJvXYyU
Je tam pouzito reseni s MIDI konektorem ...
MacBook Pro | Old MOTU 828 | Yamaha HS80M | RODE M3 | Kaoss Pad 3 | micro KORG | UC33 & BCR2000 | Max/MSP/Jitter | Arduino USB & BT

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 449
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Příspěvek od TAP » 10 dub 2008 23:44

Díky

Před dalšími dotazy si to prosurfuju

Odpovědět