Mini KAOSS PAD

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
onehalph

Příspěvek od onehalph »

don corleone: no treba kvalita a pouzitelnost FX, solidnost provedeni (jak to na Tebe pusobi ...) - eventuelne srovnani s jejim vetsim brachou ... proste nejlepsi jsou postrehy dlouhodobejsich uzivatelu :-)

Sonority

Příspěvek od Sonority »

Mě už třeba u KP3 vadí, že se moc nedá nastavit efekt na míru a pořád to zní stejně, jen depth a release. Spousty tech efektů jsou v podstate stejne a jen spis trochu mrvi zvuk, nez aby se s ním něco zajímavého dělo. Ale to je subjektivní nejspíš. A u těch synťáků ani nejde vypnout delay,který je tam nejspíš napevno. Chybí mi tam prostě víc tlačítek, kterýma bych si to mohl víc upravit, aby to neznělo jako všichni ostatní, kteří ho používají. Takže si troufám tvrdit (bez zkušeností), že Mini kaoss pad v tom bude jeste vic omezenejsi.

don corleone

Příspěvek od don corleone »

Onehalph- [highlight=red]FX[/highlight]- efektov je tam 90, zvyšok sú synthy. Filtre- niektoré z nich znejú podobne, ae časom sa u nich prejavia isté rozdiely, zvukovo sú veľmi dobré. [highlight=red]isolatory, granulizery, wave shapery...[/highlight]- taktiež solídne, niektoré ničia, iné len prifarbia, pre každého niečo. [highlight=red] phasery, flangre, tremola, pitch shifty...[/highlight]- super. u väčšiny z nich sa dajú nastaviť klasické parametre typu depth/rate/feedback, prípadne si zmenu ručne natapujete. Niektoré z nich znejú minimálne rovnako dobre ako klasické krabičky od bossu/digitechu a podobne. Pár som ich už doma mal a tento korg zaostáva len obmedzenou možnosťou úpravy, zvukovo sa im väčšinou prinajmenšom vyrovná.[highlight=red]Delay, reverb[/highlight]- Moje obľúbené hračky. Sú tu klasické delaye, modulačné, tape echo, dub echo, 3/16 delay, reverse, filter cut... dá sa nastaviť vkusný pomer wet/dry, prípadne len wet, čas, počet opakovaní. Bez námietok. Reverby podobne, ale aj pri maximálnom nastavení hĺbky efektu je ich dosť slabo počuť. Ale u reverbu sa to dá prežiť, že :D . [highlight=red]loopery, mid grain shiftery, shape-shiftery...[/highlight]- Čistý šmak. :twisted: Zo začiatku možno trošku ťažšie na ovládanie, ale po istom tréningu s toho dostanete všetky tie moderné zvuky ala aphex twin, Radiohead, Chemical brothers... Geniálne na bicie. Týchto sránd je tam asi 10 typov, každý z nich pridáva do zvuku niečo iné(flanger, reverse, pitch, filter). A nakoniec tie [highlight=red]synthy[/highlight]. Nie moc využitelné ako melodický prvok, ale ináč celkom špás. Pri troche cviku sa s nimi dajú urobiť nejaké jednoduché melódie... [highlight=red]Prevedenie[/highlight]- väčší bratia vyzerajú viac profi, ale mne na tom moc nezáleží. Mohlo to byť aj horšie.

Zvukovo je identický s klasickou radou KP2/3. A je to true bypass. Do reťazca nič nepridá/neodoberie. Celkom rarita. Jeho jediná chyba je len menší počet vstupov a absencia samplera, ale to sa dá obísť. Hlavne- aj keď by sa pre to nenašlo využitie pri live/studio tvorbe(vylúčené), je strašná sranda len tak sa s tým hrať, mixovať si svoje oblúbene cd-čka... Proste japonci sa zas raz vyhrali. 8)

Sonority- s delayom na synthoch sa nedá moc robiť(jedine si natapovať tak rýchle echo, že nebude tak nápadné). Ale nič ti nebráni si za kaoss pad zapojiť ďalšie efekty a potom sa dejú veci. 8)

bretik

prosba na mini kp a dona corleoneho!!!

Příspěvek od bretik »

don corleone a nenahral bys nejake audio demo?konkretne by me zajimala prace prave s loopery, mid grain shiftery, shape-shiftery!!!Prosiiiim! :)

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

Sonority píše:Mě už třeba u KP3 vadí, že se moc nedá nastavit efekt na míru a pořád to zní stejně, jen depth a release. Spousty tech efektů jsou v podstate stejne a jen spis trochu mrvi zvuk, nez aby se s ním něco zajímavého dělo. Ale to je subjektivní nejspíš. A u těch synťáků ani nejde vypnout delay,který je tam nejspíš napevno. Chybí mi tam prostě víc tlačítek, kterýma bych si to mohl víc upravit, aby to neznělo jako všichni ostatní, kteří ho používají. Takže si troufám tvrdit (bez zkušeností), že Mini kaoss pad v tom bude jeste vic omezenejsi.
No konecne to nekdo rekl naplno :)

dendy

Příspěvek od dendy »

to "zniet ako ostatni" nemusi byt nevyhnutne zlo ;) - ak by si umyselne chcel zniet presne ako ostatni ;-) to napriklad v pripade, ze chces vydat tracky na nejakom vacsom labeli kde nemas sancu pokial sa presne netrafis do aktualnej sablony ;-)

(prosim nehladat spojitost s tym, ze v jarmarku inzerujem ze kupim korg kaoss pad 3 :-)))))

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

dendy píše:to "zniet ako ostatni" nemusi byt nevyhnutne zlo ;) - ak by si umyselne chcel zniet presne ako ostatni ;-) to napriklad v pripade, ze chces vydat tracky na nejakom vacsom labeli kde nemas sancu pokial sa presne netrafis do aktualnej sablony ;-)

(prosim nehladat spojitost s tym, ze v jarmarku inzerujem ze kupim korg kaoss pad 3 :-)))))
Dendy kdyz to tak ctu, tak me napada, nechces ty se protlacit do nejakeho labelu? :)

dendy

Příspěvek od dendy »

hehe.. ehmm.. taaak.. no.. ehm... nebolo by zlee...

:D :mrgreen:

ale tak uprimne mna KP3 hrozne zaujal uz som ho 2x skoro mal, raz mi nakoniec nevysli prachy a druhy raz som dal prednost nord G2 :-) ale do tretice uz si ho nedam ujst len teraz ho neviem nikde zohnat :( (ebay neriesim a novy nechcem to je zase moc $$$)

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

dendy píše:hehe.. ehmm.. taaak.. no.. ehm... nebolo by zlee...

:D :mrgreen:

ale tak uprimne mna KP3 hrozne zaujal uz som ho 2x skoro mal, raz mi nakoniec nevysli prachy a druhy raz som dal prednost nord G2 :-) ale do tretice uz si ho nedam ujst len teraz ho neviem nikde zohnat :( (ebay neriesim a novy nechcem to je zase moc $$$)
Aaa znam :) nadseni z kazde nove veci kterou mam :) nemam, tesne mi utekla, tak ted jeste, jupi uz je doma :)

Fractal

Příspěvek od Fractal »

http://www.korg.co.uk/products/dance_dj ... ilator.asp

nový přírustek, láká mě to vyzkoušet, ne že bych čekal, že mě to posadí na prdel, ale blbnout s tím při live hraní - proč ne

Odpovědět