tak ked si zvyknuty na zvuk real analog modularu tak ti musi pripadat oproti tomu placate uz uplne vsetkoa.tom.x píše:pisu modular, G2 je znatelne lepsi, ale taky takovej placatej.
Modularni syntaky
Re: Modularni syntaky
no ja musim povedat naopak ze ako filter a efekt nepouzivam G2 vobec, a chcel som... vysledok nic moc, okrem vocodera... samozrejme G2 ako nahrada analogu nefunguje, ale ako kategoria sama o sebe ano... by som netvrdil ze je to placate, vie sa vpohode presadit v mixe aj pri mojom SE-1...a ano, aj ja sjizdim presety
vacsinou ale ako zdroj pre modifikacie...ale ked sa uz raz odhodlam kablovat, takmer vzdy svoj instrument aj pouzijem, aj ked casto nesplna vseobecne parametre "kvalitneho patchu", ale je moj
))
ale inak hlavne co sa tyka basov napriklad tak G2 mi prislo tucne ako prasa .. neviem teda prislo mi to vseko mozne len nie placate... podla mna G2 je v basoch vobec najprieraznejsi DSP-based synth co existuje ..
par ukazok mojich patchov ...
a este jedna experimentalna uchylnost
dufam ze to neni moc offtopic, kedze thread je nazvany obecne "modularni syntaky" a nie "modularni analogove syntaky"
)
par ukazok mojich patchov ...
a este jedna experimentalna uchylnost
dufam ze to neni moc offtopic, kedze thread je nazvany obecne "modularni syntaky" a nie "modularni analogove syntaky"
pardon, opravene ...
dendy nema to ty koule.. je to hezky, ale neni to ono
myslim, ze to slovo placaty mozna i sedi (ja proti virtualum ale narozdil od atoma nic nemam
)
-
emah
podla mna je nordmodular G2 zvukovo fajn - ma svoje muchy samozrejme, ale co nema - povedzme si:)
co sa oscilatorov tyka - ano - pridu suche, no mam pocit, ze je to prave kvoli tomu, ze su dost presne a nie je na nich nabalena ta spina,
co robi analog analogom
inak - pouzivam bezne v tvorbe
v tandeme s mpcckom.
co sa oscilatorov tyka - ano - pridu suche, no mam pocit, ze je to prave kvoli tomu, ze su dost presne a nie je na nich nabalena ta spina,
co robi analog analogom
inak - pouzivam bezne v tvorbe
No je to rozhodně to lepší co je a bylo na trhu, to nepopírám. Ale je to chemie, jak rika emah je to moc precizni "rovne" a ve vysledku tomu pak neco chybi.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com
http://www.aos-pro.com
dendy>
Neda se rict, ze by to hralo spatne... objektivne spatne a urcite to zastane svoji roli... co me osobne na tom ale nebavi je, ze je to moc cisty (zadny zrno/sum), je to trochu bez stavy (nemastnej neslanej nekorenenej cistej zvuk)... malo textury...
Samozrejme ze jde o filosofii, nekdo hodne cistej zvuk vyhledava, jinej rad spinavejsi. Urcite bych to mel zapojeny skrz trochu nakourenej gyraf (eq) a vari-mu (kompresor), aby me to zacalo vic bavit
A kdyz si poslechnu ten youtube ukazek modular analogu, tak tam mi i pres ztratu kvality mp3 tyhle veci neschazej a bavi me to. A evidentne nejde o to, jestli ma neco pevny nebo nepevny basy, protoze v tomhle je ta G2 uplne vpoho.
Neda se rict, ze by to hralo spatne... objektivne spatne a urcite to zastane svoji roli... co me osobne na tom ale nebavi je, ze je to moc cisty (zadny zrno/sum), je to trochu bez stavy (nemastnej neslanej nekorenenej cistej zvuk)... malo textury...
Samozrejme ze jde o filosofii, nekdo hodne cistej zvuk vyhledava, jinej rad spinavejsi. Urcite bych to mel zapojeny skrz trochu nakourenej gyraf (eq) a vari-mu (kompresor), aby me to zacalo vic bavit
A kdyz si poslechnu ten youtube ukazek modular analogu, tak tam mi i pres ztratu kvality mp3 tyhle veci neschazej a bavi me to. A evidentne nejde o to, jestli ma neco pevny nebo nepevny basy, protoze v tomhle je ta G2 uplne vpoho.
jak psal abuse, G2 je nutno brát jako svou vlastní kategorii moduláru. Vůbec nechápu proč ho přestali vyrábět
. Vlastním analog modular, stavím DIY analog modular a mám i G2 a můžu říct, že G2 má v mém hudebním, zvukovém světě své místo.
presne tak ninja.. a fakt je to velka skoda ze ho uz nerobia ...
ale preco sa babrat s G2kou, ked si clovek moze za par drobnych zaobstarat trebars totok - http://cgi.ebay.com/ARP-2500-modular-sy ... 3efe85362f
boha az mi zabehlo ze "za par drobnych" .. a ty co obchodujes z drogami, zbranami a bielym masom ???