Multicore kabely

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 05 pro 2005 12:45

hubert píše:Tie plastove spiraly su super vec ......sam ich pouzivam.....da sa to rychlo "rozpliest" ked potrebujes vyhodit nejaky kabel resp. vymenit....u nas to predavaju v Hornbachu......cenu si napamatam....asi 699 za tri kusy......ale niesom si isty....skoda len ze nemaju rozne dlzky a sirky tych spiral......ale uz som to videl aj na nejakom webe nabytkovej firmy kde to ponukaju ako prislusenstvo ku kancelarskym stolom..
v IKEA. uz takych 5 rokov... ale iba kratke, cca 2m

_ravi_
Příspěvky: 199
Registrován: 04 čer 2002 16:17

Příspěvek od _ravi_ » 05 pro 2005 12:59

syncro: v pohode :)

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 05 pro 2005 13:47

V IKEA maji pokud se nemylim takove ty husi krky co jsou po delce preriznute. Pokud maji i neco jineho tak me to zajima. Jedu se tam v patek mrknout na nejaky doplnky do skrine tak to okouknu.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 05 pro 2005 14:27

no ja som tam tak dva roky dozadu kupoval do roboty taku tu spiralu zrovna... polopriehladny plast (polypropylen najskor) a potom som to tam este sporadicky vidaval... cenu si bohuzial uz nepamatam ale mam dojem ze to bolo trochu premrstene. mas inak pravdu, bezne ponukaju tu melioracnu trubku, to snad vyzera este hnusnejsie nez kable v guci ;)

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 05 pro 2005 15:12

Hele ja jsem tu melioracni trubku mel a ve sve dobe splnila ucel. Akorat se to muselo pripnout dohromady plastovejma paskama a kdyz si potreboval vytahnout kabel tak starsnej opruz. Navic se tam veslo jen nekolik kabelu. Kazdopadne cena jiz tehdy priserne premrstena.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

jehlar
Příspěvky: 204
Registrován: 25 úno 2005 21:17

Příspěvek od jehlar » 06 pro 2005 10:00

Možná by ti pomohly i pásky na kabely ze suchého zipu. Já jsem nakoupil od Adam Halu. Jsou sice primárně určené pro svazování smotaných svitků kabelu ale já je používám i pro svazkování kabelu při live na pódiu i u mixu. Je to rychlé flexibilní a vypadá to celkem dobře.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 06 pro 2005 10:20

Mám nějaký podobný pásky od Proelu. Používám je k přichycení svazku kabelů ke stolu.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

jardatop
Příspěvky: 329
Registrován: 30 led 2008 19:03

Příspěvek od jardatop » 04 úno 2009 19:57

Mate nekdo zkusenosti s parakama Pro Snake od Thomanna?
Konkretne Pro Snake MTS 160430.
Nechal jsem si ho poslat a docela me vydesila ta mala tloustka kabelu! To je o trochu tlustsi nez prodluzka na 230V, na to, ze tam jde 20 paru. Mam jeste 12 parovej Adam Hall a ten je mnohem tlustsi.
Kdyz jsem rozsrouboval buben, zjistil jsem, ze kazdy par je obalenej nejakym alobalem. Neni to nahodou tak, ze to ma spolecne stineni nebo je urcite stinen kazdej par zvlast?
Diky.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 05 úno 2009 13:10

extra tienenie nemoze vadit... znizia sa presluchy medzi kanalmi

jardatop
Příspěvky: 329
Registrován: 30 led 2008 19:03

Příspěvek od jardatop » 05 úno 2009 16:15

kexik píše:extra tienenie nemoze vadit... znizia sa presluchy medzi kanalmi
No, ja mam prave strach, ze prestoze jsou vsechny pary stinene samostatne, tak cele to stineni je propojene. JEste jsem to nepromeroval, ale predpokladam, ze vsechny piny 1 v XLR budou propojene..
cemu by to mohlo vadit?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 05 úno 2009 16:20

zem je len zem :)
to je ok ze su tienenia prepojene

jardatop
Příspěvky: 329
Registrován: 30 led 2008 19:03

Příspěvek od jardatop » 06 úno 2009 19:45

Tak jsem to prave zmeril. Stineni jednotlivych paru navzajem spojene nejsou (myslim tim napr. pin 1 kanalu 1 s pin 1 kanalu 8)
Impedance tech zil je 3.2 Ohmu a stineni ma 3,5 Ohm (mereno levnym merakem).

to kexik: neni ta impedance moc spatna? da se to pouzit na live nebo i na nahravani nebude slysitelny rozdil?

Dik.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 06 úno 2009 21:39

to je len jednosmerny odpor... impedancia bude ovela vyssia a zavisi od vela veci, napriklad ci mas ten kabel na bubne, atd. najvacsi problem je kapacita, ta ti zozerie ovela viac signalu ako ten odpor, a hlavne vysok. kazdopadne vplyv zavisi hlavne od toho, cim budes ten kabel krmit a co bude krmit ten kabel. ak cez to pojdu linkove signaly tak to mas na salame. ak mikrofony, tak by som si skusil porovnat nejaky mikrofon cez ten parak a cez kvalitny kratky kabel.

Odpovědět