MUSIC STORE - zajímavé slevy 04-05 / 2009
Re: MUSIC STORE - zajímavé slevy 04-05 / 2009
Podle me je rychlejsi, psali to snad primo i na UAD strnkach v nejakych porovnanich. Kdyz sem to resil, tak sem to sledoval. Kazdopadne za 2650 vcetne postovneho mi prijde jako super deal a je to presne ta cenova hladina, kterou si ted muzu dovolit. Normalne bych asi sel do normalni, ale pomer cena/vykon je pro me ted lepsi PCIe protoze mam novej board a tam mam 1 slot volnej.
PCie ma len inu zbernicu .. inak tam neni rozdiel .. DSP je rovnake , cize vykon je rovnaky .. samozrejme niekomu moze robit PCi na doske problemy a PCIe nie .. zavisi aky ma clovek motherboard .. vzdy treba najst vhodny slot , kde to funguje ..
Sakra, nefunguji upozorneni na odpoved, grrr - PCIe je z pohledu architektury rychlejsi, ne? Kazdopadne ma Pytkin asi pravdu, tohle je z gearslutz
UAD-1 user here too (also own the Waves Diamond bundle) and in my opinion, the UAD-1 platform is worth every penny.
About the PCI-e board, this is what I know, from speaking to the folks over at UA: It has the same amount of power as the PCI version, it's only out because of the newer motherboards that support PCI-e. A lot of people are under the impression that PCI will disappear real soon, but that's not the case, the new breed of motherboards will have PCI-e as well as PCI slots, and AGP is the form that is really on its way out to be replaced by PCI-e (so be more concerned about your AGP video cards becoming obsolete than your PCI peripherals). They estimate that PCI will still be relevant for the next 5-7 years (or more, who knows).
Ja osobne sel ciste po levnejsi variante - 50 USD na voucheru ozelim, radsi chci nejdrive sam slyset, jestli je UAD fakt tak super vecicka, pak budu klidne dokupovat pluginy, pokud to bude za to stat.
Doma na MOTU mam super DSP, ovsem sejri me, ze to nejsou VST, alias musim porad routovat a to me neba. UAD bude cool prave v tom, ze si v klidu nastavim VST a nebudu muset routovat mezi kanalama, coz me neba a hlavne moc jeste neumim. Za tyhle prachy je to zadaco + mam novou desku kde mam PCIe slot a aspon ho vyuziji
UAD-1 user here too (also own the Waves Diamond bundle) and in my opinion, the UAD-1 platform is worth every penny.
About the PCI-e board, this is what I know, from speaking to the folks over at UA: It has the same amount of power as the PCI version, it's only out because of the newer motherboards that support PCI-e. A lot of people are under the impression that PCI will disappear real soon, but that's not the case, the new breed of motherboards will have PCI-e as well as PCI slots, and AGP is the form that is really on its way out to be replaced by PCI-e (so be more concerned about your AGP video cards becoming obsolete than your PCI peripherals). They estimate that PCI will still be relevant for the next 5-7 years (or more, who knows).
Ja osobne sel ciste po levnejsi variante - 50 USD na voucheru ozelim, radsi chci nejdrive sam slyset, jestli je UAD fakt tak super vecicka, pak budu klidne dokupovat pluginy, pokud to bude za to stat.
Doma na MOTU mam super DSP, ovsem sejri me, ze to nejsou VST, alias musim porad routovat a to me neba. UAD bude cool prave v tom, ze si v klidu nastavim VST a nebudu muset routovat mezi kanalama, coz me neba a hlavne moc jeste neumim. Za tyhle prachy je to zadaco + mam novou desku kde mam PCIe slot a aspon ho vyuziji

Jo, ja podlehl taky, ale je fakt, ze malem sem podlehl pred rokem a to byla karta jeste za 8k a to v bazaci, nova za 10, takze sem usetril. Dal se mi uz ale cekat nechce a doma sem to radsi nerekl - platili jsme za omitku a dlazbu 200k, takze muj sen v podobe Roland FR3S harmoniky musel jit stranou; tak sem si aspon vydupal nove kotoucovky na bike a UAD 

PCI a PCI-e jsou sbernice, po kterych se posilaji data mezi periferiema a procesorem (zjednodusene receno). To nijak neovlivnuje vykon DSP, ktery je na karte a ktery pocita ty UAD pluginy. I PCI sbernice stiha prenaset bez problemu vse co je poteba. Opravdu zalezi jen jakej slot na motherboardu chces radsi zaplnit.
Sakra, houpu se, mohlo by to jít ještě trochu dolů a už bych se rozhoupal
, no uvidíme. Ještě budu sbírat info.

Dolů? To už fakt asi nepude. Otázkou je spíš, nakolik to člověk při svých dosavadních schopnostech a výsledcích využije. Nejde mi totiž ani tak o verby nebo compresi, či Nigel na kytaru, čili pluginy v základu, ale spíš o pluginy podporující aranž a tvořivost - Space Echo nebo Cooper Cube (což je použej UAD2 only), ale i chorus od Bosse nebo ty Roland věci jsou moc fajn.... Skoro bych prodal některý svý HW pastičky, pač oproti použitelnosti UAD jsou mi doma k ničemu. Je to ale dalších několi tisícovek navrch... Nicméně cítím skoro povinnost to zkusit a na 14 dní mít aspn možnost DEMA některý plugins 
Hodně se mi líbí Precission Enhancer.

Hodně se mi líbí Precission Enhancer.
obdobnou otázkou se taky zaobírám ( má to cenu pro domácí studijko ) ale ty pluginy vypadaj fakt moc dobře a prostě to hraje, moog filtr mě láká a space echo taktéž ale v brzku mi příjde HW paskový lampový, tak jsem zvědavec. Na druhou stranu je to cena lepšího pluginu a na tý kartě děla do dněška spousta lidí, dokonce snad i Stuart price (madonna producing) 

No na DSP vykon to nema, ale za jak dlouho dorazi informace z DSP dal do pocitace to uz vyznam ma. Nedalo mi to a chtel sem se podivat, jesli sem jenom nepodlehl sumum. Nasel jsem super clanek, ktery vysvetluje, ze PCIe je opravdu rychlejsi oproti PCI, jako hlavni klady pisi:Amorph píše:PCI a PCI-e jsou sbernice, po kterych se posilaji data mezi periferiema a procesorem (zjednodusene receno). To nijak neovlivnuje vykon DSP, ktery je na karte a ktery pocita ty UAD pluginy. I PCI sbernice stiha prenaset bez problemu vse co je poteba. Opravdu zalezi jen jakej slot na motherboardu chces radsi zaplnit.
Výhody sběrnice PCI Expres v porovnání s PCI a PCI-X:
- Levnější návrh a výroba desek
- Softwarově kompatibilní s PCI
- Vyšší výkon a rozšířitelnost
- Podpora pro nové komponenty
Clanek zde: http://www.moxa.cz/message.asp?message=433
Otazka spis je, jesli je UAD-1e postavena jinak (architektura) nez UAD-1. Pokud ne, tak budou sampozrejme obe karty stejne a tim padem jde pouze o to, jakou zastrcku chci/mohu pouzit ve svem PC.
sorry, ale nema.upman píše: No na DSP vykon to nema, ale za jak dlouho dorazi informace z DSP dal do pocitace to uz vyznam ma.
To ze je sbernice rychlejsi znamena, ze je za stejny cas schopna prenest vice dat, ale ne, ze tam stejne velka data (pod tim limitem propustnosti) budou rychlejs. Ta data tam budou totiz v obou pripadech okamzite behem jednoho cyklu procesoru (trochu zjednodusene receno). Obe ty karty maji stejne DSP.
hmmm, tak o tom taky uvazuju. Jestli se nekdo chcete pridat a usetrit na postovnym, poslete pm. Muzu to pak poslat pres firmu zadara po CR
Jak je to s těma voucherama? Prišla mi karta a jediný co u ní je je modrá dvoustrana s instalačními pokyny, k instalaci se dostanu spiš až na večer, jen mi vrtá hlavou, kde vemu těch 150 USD, jestli to je nejak podle HW ID... ?
Kdyz kartu nainstalujes, sama se kopne na stranky vyrobce a v softu, zaregistruje se a voucher se ti priradi. Sam taky nevim, co za voucher koupit, pluginy jsou dost drahy...
Takze odpoved - postupuj podle navodu a ono te to dovede az k voucheru - zjevne je vazany na seriove cislo karty. Spsi by me zajimalo, kdyby se domluvilo vic lidi, jestli jsou pluginy prenosne - ja koupim A, ty B...
Jinak pekne ne nasr... s postovnym - pri objednavce je postovny gratis, ale prijde a ejhle, na fature 20E, mrknu se do podminek a ejhle, pisou to tam. Takze to akorat nezapocitavaji do kalkulace za zbozi.
Takze odpoved - postupuj podle navodu a ono te to dovede az k voucheru - zjevne je vazany na seriove cislo karty. Spsi by me zajimalo, kdyby se domluvilo vic lidi, jestli jsou pluginy prenosne - ja koupim A, ty B...
Jinak pekne ne nasr... s postovnym - pri objednavce je postovny gratis, ale prijde a ejhle, na fature 20E, mrknu se do podminek a ejhle, pisou to tam. Takze to akorat nezapocitavaji do kalkulace za zbozi.