Náhrada za M-Patch2 - Presonus HP4 ?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Re: Náhrada za M-Patch2 - Presonus HP4 ?

Příspěvek od martinrx » 13 kvě 2010 13:00

Tohle prostě není bohužel pro mě použitelné. Každý profesionální muzikant při nahrávání vyžaduje dostatečný odposlech - tzn že mu musím do sluchátek poslat velmi přesvědčivý mix jeho vlastního nástroje (hlasu) s podkladem. jenže když tohle udělám tak dostanu do beden tak hlasitý signál že mi to málem urve uši - podotýkám že je mám zeslabené skoro na třetinu výkonu. V tu chvíli můžu použít tlačítko mute - ale to ztrácím kontrolu nad tím co se mi při nahrávání děje - já upřednostnuju nízkou hladinu příposlechu. ale i kdyby tomu tak nebylo - stejně dojde k tomu že si chceme poslechnout v normální hlasitosti nahraný take - to bych musel zeslabit odposlech a to mi zase rozhodí poslech který má nastaven muzikant či zpěvák - a ten se potřebuje soustředit na svůj výkon a nikoliv čekat až já zase najdu tu správnou úroven.

čili - je to pro mě nepoužitelné. Naprosto nechápu k čemu by mi takové zařízení mohlo být. to je fakt Fake.

Máte prosím někdo zkušenost s tím Presonus HP4 ????
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Náhrada za M-Patch2 - Presonus HP4 ?

Příspěvek od delay » 13 kvě 2010 13:32

Tak si ho nechej predelat jak radi Pytkin a mas to. Mam pocit, ze M-Patch je designovanej na stul domaciho pokojiku, kde jedes bude na sluchatka nebo bedny a nepouzivas oboji najednou. Nejspíš by se ti vyplatil malej kvalitni line mixik a sluchatkovej distributor.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Náhrada za M-Patch2 - Presonus HP4 ?

Příspěvek od kexik » 13 kvě 2010 13:42

optimalne je mat viac asio vystupov a odposluch pre nahravaneho hudobnika si namiesat zvlast uz v pc. on sa totiz potrebuje pocut idealne uz naefekteny, spolu s podkladmi, ale v inom pomere nez bude zniet mix. ty v rezii potrebujes pomery take ake budu v nahravke, a sucasne prepinat na solo nahravany nastroj bez efektenia. to s jednym stereo prevodnikom nikdy nedas dokopy.
odposluch pre muzikanta nemusi byt ziadny hajend, takze ak mas dalsie analogove vystupy na zvukovom interface, staci prikupit nejaky dalsi sluchatkovy amp a je to... mpatch ti ostane na main monitory a tvoje rezijne sluchatka, kde spriahnutie nevadi

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: SM audio M-Patch2 - používáte někdo?

Příspěvek od rastis » 13 kvě 2010 13:42

martinrx píše:...
Upravil jsem název tématu. Našel jsem zajímavé řešení od presonusu - HP4, a uvítal bych informace - máte s ním někdo zkušenost? Je ovládání sluchátkových výstupů nezávislé na monitor out level? Popřípadě se mi jedná též o zvukovou kvalitu.
mam to 3 dni. volume na monitory je nezavisle na volume pre sluchatka. na uplnom zaciatku drahy tych potenciometrov to ma rozhodeny subeh kanalov, ale potom uz po celej drahe je to OK. som s tym spokojny.

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Re: Náhrada za M-Patch2 - Presonus HP4 ?

Příspěvek od martinrx » 13 kvě 2010 14:07

rastis - díky bohu. :)
Zkoušel jsi jak je na tom Presonus zvukově? - Myslím monitor výstupy - jestli je tam znatelný rozdíl oproti připojení přímo do beden?
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: Náhrada za M-Patch2 - Presonus HP4 ?

Příspěvek od rastis » 13 kvě 2010 14:10

martinrx píše:rastis - díky bohu. :)
Zkoušel jsi jak je na tom Presonus zvukově? - Myslím monitor výstupy - jestli je tam znatelný rozdíl oproti připojení přímo do beden?
tu na fore som cital pred nejakym tyzdnom, ked som to chcel kupit, ze niekto to skusal a nepocul rozdiel. tak ja, lenivy clovek som to kupil, zapojil, hralo to podla mna dobre a uz som s tym neskusal nic dalsie :)

Odpovědět